Στην πολιτική και ο εγγονός του Μπους

21:33 16/10/2014 - Πηγή: AEK365

Ένας ακόμη Μπους προέκυψε εσχάτως στην αμερικανική πολιτική σκηνή. Είναι ο Τζορτζ Πρέσκοτ Μπους, γιος του Τζεμπ Μπους, ανιψιός του Τζορτζ Γουόκερ κι εγγονός του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου.

Ο 38χρονος Τζορτζ εγκαταλείπει τη δικηγορία για να διεκδικήσει την έδρα του Επιτρόπου για τη Γη στις ενδιάμεσες εκλογές στο Τέξας, το Νοέμβριο. Αν κερδίσει, θα είναι ο πρώτος άντρας

από την οικογένεια Μπους που πετυχαίνει κάτι τέτοιο του στην παρθενική του μάχη για την διεκδίκηση ενός πολιτικού αξιώματος.

«Δεν γνωρίζω ακριβώς για ποιο λόγο ένας μετά τον άλλον οι άντρες της οικογένειας διεκδικούν ένα δημόσιο αξίωμα», σημειώνει χαριτολογώντας ο πατέρας του, Τζεμπ, πρώην κυβερνήτης της πολιτείας της Φλόριντα, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο δικηγόρος.

Σημαντική λεπτομέρεια: ο Τζορτζ Πρέσκοτ, σαν καλό παιδί, ζήτησε και πήρε την συγκατάθεση της οικογένειας του, για να κατεβεί για το αξίωμα του επιτρόπου. «Θα ήμουν αγνώμων αν δεν ζητούσα την συμβουλή τους στο ζήτημα αυτό. Ειδικά δε, ζήτησα τη γνώμη της όμορφης συζύγου μου, χωρίς την βοήθεια της οποίας ως συμβούλου μου δεν θα μπορέσω να προσφέρω ολοκληρωτικά τον εαυτό μου για λογαριασμό του Τέξας και των κατοίκων του», τόνισε ο ίδιος.

Ο Μπους έχει την υποστήριξη των ισπανόφωνων του Τέξας, καθώς έχει ιδρύσει την οργάνωση Hispanic Republicans of Texas, με σκοπό την ανάδειξη τους στα δημόσια αξιώματα. Άλλωστε η μητέρα του έχει καταγωγή από το Μεξικό, άρα κι ο ίδιος είναι κατά το ήμισυ Ισπανός και μιλά άπταιστα ισπανικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα