Ζήτησε συγγνώμη ο καπετάνιος του Costa Concordia

09:52 11/7/2012 - Πηγή: AEK365

Λίγες μέρες μετά την αποφυλάκιση του, ο καπετάνιος του Costa Concordia, Φρανσέσκο Σεντίνο παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη στο "Canale 5" και αφού σημείωσε πως σκέφτεται συνεχώς τα 32 θύματα του ναυαγίου πρόσθεσε πως "ο καπετάνιος έχει ταυτοποιηθεί και έτσι είναι φυσιολογικό ότι θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη".
Ο Σεντίνο αναγνωρίζει πως την κρίσιμη στιγμή αποσπάστηκε η προσοχή του αλλά υπογραμμίζει πως τον έλεγχο του πλοίου εκείνη την στιγμή τον είχε άλλος αξιωματικός του πληρώματος.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: "Εκείνη τη στιγμή, πήγα στο κατάστρωμα και διέταξα να τεθεί το πλοίο σε χειροκίνητη πλοήγηση αλλά δεν είχα τον έλεγχο του πλοίου που τον είχε άλλος αξιωματικός".
Ο καπετάνιος του Costa Concordia κατηγορείται για ανθρωποκτονία και εγκατάλειψη πλοίου ενώ οι εμπειρογνώμονες των κατηγορούν ότι έφερε το πλοίο πολύ κοντά στην ακτή, καθυστέρησε την εκκένωση, έχασε τον έλεγχο της επιχείρησης και το κυριότερο εγκατέλειψε το πλοίο πριν καν το εγκαταλείψουν οι 4.200 επιβάτες. Πάντως ο Φρανσέσκο Σεντίνο αναγνωρίζει πως έκανε λάθη αλλά επισημαίνει πως θα πρέπει και άλλοι να κατηγορηθούν για το ναυάγιο που στοίχισε την ζωή σε 32 ανθρώπους.

Keywords
Τυχαία Θέματα