Σιαλμάς: Στοίχημα με τον εαυτό μου να γυρίσω στην ΑΕΚ!

11:55 17/3/2015 - Πηγή: AEK365

Ένα στοίχημα με τον εαυτό του ισχυρίζεται πως έχει βάλει ο Δημήτρης Σιαλμάς... Όπως είπε ο ίδιος σε συνέντευξή του έχει βάλει στοίχημα με τον εαυτό του πως κάποια στιγμή θα γυρίσει στην ΑΕΚ!!!

Αναλυτικά η συνέντευξη του στο gazzetta.gr:

-Δεύτερη απόπειρα στο εξωτερικό, αυτή την φορά στην Ρουμανία...

Ευελπιστώ να είναι καλύτερη από την πρώτη μου στο Αζαρμπαϊτζάν, η οποία δεν ήταν ακριβώς αυτό που έψαχνα... Μετά από αυτά που πέρασα στον Πλατανιά ήθελα

να φύγω να πάω έξω και η Ρουμανία ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή που είχα.

-Γιατί ήταν τόσο δύσκολα τα πράγματα στην Χαζάρ Λανκοράν;

Δεν ήταν απλά δύσκολα, αλλά πολύ δύσκολα. Πήγα σε μία χώρα που δεν την γνώριζα και δεν είχε καμία σχέση με την δική μας. Είναι πολύ διαφορετικό να είσαι στην ΑΕΚ και ξαφνικά να βρίσκεσαι στην άλλη άκρη του κόσμου. Είμαι όμως επαγγελματίας, έπρεπε να αποδεχθώ τις συνθήκες που επικρατούσαν και να δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου για να πετύχω.

-Από την θητεία σου εκεί τί δεν θα ξεχάσεις;

Μου έχει μείνει ο τελικός του Κυπέλλου με την Νέτσι Μπακού, ο οποίος έληξε 0-0 και πήγαμε στα πέναλτι. Εκεί όμως δεν κατάφερα να ευστοχήσω, με αποτέλεσμα να χάσουμε με 5-3.

-Πιστεύεις οτι θα σε βοηθήσει αυτή η εμπειρία σου, τώρα στην Ρουμανία;

Σίγουρα. Επειδή το έχω αντιμετωπίσει, δεν νομίζω να δυσκολευτώ να εγκλιματιστώ γρήγορα. Έχω ζήσει μόνο σε μία ξένη χώρα, αλλά ίσως αυτό να είναι και καλό γιατί έχεις το μυαλό σου αποκλειστικά στο ποδόσφαιρο.

-Γιατί επέλεξες την Ρουμανία και όχι κάποια άλλη ομάδα από την SuperLeague;

Γιατί ήθελα να ηρεμήσω, μετά από αυτά που πέρασα στον Πλατανιά και να επικεντρωθώ αποκλειστικά στο ποδόσφαιρο. Να έχω το μυαλό μου μόνο εκεί... Θεώρησα οτι είναι η καλύτερη επιλογή και μέχρι στιγμής δικαιώνομαι. Στην Ελλάδα αν παίζεις καλά είσαι Θεός, αν όχι είσαι ένα τίποτα.

-Προτάσεις από ελληνικές ομάδες είχες;

Ναι υπήρχαν κάποιες συζητήσεις αλλά δεν προχώρησαν. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω ένα δημόσιο ευχαριστώ στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο έκανα προπονήσεις από τη στιγμή που έφυγα από τον Πλατανιά. Με βοήθησαν πολύ στο να κρατηθώ σε υψηλό επίπεδο και δεν το ξεχνάω.

-Από άλλες ομάδες του εξωτερικού υπήρχε ενδιαφέρον;

Ναι αλλά όχι από χώρες με καλό πρωτάθλημα. Για αυτό και επέλεξα την Τσεαλαούλ Πιάτρα Νεάμτς.

-Είχες καθόλου ενδοιασμούς για το αν έπρεπε να πεις το «ναι» και να πας στην Ρουμανία;

Όχι, δεν είχα... Οι μήνες που μεσολάβησαν από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο ήταν πολύ δύσκολοι για εμένα. Δεν είναι εύκολο για έναν παίκτη να μένει 4-5 μήνες εκτός δράσης και να προσπαθεί να διατηρήσει ρυθμό. Σε αυτό το διάστημα προσθέστε και το δύσκολο καλοκαίρι που πέρασα με τον Πλατανιά. Πίστευα όμως στον εαυτό μου, καθώς ξέρω τί μπορώ να κάνω και τί μπορώ να δώσω σε μία ομάδα αν είμαι συγκεντρωμένος. Αυτό που είπα στον εαυτό μου ήταν να βρω μία ομάδα έξω, να πάω να παίξω και να είμαι συγκεντρωμένος απλά στο ποδόσφαιρο. Για αυτό και είπα ναι στην Τσεαλαούλ.

-Οι πρώτες... εικόνες από τη νέα σου ομάδα ποιες ήταν;

Δεν πήγα κατευθείαν στην Ρουμανία. Όταν έκλεισε η μεταγραφή εγώ πήγα στην Ρώμη και τους βρήκα, όπου γινόταν η προετοιμασία, καθώς εδώ έχει διακοπή για τον χειμώνα. Η αλήθεια είναι πως το κλίμα δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό, καθώς η ομάδα είναι στις τελευταίες θέσεις.

-Τι σου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση;

Η αντοχή τους στο κρύο. Ακόμη και όταν έχει χιονοθύελλα εδώ βγαίνουν κανονικά στο γήπεδο και κάνουν προπόνηση, δεν μένουν στο γυμναστήριο. Βέβαια αυτό σε εμένα κάνει εντύπωση, που δεν είμαι συνηθισμένος σε αυτό το κλίμα, αλλά πιστεύω οτι σιγά σιγά από εδώ και πέρα θα ζεστάνει ο καιρός.

-Υπάρχουν διαφορές με το ελληνικό πρωτάθλημα;

Όχι. Εδώ το πρωτάθλημα έχει 18 ομάδες και οι 10 είναι πολύ δυνατές και ανά πάσα στιγμή η μία μπορεί να κερδίσει την άλλη, εντός ή εκτός έδρας. Δεν ξέρω τί γίνεται με τους προέδρους, αλλά εδώ υπάρχουν πολύ δυνατές ομάδες.

-Αν έπρεπε να συγκρίνεις την Τσεαλαούλ με μία ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος, ποια θα έλεγες;

Χωρίς να θέλω να προσβάλω τις ομάδες, με τον Λεβαδειακό και τον Πλατανιά. Ομάδες δηλαδή που δεν έχουν πολύ κόσμο.

-Στόχοι της ομάδας ποιοι είναι;

Η παραμονή στην κατηγορία και από του χρόνου βλέπουν. Υπάρχουν κάποιες διοικητικές αλλαγές και ο νέος πρόεδρος προσπαθεί να φτιάξει τα πράγματα από την αρχή.

-Οι δικοί σου στόχοι;

Πρώτα από όλα να έχω υγεία. Από εκεί και πέρα οι στόχοι οι δικοί μου συμβαδίζουν με τους στόχους της ομάδας μου.

-Με τους άλλους Έλληνες που παίζουν εκεί, τον Αραμπατζή και τον Παναγόπουλο μίλησες καθόλου;

Με τον Γιάννη μιλάω συχνά, καθώς ήμασταν συμπαίκτες στην ΑΕΚ. Με τον Παναγόπουλο δεν έχω μιλήσει ακόμη. Έπαιζε και ο Πλιάτσικας εδώ, αλλά πλέον έχει επιστρέψει στην Ουκρανία.

-Η πόλη εκεί πως είναι;

Η Πιέτρα Νεμτ είναι μία ωραία πόλη που είναι κοντά στην Μολδαβία. Έχει ωραία τοπία και περίπου 90.000 κατοίκους.

-Έχει δικό σου σπίτι ή μένεις στις εγκαταστάσεις της ομάδας;

Επειδή το συμβόλαιό μου είναι μέχρι το καλοκαίρι σε πρώτη φάση, δεν ήθελα να μείνω σε σπίτι. Μένω είτε στις εγκαταστάσεις που έχει η ομάδα, είτε στο ξενοδοχείο που διαθέτει.

-Τις ελεύθερες ώρες σου πως τις περνάς;

Καφέ, μπιλιάρδο και καμία βόλτα αν δεν έχει κρύο.

Ελλάδα σου λείπει;

Για να σου πω την αλήθεια ακόμη όχι.

-Θα ήθελες να επιστρέψεις στην Ελλάδα ή αν σου δινόταν η ευκαιρία θα ήθελες να συνεχίζεις να παίζεις στο εξωτερικό;

Προς το παρόν δεν το σκέφτομαι. Προτιμώ το εξωτερικό, αλλά έχω βάλει ένα στοίχημα με τον εαυτό μου να επιστρέψω κάποια μέρα στην ΑΕΚ.

-Τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έχουν δει το φως της δημοσιότητας εκεί;

Και βέβαια. Σε όλο τον κόσμο έχουν γίνει γνωστά. Κάποια στιγμή όμως πρέπει να σταματήσουν. Δεν είναι ωραίες αυτές οι εικόνες.

-Τι πρέπει να γίνει για να σταματήσουν;

Αυτό θα το αποφασίσουν οι αρμόδιοι, αλλά πρέπει και εμείς οι ποδοσφαιριστές να μην προκαλούμε με την συμπεριφορά μας. Όλοι πρέπει να βάλουμε ένα χεράκι για να σταματήσουν τα φαινόμενα βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα