«Σε καθεστώς φόβου ζουν οι παίκτες»

12:33 8/2/2012 - Πηγή: AEK365


Τα στοιχεία που προκύπτουν από έρευνα της FIFPro για τα κρούσματα ρατσιστικής βίας, στησίματος αγώνα είναι ανησυχητικά με τους ποδοσφαιριστές να μην προχωρούν σε καταγγελίες γιατί, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΣΑΠ, ζουν υπό το καθεστώς φόβου. Παράλληλα, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος υπογράμμισε πως μόνο για γέλια δεν είναι τα συμπεράσματα της έρευνας σημειώνοντας πως η κατάσταση είναι πάρα πολύ άσχημη.

Σε δηλώσεις του στον NOVAΣΠΟΡ FM 94.6, ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ μίλησε

για
- Την έρευνα της FIFPro: "Η έρευνα έγινε από την Παγκόσμια Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών σε συνεργασία με τον ΠΣΑΠ και τις υπόλοιπες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Μόνο για γέλια δεν είναι τα αποτελέσματα της. Η όλη κατάσταση στην Ελλάδα είναι πολύ άσχημη".
- Τον τομέα που μπορούν να απευθυνθούν οι ποδοσφαιριστές: "Αυτή την στιγμή οι ποδοσφαιριστές μπορούν να το καταγγείλουν σε εμάς και εμείς με την σειρά μας στα αρμόδια όργανα της FIFPro. Έρχονται σε επαφή μαζί μας, ανώνυμα και κανείς δεν μαθαίνει τίποτα. Έχουμε ενημερώσει όλες τις ομάδες όλων των κατηγοριών. Το ίδιο ισχύει για θύματα ρατσιστικής επίθεσης ή άλλης μορφής βίας ή πίεσης. Δυστυχώς, δεν υπάρχει ανταπόκριση. Οι παίκτες ζουν με το καθεστώς φόβου. Να μην διαρρεύσουν τα στοιχεία τους και μάθουν ότι εκείνοι είπαν για ένα γεγονός. Πήγαμε στα αποδυτήρια των ομάδων, στις προπονήσεις και στα ξενοδοχεία των αποστολών για να ενημερώσουμε τους παίκτες. Πλέον μπορούν να έρθουν σε εμάς και δεν θα μάθει κανείς τίποτα".
- Την ελληνοποίηση του πρωταθλήματος: "Ήδη έχουμε στείλει τις προτάσεις μας στην ΕΠΟ για το θέμα των ξένων, για το θέμα της ελληνοποίησης του πρωταθλήματος. Όλα αυτά έχουν μείνει στάσιμα και δεν έχουμε καμία άλλη ενημέρωση. Οτιδήποτε μπορεί να γίνει σε αυτή την κατεύθυνση και όφελος του ελληνικού ποδοσφαίρου εμείς είμαστε κοντά. Θέλουμε να γυρίσουμε στον Έλληνα ποδοσφαιριστή και στις ελληνικές ακαδημίες. Να φέρουμε ξένους που μπορούν να κάνουν την διαφορά και όχι ποδοσφαιριστές που είναι ίδιοι ή χειρότεροι από τον Έλληνα, ο οποίος χάνει μια θέση σε μια ελληνική ομάδα".

Keywords
Τυχαία Θέματα