Σαμαράς: Όχι σε πρόωρες εκλογές και εκβιασμούς

10:21 3/8/2013 - Πηγή: AEK365

Δεν επιδιώκει πρόωρες εκλογές, αλλά δεν θα δεχθεί εκβιασμούς, διαμηνύει προς όλες τις κατευθύνσεις ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Τα Νέα.

Ο πρωθυπουργός μιλά για την «ειλικρινή και εποικοδομητική» συνεργασία με τον Ευ.Βενιζέλο, ενώ αφήνει να διαφανεί ότι η σχέση του με τον Φ. Κουβέλη εισέρχεται σε μια περίοδο ψυχρότητας.

Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς επιτίθεται στα άκρα του πολιτικού φάσματος, με αφορμή εμφυλιοπολεμικά συνθήματα, για τα οποία λέει ότι «έχουν οσμή αίματος» και τονίζει ότι «όσοι τα φωνάζουν θέλουν να οδηγήσουν την ελληνική κοινωνία σε έναν θανάσιμο φαύλο κύκλο διχασμού».

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, ο πρωθυπουργός επιμένει ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, ενώ χαρακτηρίζει «υποθέσεις εργασίας» τις προβλέψεις για δημοσιονομικό κενό. Παράλληλα προειδοποιεί ότι αν αποτύχει το πείραμα με τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, τότε απομακρύνεται ο γενικότερος στόχος μείωσης της φορολογίας.

Εν όψει της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, ο Αντώνης Σαμαράς σημειώνει ότι προσβλέπει σε έναν «στρατηγικό διάλογο μακράς πνοής» με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και σε μια «νέα δυναμική» των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «οι ανησυχίες των ΗΠΑ για τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο συμπίπτουν με τις αντίστοιχες δικές μας ανησυχίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα