Σε δίκη σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής

17:02 4/2/2015 - Πηγή: AEK365

Την παραπομπή σύσσωμης της πρώην κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών, στέλνοντάς τη στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
Στο διατακτικό του υπ' αριθμ. 215/2015 βουλεύματος αναφέρεται ότι από τους συνολικά 85 κατηγορούμενους, δεκατρείς απαλλάσσονται από την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Το αρμόδιο Συμβούλιο κατά πλειοψηφία (ένας δικαστής είχε διαφορετική θέση) υιοθέτησε

την εισήγηση του εισαγγελέα Ισιδ. Ντογιάκου, αναφέροντας ότι δεν θα γίνει κατηγορία για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση για τους: Αθ. Καρατζά, Χρ. Κυριτσόπουλο, Ανθή Μικελάτου, Μαργαρίτα Μικελάτου, Κ. Μπαξεβανάκη, Σ. Σπυρίδη, Θ. Στέφα, Δ. Φραγκάκη, Ιω. Φραγκούλη, Αλ. Χατζηπαυλίδη, Δ. Μπίνου, Γ. Μπολάνη και Δ. Χρυσαφίτη.
Επίσης απαλλάσσονται από άλλες πράξεις που τους αποδίδονταν κατά περίστασης -όπως παράνομη οπλοκατοχή, απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία, εμπρησμό- επτά άτομα (Κωνσταντίνα Μπαξεβανάκη, Ιωάννης Φραγκούλης, Σάββας Γαροφαλάκης, Αριστόδημος Δασκαλάκης, Εμμανουήλ Μαυρικάκης, Γεώργιος Πετράκης και Εμμανουήλ Ψυλλάκης).
Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους και όλη η πρώην κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής που αποτελείτο από 18 βουλευτές (έξι παραμένουν προφυλακιστέοι), θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, προκειμένου να δικαστούν μεταξύ άλλων για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της διακεκριμένης οπλοκατοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα