1.8 εκ. πολίτες δεν έχουν υποβάλει ακόμα δήλωση

09:22 11/7/2012 - Πηγή: AEK365

Πέντε μέρες πριν την λήξη προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων, 1.8 εκατομμύρια φορολογούμενοι δεν έχουν ακόμα υποβάλει δηλώσεις στις εφορίες.
Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών αποδίδουν την καθυστέρηση αυτή στα αυξημένα ποσά φόρου των εκκαθαριστικών σημειωμάτων εξαιτίας της μείωσης του αφορολόγητου, των περικοπών στις εκπτώσεις δαπανών και έκτακτης εισφοράς. Σύμφωνα με στοιχεία, στα

1540 ευρώ ανέρχεται ο μέσος φόρος που προκύπτει από το σύνολο των εκκαθαριστικών που έχει αποσταλεί στους Έλληνες φορολογούμενους. Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη εστάλη η τέταρτη παρτίδα, περίπου 1.937.343 εκκαθαριστικά σημειώματα.
Από το υπουργείο Οικονομικών υπογραμμίζουν πως σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής, καταργείται το αφορολόγητο ενώ υπάρχει και επιβάρυνση με προσαυξήσεις. Μάλιστα υπάρχει σκέψη όσοι φορολογούμενοι καταθέτουν εκπρόθεσμα τις δηλώσεις να εξαιρούνται από την δυνατότητα να καταβάλουν το ποσό που τους αναλογεί σε μεγάλο αριθμό δόσεων.
Παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών εμφανίζεται αρνητικό στο να δοθεί νέα παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ωστόσο κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει να αποκλειστεί από την στιγμή που 1.8 εκατομμύρια φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλει ακόμα δήλωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα