«Σερί» με συνταγή του Σάκοτα!

20:27 1/12/2014 - Πηγή: AEK365

Η δουλειά στην προπόνηση και οι νίκες δίνουν επιπλέον ώθηση και αυτοπεποίθηση στην ΑΕΚ. Ο Ντράγκαν Σάκοτα ανακατεύει την τράπουλα, προσφέρει ηρεμία στους παίκτες και το περιβάλλον της ομάδας, αλλά, από εκεί και πέρα, υπάρχουν και ορισμένοι επιμέρους λόγοι και επιλογές του, που δικαιολογούν την καλή εικόνα της.

Παίζει μπάσκετ από το... manual: Εξαίρεση, ως ένα βαθμό, αποτελεί ο πρώτος αγώνας, κόντρα στον Απόλλωνα, όπου το άγχος ήταν έντονο και η αστοχία

στα τρίποντα δικαίωσε την άμυνα ζώνης του αντιπάλου. Και στα τρία αυτά ματς, όμως, η ΑΕΚ είχε υπομονή και τον έλεγχο του ρυθμού, ενώ κατά διαστήματα έπαιξε εξαιρετική άμυνα.

Εκμεταλλεύεται σε απόλυτο βαθμό την κλάση και την φόρμα του Ίνγκλις: Πρώτος σκόρερ και στους τρεις αγώνες με 21, 22 και 28 πόντους, αντίστοιχα. Ο Καναδός μπόμπερ, τραβάει την ομάδα προς τα πάνω. Ενταγμένος σε συστήματα, εκτελεί κατά ριπάς, ενώ στους δύο τελευταίους έχει μ.ο. 5 ασίστ, κυρίως στον ψηλό, μέσω του pick n roll.

Παίρνει ριμπάουντ από παντού: Με μ.ο. 33,3 και συνεισφορά απ'όλους τους παίκτες καλύπτεται το κενό που υπάρχει στην φροντ λάιν, εξαιτίας της απουσίας ξένου ψηλού. Για παράδειγμα, ο Σάκοτα στα τρία τελευταία ματς προσφέρει 5,3ριμπάουντ, ο Κασελάκης 4,3 και ο Ίνγκλις 3,3, ενώ ο κατά -έμπνευση του κόουτς- σέντερ Μιλόσεβιτς 8,6.

Αξιοποιεί τα όπλα της: Καρλ Ίνγκλις και Ντούσαν Σάκοτα, που αποτελούν το βαρύ πυροβολικό της ομάδας, αγωνίζονται πλέον σταθερά πάνω από 32 και 34 λεπτά, αντίστοιχα. Και πέρα από τον «σκληρό κορμό» της, η ομάδα βγάζει και νέους ήρωες με νέους ρόλους σε κάθε της παιχνίδι: (σέντερ) Μιλόσεβιτς, (σκόρερ) Ουίλιαμσον, (οργανωτής) Πολυτάρχου.

Keywords
Τυχαία Θέματα