Δεν θα θέσει υποψηφιότητα ξανά ο Μπερλουσκόνι

12:30 9/11/2011 - Πηγή: AEK365

Δεν θα θέσει ξανά υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία της Ιταλίας ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι από τη στιγμή που έχασε την πλειοψηφία στο ιταλικό Κοινοβούλιο, ενώ θα παραιτηθεί αφού θα περάσει πρώτα ο νόμος λιτότητας.

Σύμφωνα με το Reuters, την απόφασή του να αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική δράση ανακοίνωσε ο ίδιος ο Καβαλιέρε σε συνομιλία του με τον διευθυντή της εφημερίδας La Stampa.

Υποστήριξε, μάλιστα, πως δεν βλέπει να υπάρχει άλλη λύση

-πέραν των πρόωρων εκλογών- για την άρση του πολιτικού αδιεξόδου στη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι τοποθέτησε χρονικά τις πρόωρες εκλογές στον Φεβρουάριο, δηλώνοντας πως υποψήφιος θα είναι ο γραμματέας του Pdl και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Αντζελίνο Αλφάνο.

«Θα παραιτηθώ μόλις ψηφιστεί ο νόμος (οικονομικής σταθερότητας) και καθότι θεωρώ ότι δεν είναι πιθανή μια πλειοψηφία, βλέπω να διεξάγονται εκλογές στις αρχές Φεβρουαρίου και δεν θα είμαι υποψήφιος σε αυτές» φέρεται ότι είπε σε συζήτηση που είχε με τον διευθυντή της εφημερίδας La Stampa.

Την Τρίτη, η ιταλική Βουλή ενέκρινε τον ισολογισμό του 2010, όμως η κεντροδεξιά έχασε την πλειοψηφία στο Σώμα και αμέσως αναζωπυρώθηκαν οι πιέσεις προς τον Καβαλιέρε να παραιτηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα