«Στις 18 Ιουνίου δε θα υπάρχει μνημόνιο»

14:07 20/5/2012 - Πηγή: AEK365

Στις κατηγορίες όσων υποστηρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει την επιστροφή στη δραχμή, τις οποίες και χαρακτήρισε ανόητες, απάντησε ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ

θέλει την Ελλάδα εντός της Ευρώπης, αλλά με αλλαγή πολιτικής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι είναι ανάγκη να αναθεωρήσουμε και να επαναδιαπραγματευτούμε τη δανειακή σύμβαση, ενώ για το Μνημόνιο είπε, ότι το ακυρώνει ο λαός με την ψήφο του και «τώρα ήρθε η ώρα της πολιτικής διαπραγμάτευσης».

Ο κ . Τσίπρας τόνισε ότι ο ίδιος δεν είπε ποτέ, ότι ο δρόμος θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

«Θα είναι δύσκολος αλλά με προοπτική. Το μνημόνιο στις 18 Ιουνίου δε θα υπάρχει», ανέφερε.

Σχετικά με τα μέτρα που θα λάβει αν εκλεγεί κυβέρνηση, ο κ Τσίπρας τόνισε ότι θα επαναφέρει το επίδομα ανεργίας στα 440 ευρώ, η προώθηση δημόσιων επενδύσεων για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και η αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

«Το επόμενο βήμα, θα είναι να δρομολογηθεί ένα σχέδιο αναδιανομής του πλούτου, δηλ. ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα», είπε.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ανάπτυξη με αξιοποίηση του πρωτογενούς πλεονάσματος, αλλά χωρίς να διαλύει τους μικρομεσαίους και τους ανέργους.

«Δε λέω "λεφτά υπάρχουν" αλλά ότι μπορεί να παραχθεί πλούτος, αν υπάρξουν οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης», ανέφερε.

Παράλληλα, τάχθηκε κατά της αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ, ενώ σε ό, τι αφορά την πρόταση του Μ. Γλέζου για την φορολόγηση όσων έχουν καταθέσεις πάνω από 20.000 ευρώ, διευκρίνισε ότι είναι μια ιδέα που δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα