Στους 350 οι αγνοούμενοι από τις φονικές πλημμύρες στο Κολοράντο

10:38 15/9/2013 - Πηγή: AEK365

Aντιμέτωπο με τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 100 ετών βρίσκεται το Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών με τους διασώστες να δίνουν μάχη με το χρόνο για τον εντοπισμό και τη διάσωση εκατοντάδων ανθρώπων.

Mέχρι στιγμής, από τις φονικές πλημμύρες έχουν χάσει τη ζωή τους τέσσερα άτομα, ενώ τουλάχιστον 350 θεωρούνται αγνοούμενοι με τις αρχές να εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί τις επόμενες ώρες.

Το τέταρτο θύμα στην πολιτεία είναι μια γυναίκα που παρασύρθηκε από το βυθισμένο της όχημα.


Στην κομητεία του Μπόλντερ,

χιλιάδες κάτοικοι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ οι αρχές ξεκαθάρισαν σε όσους επέλεξαν να μείνουν πίσω πως ίσως εγκλωβιστούν για κάποιες ημέρες αφού οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι η καταρρακτώδης βροχή στα Βραχώδη Όρη θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμα μέρες.

«Δεν θα γυρίσουμε πίσω για όσους δεν έφυγαν τώρα», είπε ο σερίφης της Πολιτείας, Τζόε Πέλλε, σημειώνοντας πως μπορεί να μείνουν μόνοι χωρίς νερό και βασικές προμήθειες για αρκετές εβδομάδες, κρούοντας έτσι των κώδωνα του κινδύνου σε εκείνους που προτίμησαν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους παρά την ίδια τους τη ζωή.


Ο Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε τρεις κομητείες σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Οι αρχές του Κολοράντο προειδοποιούν τους κατοίκους να μετακινηθούν σε υψηλότερα εδάφη.

Keywords
Τυχαία Θέματα