Στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοι... και στα πέναλτι (VIDEO)

11:43 26/4/2012 - Πηγή: AEK365

Τα 120 λεπτά στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" είχαν ολοκληρωθεί, η Ρεάλ Μαδρίτης είχε ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα (2-1) κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου και οι δυο ομάδες ετοιμάζονταν να λύσουν τις διαφορές τους στην διαδικασία των πέναλτι. Εκείνη την στιγμή, ο οπαδός της Μπάγερν είχε ακόμα ένα λόγο να είναι αισιόδοξος για πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ καθώς οι Βαυαροί δεν έχουν χάσει ποτέ σε διαδικασία πέναλτι και χθες δεν θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά μιας και ο τελικός είναι στην έδρα τους.
Έτσι λοιπόν με την χθεσινή επιτυχία η Μπάγερν Μονάχου μετρά τέσσερις προκρίσεις

σε ισάριθμες περιπτώσεις που έχει χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Μάλιστα μια από αυτές τις περιπτώσεις είχε και ελληνικό χρώμα.

Την σεζόν 1973-74 για την πρώτη φάση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, η Μπάγερν Μονάχου ταξίδευε στην Σουηδία για να υπερασπιστεί το 3-1 του πρώτου αγώνα κόντρα στην Ατβίνταμπεργκ. Οι Σουηδοί αποδείχτηκαν σκληροτράχηλοι, ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα με τις ομάδες να λύνουν τις διαφορές τους στα πέναλτι, την Μπάγερν Μονάχου να παίρνει την πρόκριση με 4-3 και στο τέλος να κατακτά και το τρόπαιο.
Την σεζόν 1983-84 για την πρώτη φάση του Κυπέλλου UEFA, οι Βαυαροί κληρώθηκαν να αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ. Μετά από δυο παιχνίδια που έληξαν χωρίς γκολ, στις 2 Νοεμβρίου του 1983 στο Μόναχο, η Μπάγερν πήρε την πρόκριση και πάλι στα πέναλτι επικρατώντας της ελληνικής ομάδας με σκορ 9-8.
Χρειάστηκε να περάσουν 18 χρόνια για να βρεθεί η Μπάγερν Μονάχου στην ίδια θέση μόνο που τότε διακυβεύονταν πολλά περισσότερα από μια πρόκριση, η κούπα του Τσάμπιονς Λιγκ. 23 Μαΐου 2001 στο "Σαν Σίρο" του Μιλάνου η Μπάγερν Μονάχου αντιμετωπίζει την Βαλένθια με την κανονική διάρκεια και την παράταση να λήγει με τις δυο ομάδες ισόπαλες 1-1. Αξίζει να σημειωθεί πως και τα δυο γκολ σημειώθηκαν έπειτα από εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι. Όπως πάντα στο τέλος, οι Γερμανοί κέρδισαν επικρατώντας με 5-4 και κατακτώντας το Τσάμπιονς Λιγκ κάτι που φιλοδοξούν να κάνουν και στις 19 Μαΐου στο Μόναχο στον μεγάλο τελικό κόντρα στην Τσέλσι όπου για να βρεθούν εκεί οι Βαυαροί χρειάστηκε να αποκλείσουν την Ρεάλ Μαδρίτης στα πέναλτι.

Keywords
Τυχαία Θέματα