Σόιμπλε: «Εντός Ευρώ με… σεβασμό»

14:07 20/5/2012 - Πηγή: AEK365

Την... σιωπή του έσπασε και πάλι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα, προσπαθώντας να ασκήσει νέες πιέσεις: «Μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα μπορούσε να αποφευχθεί, αλλά αυτό εξαρτάται ξεκάθαρα από την Ελλάδα και την

τήρηση των συμφωνιών», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, συμπληρώνοντας πως η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος. Παράλληλα, εξέφρασε στη γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag την πεποίθηση πως μια χώρα δεν μπορείς να απολαμβάνει την αλληλεγγύη άλλων χωρών, χωρίς να σέβεται τις συμφωνίες μαζί τους. «Εάν κάποιος στην Ελλάδα το πιστεύει αυτό, τότε κοροϊδεύει τον εαυτό τού και τους ψηφοφόρους του», είπε χαρακτηριστικά.
«Φυσικά και μπορεί να αποφευχθεί μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ. Επειδή αυτός ακριβώς είναι ο στόχος που είχαμε, όταν συμφωνήσαμε τα πακέτα διάσωσης και τα μεταρρυθμιστικά προγράμματα, που απελευθερώνουν τη χώρα από την υποχρέωσή της να δανείζεται από τις αγορές», σημείωσε ο Σόιμπλε σε σχετική ερώτηση και πρόσθεσε: «Όμως, τώρα εξαρτάται καθαρά από την Ελλάδα, η τήρηση των υποχρεώσεών της. Η τωρινή κατάσταση προκαλεί αβεβαιότητα στον λαό. Αυτό ακριβώς θα πρέπει να αποφεύγουν οι πολιτικοί αρχηγοί».

Keywords
Τυχαία Θέματα