Πρώτα η σωτηρία και μετά μεταγραφές

09:52 11/7/2012 - Πηγή: AEK365

GOAL

Για "διπλή εμπλοκή" σχετικά με τις υποθέσεις των Αργυρίου (κυρίως) και Γεωργέα κάνει λόγο η εφημερίδα, η οποία στο ρεπορτάζ της γράφει σχετικά: "Από τη μία ο Αργυρίου δεν λέει να αποσύρει την προσφυγή που έχει καταθέσει και αξιώνει το σύνολο του συμβολαίου του, ήτοι 500.000 ευρώ, διαφωνώντας με τον τρόπο αποπληρωμής που του προτείνει η ΑΕΚ (του οφείλονται 240.000 ευρώ, με την ΠΑΕ να του προτείνει να λάβει 120.000 ευρώ προκαταβολή και τα υπόλοιπα σε 10 ισόποσες

δόσεις με την πληρωμή να ξεκινά τον Σεπτέμβρη).

Και σαν να μην έφτανε αυτό οι «κιτρινόμαυροι» άκουσαν τον δικηγόρο του Γεωργέα να αξιώνει διαφορετικά πράγματα από αυτά που συμφώνησε η ομάδα με τον ίδιο τον παίκτη. Συγκεκριμένα, στην επαφή που είχε η διοίκηση με τον Φούλη είχαν συμφωνήσει να πάρει 50.000 ευρώ ως προκαταβολή και τα υπόλοιπα οφειλόμενα σε αυτόν χρήματα σε 10 ισόποσες δόσεις, με τον πολύπειρο μπακ να συμφωνεί.

Ωστόσο, ο δικηγόρος του -που προφανώς δεν λειτουργεί αυτοβούλως- σε νέα επαφή που είχε με την πλευρά της ΑΕΚ ζήτησε τα διπλάσια λεφτά στην προκαταβολή, δηλαδή 100.000 ευρώ. Ποσό που η Ενωση δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να διαθέσει, καθώς έχει καταστρώσει τα πλάνα και τους υπολογισμούς της βάσει των 600.000 ευρώ που διαθέτει στα ταμεία της και μέσω των οποίων θα προσπαθήσει να πληρώσει τους παίκτες που έχει έρθει σε διακανονισμό.

Σημειώνεται πάντως πως οι «κιτρινόμαυροι» ευελπιστούν πως τελικά θα βρεθεί η χρυσή τομή, έχοντας τη βεβαιότητα πως ο Γεωργέας δεν πρόκειται να καταφύγει σε προσφυγή".

SPORTDAY

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για τη σωτηρία της ΑΕΚ και όπως γράφει η εφημερίδα θα έρθει (εφόσον πρώτα βρεθούν χρήματα) "μόνο με ρύθμιση". Στο ρεπορτάζ της η SD εξηγεί: "Η ρύθμιση των χρεών της ΠΑΕ ΑΕΚ προς το Δημόσιο μέσω της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες για την επιβίωση της ομάδας. Ακόμα και αν η Ένωση καταφέρει να πληρώσει το άρθρο 44 θεωρείται απίθανο να τα βγάλει μέρα αν έχει να πληρώνει τουλάχιστον 550.00 ευρώ τον μήνα. Ωστόσο, αν το συγκεκριμένο ποσό πέσει στα 200.000 ευρώ, τότε τα δεδομένα αλλάζουν και με τις κατάλληλες προϋποθέσεις είναι εφικτό να καταστεί βιώσιμη. Τεράστιο είναι το δίλημμα που έχουν στην ΑΕΚ για δύο σημαντικά ζητήματα. Να πληρωθούν οι ποδοσφαιριστές για να λυθούν κάποια βαριά συμβόλαια και να πληρωθεί η Εφορία, ώστε η ΠΑΕ να μην χάσει τις ρυθμίσεις του άρθρου 44.

Χρήματα και για δύο θέματα δεν υπάρχουν. Οι διοικούντες έχουν προκρίνει την πρώτη λύση και για αυτό τον λόγο έχουν έρθει σε επαφή με πρώην και νυν ποδοσφαιριστές, οι περισσότεροι των οποίων έχουν συμφωνήσει προφορικά στον διακανονισμό των χρεών τους.

Στην Ένωση περιμένουν να συμφωνήσουν όλοι πριν αρχίσουν οι πληρωμές, αφού αν ένας από αυτούς δεν πει το «ναι» και κάνει προσφυγή, τότε η ομάδα κινδυνεύει μέχρι και με υποβιβασμό μέσω ΕΕΑ.

Η αρνητική εξέλιξη που υπήρξε στο θέμα του Ανέστη Αργυρίου ανάγκασε τον Ανδρέα Δημητρέλο να πει ότι αν δεν επέλθει οριστική συμφωνία

Keywords
Τυχαία Θέματα