Γκολτζής διαφοράς ο Μπρέσεβιτς

17:07 18/8/2013 - Πηγή: AEK365

Η ΑΕΚ έψαχνε έναν φορ να κάνει πολλές δουλειές στην επίθεση (να κρατάει πάνω του αντιπάλους, να σπάει το παιχνίδι στα άκρα, να γεμίζει περιοχή και φυσικά να σκοράρει) κι όπως φαίνεται τον βρήκε στο πρόσωπο του Ιβάν Μπρέσεβιτς. Ο 26χρονος Κροάτης δείχνει να βρίσκει τα πατήματά του καθώς σκόραρε (και) σήμερα και μάλιστα δύο φορές, στο νικηφόρο πέρασμα της ΑΕΚ από το Βελεστίνο με σκορ 3-1 επί του Ρήγα Φεραίου. Ο Μπρέσεβιτς

έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο και έγινε αλλαγή στο 79'. Μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα όμως κατάφερε να σκοράρει δις (σε χρονικό σημείο μάλιστα που η ομάδα έδειχνε... σοκαρισμένη από το γεγονός ότι ο Ρήγας ισοφάρισε στο 58', το υπέροχο γκολ που σημείωσε ο Παληαρούτας στο 45'), νωρίτερα είχε χάσει άλλες δύο μεγάλες ευκαιρίες, ενώ με το εκτόπισμά του και τις σωστές τοποθετήσεις του στο γήπεδο έδειχνε παίκτης που σε αυτή την κατηγορία, τουλάχιστον, μπορεί να κάνει τη διαφορά. Σε γενικές γραμμές η ΑΕΚ τώρα είχε στο πρώτο ημίχρονο πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων, όταν έπαιξε με ρόμβο, ενώ στα αρνητικά η αδράνεια στην αμυντική της λειτουργία με αποτέλεσμα να... τιμωρηθεί πάλι με γκολ από τον αντίπαλο.

Η ΑΕΚ του πρώτου μέρους

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το παιχνίδι με τη δοκιμή που είχε κάνει ο Δέλλας στη χθεσινή προπόνηση: Με διάταξη 4-4-2 και ρόμβο στο κέντρο, δηλαδή, και συγκεκριμένα τον Καραγκιολίδη τέρμα, δεξί μπακ τον Τσουκαλά, αριστερό τον Γεωργέα, στόπερ τους Ντούμπερετ - Τζανετόπουλο, αμυντικό χαφ τον Ζιβάνοβιτς, εσωτερικά χαφ τον Ρόβα (δεξιά) με τον Κάτσικα (αριστερά), ο Παληαρούτας ξεκίνησε ως επιτελικός χαφ και στην επίθεση ο Παυλής με τον Θαναηλάκη. Καταρχάς να ξεκινήσουμε με το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν απειλήθηκε ούτε μία φορά στο πρώτο 45λεπτο. Ο Καραγκιολίδης στα 35 λεπτά που αγωνίστηκε και στα υπόλοιπα 10 ο Ρόβας ήταν... θεατές στο γήπεδο. Από εκεί και πέρα η ομάδα είχε στα θετικά της την πίεση κοντά στην περιοχή του αντιπάλου, είχε κλεψίματα και τρεξίματα, αλλά δεν είχε φαντασία στο παιχνίδι της και τρόπο να δημιουργήσει φάσεις. Το πρόβλημα ήταν στην τελική πάσα, με τους παίκτες να προσπαθούν να παίξουν είτε κάθετα (με τον Παυλή να πατάει περισσότερο περιοχή και τον Θαναηλάκη να προσπαθεί για την υποδοχή στον άξονα), είτε από τα άκρα.

Από τα πλάγια ο Γεωργέας ως αριστερό μπακ είχε περισσότερες και καλύτερες στιγμές από τον Τσουκαλά, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η ΑΕΚ να δημιουργήσει δύο φάσεις από τα αριστερά και καμία από τα δεξιά, με την πρώτη μάλιστα να έρχεται αρκετά αργά στο ματς στο 37'! Ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η Ένωση το έκανε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου όταν ο εκ των κορυφαίων παικτών της ΑΕΚ στα πρώτα 45 λεπτά (μαζί με τους Γεωργέα και Ρόβα), ο Παληαρούτας με το τρίτο συνολικά σουτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή (είχαν προηγηθεί δύο άστοχα) κατάφερε με προσωπική ενέργεια να ανοίξει το σκορ για την ΑΕΚ και να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με την ΑΕΚ προηγούμενη 0-1. Ήταν ένα ακόμα εξαιρετικό σε εκτέλεση τέρμα της Ένωσης σε αυτά τα φιλικά προετοιμασία, τούτη τη φορά από το πόδι του Παληαρούτα...

Το δεύτερο ημίχρονο

Όπως αναμενόταν ο Δέλλας άλλαξε όλη την ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και τη διάταξη. Η ΑΕΚ ξεκίνησε την επανάληψη με 4-2-3-1 με τον Βούρα στο τέρμα, Αργυρίου δεξί μπακ, αριστερό μπακ Τσουμάγκα, Κέζο - Σταθάκη στόπερ, αμυντικά χαφ ο Κορδέρο με τον Ανάκογλου, ενώ πίσω από τον φουνταριστό τον Μπρέσεβιτς έπαιξαν οι Δημγκιόκας, Καζβιρόπουλος, Πεταυράκης.

Η Ένωση ξεκίνησε όπως ακριβώς ήθελε ο Δέλλας: επιθετικά, με πίεση προς τον αντίπαλο και με αρκετούς παίκτες της μπροστά από τη μπάλα. Τούτο είχε ως αποτέλεσμα η ΑΕΚ να δημιουργήσει 3 κλασικές ευκαιρίες σε διάστημα 6 λεπτών με πρωταγωνιστές τους Μπρέσεβιτς και Κορδέρο. Καμία όμως δεν έγινε γκολ και στην πρώτη ουσιαστικά απειλή του Ρήγα Φεραίου στο ματς, στο 58ο λεπτό, και μάλιστα μετά από στημένη μπάλα με αδράνεια στην άμυνα ο Χατζής με κεφαλιά έκανε το 1-1. Ότι δηλαδή συνέβη και στα προηγούμενα φιλικά, έτσι και στο σημερινό η ΑΕΚ δέχθηκε γκολ από αδράνεια της άμυνάς της...

Μετά την ισοφάριση... μίλησε ο Μπρέσεβιτς. Ο Κροάτης φορ ενώ νωρίτερα είχε χάσει δύο κλασικές ευκαιρίες αρχικά στο 67' και αφού πέρασε και τον τερματοφύλακα και κατόπιν στο 71' με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-3 για την ΑΕΚ «καθαρίζοντας» το παιχνίδι και δείχνοντας πως είναι παίκτης που σε αυτή την ομάδα μπορεί να κάνει τη διαφορά... Μετά τη διαμόρφωση του σκορ σε 1-3 ο ρυθμό του αγώνα έπεσε, ο Δέλλας έκανε άλλες τέσσερις αλλαγές, η ΑΕΚ έχασε κάποιες ευκαιρίες για ένα τέταρτο τέρμα, ο νεαρός τερματοφύλακας Ντούνης κράτησε στο 80' ανέπαφη την εστία της ΑΕΚ δείχνοντας σε τετ α τετ το ταλέντο του και έτσι τελείωσε νικηφόρα και το δεύτερο φιλικό προετοιμασίας των κιτρινόμαυρων.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Η ΑΕΚ πρώτο ημίχρονο: Καραγκιολίδης (35' Βούρας), Τσουκαλάς, Τζανετόπουλος, Ντούμπερετ, Ζιβάνοβιτς, Ρόβας, Γεωργέας, Κάτσικας, Παληαρούτας, Παυλής, Θαναηλάκης

Η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο: Βούρας (72' Ντούνης), Σταθάκης (79' Τσούπρος), Κέζος, Αργυρίου, Τσουμάγκας, Κορδέρο, Ανάκογλου, Δημγκιόκας (79' Μούργκα), Καζβιρόπουλος, Πεταυράκης, Μπρέσεβιτς (79' Τζάθας)

Ρήγας Φεραιός: Τσουμπέκος, Γουτούλης, Γουραζέλης, Τιμοτώλης, Γούτσος, Μπακάλης, Χατζής, Χατζηαθανασίου, Ζατσάι, Βδέλας, Μιχαλίτσης

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

18.29 Ακόμα έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο...

17.59 Τώρα οι δύο ομάδες κάνουν την επίσημη είσοδό τους στο γήπεδο, με το τραγούδι να δυναμώνει...

17.54 Έχει ξεκινήσει ο χορός και το τραγούδι από τον λαό της Ένωσης... Η ΑΕΚ δεν είναι ούτε και στο Βελεστίνο μόνη

17.50 Πάνω από 1000 άτομα, εννοείται οπαδοί της ΑΕΚ είναι στο γήπεδο

17.15 Οι τρεις τερματοφύλακες της ΑΕΚ γνώρισαν την αποθέωση μόλις βγήκαν για ζέσταμα...

17.03 Η αποστολή της Ένωσης έφτασε λίγο πριν τις 17.00 στο γήπεδο του Βελεστίνου, όπου θα διεξαχθεί η αναμέτρηση με τον Ρήγα Φεραίο.

17.01 Η ενδεκάδα της ΑΕΚ: Καραγκιολίδης, Ρόβας, Παυλής, Ζιβάνοβιτς, Κατσικάς, Παληαρούτας, Γεωργέας, Τζανετόπουλος, Τσουκαλάς, Ντούμπερετ και Θαναηλάκης.

17.00 Η ενδεκάδα του Ρήγα Φεραίου: Σουμπλέκος, Γουτούλης, Μπουραζέρης, Ποτόμι, Γούτσος, Μπακάληε, Χατζής, Χατζηαθανασίου, Τζατζάι, Κουβελάς και Μιχολίτσης.

16.59 Ήδη αρκετός κόσμος βρίσκεται στις εξέδρες του γηπέδου, ενώ στους γύρω δρόμους υπάρχουν πολλοί οπαδοί της Ένωσης που δεν έχουν πάρει ακόμη θέση.

Keywords
Τυχαία Θέματα