«Σελίδα-μνημόσυνο» στο Facebook

12:39 8/1/2013 - Πηγή: AEK365

Τον τρόπο με τον οποίο κάποιος μπορεί να θεωρηθεί νεκρός στο Facebook αποκαλύπτει η εκδότρια του BuzzFeed. Όπως αναφέρει η Katie Notopoulos μπορεί κάποιος να συμπληρώσει σε ειδική φόρμα-μνημόσυνο μια ηλεκτρονική διεύθυνση που να παραπέμπει σε πρόσφατη, έως έξι μηνών, νεκρολογία και το email του, υποτιθέμενου, εκλιπόντα, ο χρήστης καταχωρείται ως νεκρός και ο λογαριασμός

του απενεργοποιείται.
Για να απενεργοποιηθεί ο λογαριασμός του παθόντος John Herman, συνεργάτη του BuzzFeed, πέρασε μια μέρα. Αυτό σημαίνει ότι το Facebook προσπαθεί να διασταυρώσει την είδηση του θανάτου. Ο λογαριασμός επανήλθε μετά από μία ώρα, αλλά ο Herman πιστεύει ότι η άμεση διευθέτηση του ζητήματος οφείλεται στην ενασχόλησή του με τα media, μιας και δεν έχει λάβει ακόμα απάντηση στις αναφορές που κατέθεσε στους υπεύθυνους του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.
Δεν είναι η πρώτη φορά που προκύπτουν ζητήματα σχετικά με την απενεργοποίηση λογαριασμών νεκρών χρηστών. "Προσπαθούμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα όταν επεξεργαζόμαστε σχετικά αιτήματα και να παρέχουμε δυνατότητες αναίρεσης σε περίπτωση λάθους", εξηγεί ο Fred Wolens, μέλος της ομάδας ασφαλείας του Facebook. Παρά την ετοιμότητα της, η ομάδα είναι λογικό να μην μπορεί να αντεπεξέλθει με επιτυχία στα χιλιάδες σχετικά αιτήματα, αν χρήστες αρχίσουν να τρολάρουν μαζικούς θανάτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα