Σχέδιο της ISIS να μπει στη Ν. Ευρώπη μέσω Λιβύης

11:05 18/2/2015 - Πηγή: AEK365

Σχέδιο των τζιχαντιστών να εισβάλουν... στη νότια Ευρώπη μέσω Λιβύης αποκαλύπτουν έγγραφα που έχει στην κατοχή της η Telegraph ενώ και η La Repubblica κάνει λόγο για εισβολή των τζιχαντιστών μέσω Λαμπεντούζα.
Το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας μιλά για σχέδιο κατάκτησης της Λιβύης για να χρησιμοποιηθεί

ως «πύλη εξόδου» για την κήρυξη πολέμου... στη νότια Ευρώπη.
Η Telegraph επικαλείται επιστολές υποστηρικτών του Ισλαμικού Κράτους. Οι τζιχαντιστές σχεδιάζουν να πλημμυρίσουν την Λιβύη με μαχητές τους από τη Συρία και το Ιράκ που κατόπιν θα προσπαθήσουν να διασχίσουν τη Μεσόγειο ως μετανάστες με πλοιάρια που μεταφέρουν μετανάστες. Τα σχέδια αυτά αποκαλύπτονται από την βρετανική οργάνωση κατά του εξτρεμισμού Quilliam.
Το σχέδιο περιλαμβάνει επιθέσεις σε νοτιοευρωπαϊκές χώρες και επιθέσεις πλοία. Το έγγραφο έχει γραφτεί από προπαγανδιστή της ISIS που πιστεύεται ότι είναι σημαντικό στέλεχος που στρατολογεί μέσω Internet.
Σύμφωνα με την La Repubblica οι θέσεις στα κέντρα μεταναστών έχουν εξαντληθεί και οι ιταλικές αρχές αναζητούν μια λύση που δεν θα θέτει σε κίνδυνο τη ζωή μεταναστών. Ομως σύμφωνα με την ακτοφυλακή όταν οι άνδρες της πλησίασαν τις λιβυκές αρχές για να αποκρούσουν τους μετανάστες τότε βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένοπλους άνδρες που κρατούσαν καλάσνικοφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα