«Προπονητικό Κέντρο ΟΠΑΠ» τα Σπάτα

19:38 8/3/2014 - Πηγή: AEK365

Στο Ενημερωτικό Δελτίο που κατέθεσε η ΑΕΚ στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναφέρονται μεταξύ άλλων όλες οι χορηγικές (και... λοιπές) συμφωνίες που έχει υπογράψει η «Δικέφαλος 1924». Μεταξύ αυτών και οι συμβάσεις με τον ΟΠΑΠ (που είναι ο βασικός χορηγός της ΑΕΚ) και την Forthnet (για το τηλεοπτικό της Nova). Όπως προκύπτει λοιπόν από το Ενημερωτικό Δελτίο, η «εμπορική ονομασία» του αθλητικού κέντρου της ΑΕΚ,

στα Σπάτα, είναι μέρος της σύμβασης που έχει υπογράψει η «Δικέφαλος 1924» με την ΟΠΑΠ ΑΕ, που αφορά την συνολική χορηγική συμφωνία των δύο πλευρών, η οποία από το καλοκαίρι είχε γίνει γνωστό ότι φτάνει συνολικά το 1.940.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, οι 940.000 ευρώ αφορούν την εμπορική συνεργασία ΑΕΚ-ΟΠΑΠ και το 1 εκατ. ευρώ αφορά χορηγία για την ονομασία του προπονητηρίου σε «Προπονητικό Κέντρο ΟΠΑΠ» και την αναβάθμισή του (ήδη έχει κατασκευαστεί το τρίτο γήπεδο, η εξέδρα και τα αποδυτήρια για τις ακαδημίες). Η συμφωνία για την χορηγία που αφορά την ΑΕΚ έχει μονοετή διάρκεια (δηλαδή, είναι μόνο για την τρέχουσα σεζόν), ενώ η συμφωνία για το προπονητήριο ολοκληρώνεται στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2015.
Συγκεκριμένα, στην σύμβαση αναφέρονται τα εξής: «Ως αμοιβή για την εξασφάλιση του ως άνω χορηγικού πακέτου δικαιωμάτων και παροχών ο ΟΠΑΠ ΑΕ θα καταβάλει στην Εταιρία το ποσό των 600.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, το οποίο θα καταβληθεί τμηματικά σε τρεις δόσεις των 200.000, 300.000 και 100.000 ευρώ αντιστοίχως. Πέραν του ως άνω ποσού, ο ΟΠΑΠ ΑΕ υποχρεούται να καταβάλει στην Εταιρία τα ακόλουθα ποσά εντός 15 ημερών από την επίτευξη των παρακάτω στόχων:
α) με την παράδοση ολοκληρωμένης της βάσης δεδομένων που τηρεί το ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΚ με δικαίωμα χρήσης και επεξεργασίας από την ΟΠΑΠ ΑΕ και για το διάστημα μετά τη λήξη της σύμβασης και συγκεκριμένα τρία χρόνια, το ποσό των 140.000 ευρώ σε δύο ισόποσες δόσεις.
β) με την παράσοδη της μέτρησης της χορηγικής αξίας μέσω της αθλητικής δραστηριότητας του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΚ, το ποσό των 120.000 ευρώ σε δύο ισόποσες δόσεις.
γ) το ποσό των 80.000 ευρώ στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου στην περίπτωση που στο σύνολο των εντός έδρας αγώνων του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΚ η πληρότητα του γηπέδου σε φιλάθλους ξεπεράσει συνολικά τις 60.000.
Επιπλέον ο ΟΠΑΠ ΑΕ θα καταβάλει στην Εταιρία το ποσό των 500.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ σε δύο ισόποσες δόσεις για την εξασφάλιση της μετονομασίας του προπονητικού κέντρου Σπάτων σε «Προπονητικό Κέντρο ΟΠΑΠ», μέχρι την 30.09.2015 και με την εξασφάλιση πλήρους πακέτου χορηγικών δικαιωμάτων σε αυτό και του ποσού των 500.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ σε δύο ισόποσες δόσεις για την εκτέλεση του σχεδίου αναβάθμισης του προπονητικού κέντρου στα Σπάτα».
Όσον αφορά την σύμβαση με την Νova, το αντίτιμο της συμφωνίας ορίζεται στα 1,2 εκατ. ευρώ, τα οποία θα καταβληθούν σε έξι δόσεις των 200.000 ευρώ. Όπως είναι γνωστό από το περασμένο καλοκαίρι, τα έσοδα και από τις δύο χορηγικές συμφωνίες θα μπουν στον... κουμπαρά για το γήπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα