Σ. Ξηρός: Ο μόνος κίνδυνος που υπάρχει είναι να πέσω σε κάνα τοίχο και καμιά σκάλα

18:14 18/6/2014 - Πηγή: AEK365

«Την έχω βιώσει πολλές φορές μέχρι σήμερα τη θανατική ποινή, δεν είναι σημερινή αίσθηση» δήλωσε στον Alpha 989 ο Σάββας Ξηρός μετά το αίτημα που κατέθεσε για κατ' οίκον νοσηλεία λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας. «Ζητώ το αυτονόητο, σύμφωνα με την επιτροπή αναπηρίας έχω 93% ποσοστό αναπηρίας, ο μόνος κίνδυνος που υπάρχει είναι να πέσω σε κάνα τοίχο και καμιά σκάλα αλλά δεν υπάρχουν και άλλες προθέσεις», δήλωσε ο καταδικασμένος τρομοκράτης για την υπόθεση της 17Νοέμβρη.
Ο Σάββας Ξηρός είπε επίσης ότι

«υπάρχουν σοβαρά προβλήματα της υγείας μου που είναι ακόμη αδιερεύνητα. Δεν έχει γίνει ούτε κάποια επίσκεψη σε νοσοκομείο ούτε συνεχίστηκε η διερεύνηση που είχε ξεκινήσει στη Λάρισα. Ήρθαν 4 ιατροδικαστές και 2 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που κατακρίθηκαν μετά, οι οποίοι γνωρίζουν την κατάσταση εδώ, στο νοσοκομείο κρατουμένων. Υπάρχει καταδικαστική απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου που έχει χαρακτηρίσει ελλιπή την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, στην περίπτωση μου. Είμαι ανάπηρος κρατούμενος. Στην κατ' οίκον έκτιση της ποινής θα έχω άμεση πρόσβαση σε νοσοκομείο και θα υπάρχουν άνθρωποι να με βοηθήσουν στην καθημερινή μου ζωή».
Εκτίμησε πως «ίσως η απόδραση του αδερφού μου χρησιμοποιήθηκε ως αφορμή. Αυτός ο κατά κάποιο τρόπο αποκλεισμός από τις υπηρεσίες υγείας ισχύει για όλους τους κρατουμένους. Είναι απρόβλεπτο το πού μπορεί να φτάσει η κατάσταση της υγείας μου αν δεν γίνει ό,τι πρέπει Έχει τύχει να πάω σε νοσοκομείο όταν κόντευα να χάσω το πόδι μου από γάγγραινα και είπε ο γιατρός «εγώ θα σώσω τον κόσμο;»
Αγνόησαν την απόφαση της δικαιοσύνης όταν πήγα στη Λάρισα. Δεν σέβονται τους θεσμούς, δεν υπάρχουν νόμοι, θεσμοί γενικά. Η χώρα είναι σε μια γενική κατάρρευση, υπάρχει ευθυνοφοβία, ατομισμός».
Ο Σάββας Ξηρός συνέχισε λέγοντας «άμα αναφερθούμε στην ποινική μου αντιμετώπιση δεν θα βρουν λόγια να πουν οτιδήποτε. Κάποια στιγμή η ποινή μου θα λήξει, πρέπει να καταλήξω εγώ πριν να λήξει; Είμαι 12 χρόνια μέσα, αν βγω τώρα βγαίνω σε άλλον πλανήτη, δεν ξέρω πού βρίσκομαι, αλλιώς ήταν η Ελλάδα και αλλιώς τώρα. Αυτό που βιώνω εδώ να μην το βιώσει ούτε ο εχθρός μου. Γιατί κάποιος που είναι ήδη ενταφιασμένος προσθέτει ταφόπλακες πάνω του»;
Για τον αδελφό του, Χριστόδουλο είπε ότι «γενικά κινδυνεύει έτσι κι αλλιώς η ζωή του από τη στιγμή που εκτίθεται. Τον ξέρω τον Χριστόδουλο, δεν θα φτάσει μέχρι εκεί (να αφαιρέσει ζωές).
Πιστεύω ότι γλύτωσε από εδώ τα χειρότερα, εδώ κινδύνευε περισσότερο η ζωή του, λίγο πριν φύγει είχε δηλητηριαστεί.
Έφαγε το φαγητό της φυλακής που του έφερε κάποιος κι έπαθε πολύ μεγάλη ζημιά. Επισκέφτηκε διατροφολόγο και του είπε ότι έχει κάποιο πρόβλημα από χρόνια φαρμακευτική αγωγή που δεν έπαιρνε. Λίγο καιρό πριν τον είχε επισκεφτεί ένας δικηγόρος ενός εκ των θυμάτων. Δεν είναι όπως λένε «απόδραση», είναι απλή παραβίαση των όρων της άδειας. Αυτή η υπόθεση έχει μεγιστοποιηθεί προκειμένου να περάσουν την αυστηροποίηση των μέτρων των όρων της άδειας. Πιστεύω ότι θα κρίνουν δίκαια».
Ο Σάββας ξηρός χαρακτήρισε παραλήρημα την επιστολή Τζωρτζάτου, λέγοντας ότι είναι το αποτέλεσμα ψυχικής κατάρρευσης από τον εγκλεισμό 12 χρόνων στην απομόνωση και πρόσθεσε ότι «αυτή η επιστολή πρέπει να θεωρηθεί σαν ιατρικό ντοκουμέντο».

Πηγή: newsit.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα