Σίφουνας η Μπάγερν Μονάχου

18:43 8/3/2014 - Πηγή: AEK365

BUNDESLIGA 24η Αγωνιστική

Βόλφσμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου 1-6
Γήπεδο: Wolkswagen Arena

Στο πρώτο μέρος η Βόλφσμπουργκ έβαλε δύσκολα στην Μπάγερν Μονάχου αλλά στην επανάληψη ποιος είδε τους Βαυαρούς και δεν τους φοβήθηκε με την πρωταθλήτρια Γερμανίας να βάζει πέντε γκολ και να ετοιμάζεται για στέψη μέσα στον Μάρτιο.
Στο 17' οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με προβολή του Νάλντο έπειτα από ασίστ του Ντε Μπρούιν

με την Μπάγερν Μονάχου να ισοφαρίζει με περιπετειώδη τρόπο στο 26' Ο Οχς έδιωξε πάνω στην γραμμή την προσπάθεια των Ντάντε, Ραφίνια, ο Σακίρι πήρε το ριμπάουντ και σούταρε με τον Μπενάλιο να διώχνει αλλά αφού η μπάλα είχε περάσει την γραμμή. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Γκουαρντιόλα πέρασε στο παιχνίδι Τιάγκο Αλκάνταρα και Μάντζουκιτς και τότε άρχισε το πάρτι. Στο 63' ο Τιάγκο Αλκάνταρα με κάθετη πάσα βρήκε τον Τόμας Μίλερ που πλάσαρε τον Μπενάλιο για το 1-2 και τρία λεπτά αργότερα ο Μάριο Μάντζουκιτς από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-3. Μέσα σε δέκα λεπτά η Μπάγερν είχε βάλει τρία γκολ καθώς στο 73' ο Ρόμπεν... χόρεψε τον Μπενάλιο και έδωσε έτοιμο γκολ στο Ριμπερί για το 1-4. Στο 78' πάλι από ασίστ του Ρόμπεν, ο Μίλερ έκανε το 1-5 φτάνοντας τα 12 γκολ στο πρωτάθλημα ενώ τα 16 τέρματα στην Bundesliga έφτασε ο Μάριο Μάντζουκιτς που στο 80ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό 1-6.
Η Μπάγερν Μονάχου έφτασε τις 16 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, επίδοση που συνιστά ρεκόρ ενώ στα έξι τελευταία παιχνίδια της έχει βάλει 26 γκολ.

Βόλφσμπουργκ: Μπενάλιο, Οχς, Νάλντο, Κνόχε, Ροντρίγκεζ, Άρνολντ (79' Πόλακ), Μεντόγεβιτς, Καλιγκιούρι (79' Σάφερ), Πέρισιτς, Ντε Μπρούιν (90' Αντζέ), Μπας Ντοστ
Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Ντάντε, Αλάμπα, Λαμ (67' Μαρτίνεθ), Ρόμπεν, Κρόος (57' Μάντζουκιτς), Σακίρι (56' Τιάγκο), Ριμπερί, Μίλερ

Σάλκε-Χόφενχαϊμ 4-0
Γήπεδο: Veltins Arena

Η Σάλκε θέλει να κουνήσει ξανά το "σεντόνι" την επόμενη σεζόν και φροντίζει να το δείχνει όπως σήμερα που επικράτησε εύκολα της Χόφενχαϊμ με 4-0 έχοντας για πρωταγωνιστή τον Κλας Γιάν Χούντελααρ. Ο Ολλανδός φορ πέτυχε χατ τρικ ενώ στα πρώτα 30 λεπτά έβαλε δυο γκολ και έχασε πέναλτι. Στο 6' άνοιξε το σκορ από κεφαλιά πάσα του Ματίπ και στο 28' έκανε το 2-0 αξιοποιώντας ασίστ του Ντράξλερ. Στο 30' όμως νικήθηκε από τον Κάστελς σε εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Χόγκλαντ από τον Πολάνσκι. Στην επανάληψη ο Νιγηριανός στράικερ Σινεντού Ομπάσι έκανε το 3-0 στο 55' και στο 79ο λεπτό ο Χούντελααρ πέτυχε το τρίτο του γκολ στο παιχνίδι, και 7ο στο πρωτάθλημα, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0. Η Σάλκε επέστρεψε στις νίκες μετά από δυο αγωνιστικές και η Χόφενχαϊμ μετρούσε πέντε αγωνιστικές αήττητη αλλά το σερί της διακόπηκε με τον πιο οδυνηρό τρόπο.

Σάλκε: Φέρμαν, Χόγκλαντ, Χέβεντες, Ματίπ, Κολάσινατς, Νοϊστέντερ, Μπόατενγκ, Γκορέτσκα, Ομπάσι (70' Φουχς), Ντράξλερ (80'Μέιερ), Χούντελααρ (80' Σζαλάι)
Χόφενχαϊμ: Κάστελς, Τζόνσον, Στρομπλ (46' Βέστεργκααρντ), Σούλε, Μπεκ, Ρούντι, Πολάνσκι, Φόλαντ, Χέρντλινγκ (46' Σαλίχοβιτς), Φιρμίνο, Μοντέστε (64' Σίπλοκ)

Ανόβερο-Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-1
Γήπεδο: HDL ARENA

Ένα μήνα χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα συμπλήρωσε η Μπάγερ Λεβερκούζεν με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στην τέταρτη θέση μετά το 1-1 κόντρα στο Ανόβερο. Τα πράγματα ωστόσο ξεκίνησαν ιδανικά για τους φιλοξενούμενους καθώς στο 5ο λεπτό το Ανόβερο είχε χαμένο πέναλτι, ανατροπή Σουλτζ από Χίλμπερτ, με τον Λένο να νικά τον Χούζτι από τα 11 βήματα. Μάλιστα στο 28ο λεπτό η Λεβερκούζεν προηγήθηκε με δεξί σουτ του Γκονζάλο Κάστρο αλλά η χαρά της κράτησε μόλις για πέντε λεπτά, μέχρι ο Ρούντνεβς να ισοφαρίσει για το Ανόβερο στο τελικό 1-1. Το αποτέλεσμα δεν βολεύει ούτε το Ανόβερο που έμεινε για πέμπτη σερί αγωνιστική χωρίς νίκη.

Ανόβερο: Ζίλερ, Σακάι, Χόφμαν, Σουλτζ, Ποκονιόλι, Σμίντεμπαχ, Αντρεάσεν (82' Σανέ), Χούζτι, Μπίτενκουρτ (87' Για Κόναν), Ντιούφ (15' Πριμπ), Ρούντνεβς
Μπάγερ Λεβερκούζεν: Λένο, Χίλμπερτ, Φολσέιντ, Σπάχιτς, Μπένις, Κάστρο, Καν, Ρόλφες, Χέγκελερ (24' Σαμ), Σον (69' Μπραντ), Κίσλινγκ (79' Ντερντιγιόκ)

Γκλάντμπαχ-Άουγκσμπουργκ 1-2
Γήπεδο: Borussia Park

Σε τροχιά Europa League βρίσκεται η Άουγκσμπουργκ που πέρασε και από το Borussia Park κερδίζοντας την Γκλάντμπαχ με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή. Μόλις στο 5ο λεπτό ο Ράφαελ έβαλε μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους αλλά δέκα λεπτά πριν την ανάπαυλα, από κεφαλιά πάσα του Χαν ο Άλτιντοπ, με το 8ο γκολ του στο πρωτάθλημα, έφερε το ματς στα ίσια. Την νίκη στην Άουγκσμπουργκ έδωσε ο Τομπίας Βέρνερ με την Άουγκσμπουργκ να βγαίνει στην αντεπίθεση και τον Γερμανό μέσο με αριστερό σουτ να διαμορφώνει το τελικό 1-2 πετυχαίνοντας το 4ο γκολ του στις 6 τελευταίες αγωνιστικές. Συνεχίζει να απογοητεύει η Γκλάντμπαχ που έχει να κερδίσει από τον Οκτώβριο.

Γκλάντμπαχ: Τερ Στέγκεν, Κορμπ, Στρανζλ, Ντομίνγκεζ, Ντάεμς, Νορντβέιντ (84' Γιούνες), Γιάντσκε, Χέρμαν (70'Χργκότα), Αράνγκο, Ράφαελ, Κρούσε (74' Εμλαπά)
Άουγκσπουργκ: Μάνινγκερ, Φογκτ, Κάλσεν Μπράκερ (65΄Χονγκ), Κλαβάν, Όστρολεκ, Μπάιερ, Χαν, Μοράβεκ, Άλτιντοπ (86' Κορ), Βέρνερ, Μπομπαντίγια (74' Γουόν Γι)

Αμβούργο-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-1
Γήπεδο: Imtech Arena

"Χρυσό" βαθμό για την παραμονή της απέσπασε η Άιντραχτ Φρανκφούρτης στην έδρα του Αμβούργου με το τελικό 1-1 να μην βολεύει τους γηπεδούχους που παρέμειναν στην θέση που οδηγεί σε μπαράζ. Στο 29' ο στόπερ της Άιντραχτ, ο Αλεξάντερ Μάντλουνγκ με δεξί σουτ έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους αλλά στο 72' οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν από την άσπρη βούλα. Ο Ζαμπράνο ανέτρεψε τον Ζόουα και ο Καλχάνογλου νίκησε τον Τραπ από τα 11 βήματα για το τελικό 1-1.

Αμβούργο: Άντλερ, Ντικμέιερ, Ντζουρού Μανσίνε, Βέστερμαν, Μπαντέλ, Αρσλάν, Ρινκόν (62' Τέσε), Ιλίσεβιτς, Καλχάνογλου, Ζόουα
Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Τραπ, Γιούνγκ, Ζαμπράνο, Μάντλουνγκ, Ντζάπκα, Σβέγκλερ, Ρους, Φλουμ, Μπαρνέτα (76' Βάις), Άιγκνερ (83' Κάντλετς), Μέιερ (69' Ρόσενταλ)

Στουτγάρδη-Μπράουνσβαϊγκ 2-2
Γήπεδο: Mercedes Benz Arena

Ο Μάρτιος βρίσκεται στην 8η μέρα του και η Στουτγάρδη παραμένει χωρίς νίκη μέσα στο 2014 καθώς δεν μπόρεσε να κερδίσει ούτε την Μπράουνσβαϊγκ μέσα στην έδρα της με τις δυο ομάδες να μένουν στο 2-2. Στο 24' οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Γιαν Χοχσέιντ αλλά έξι λεπτά αργότερα ο Ρουμάνος μέσος, Αλεξάντρου Μαξίμ, ισοφάρισε για την Στουτγάρδη. Μάλιστα στο 35' οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ολική ανατροπή με τον Μάρτιν Χάρνικ να σκοράρει για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική και να κάνει το 2-1. Στην επανάληψη η Στουτγάρδη έχασε τεράστια ευκαιρία για το 3-1 όταν ο Γκέντνερ εκτέλεσε πέναλτι αλλά νικήθηκε από τον Νταβάρι και οκτώ λεπτά πριν το τέλος ήρθε η τιμωρία από την Μπράουνσβαϊγκ όταν ο Κουμπέλα βρήκε τον Ερμίν Μπίκακιτς που με αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-2 που κρατάει τους φιλοξενούμενους στην τελευταία θέση αλλά τρεις βαθμούς μακριά από τα μπαράζ.

Στουτγάρδη: Ούλριχ, Σβάαμπ, Ρούντιγκερ, Νιντερμέιερ, Ράους, Γκέντνερ, Λέιτνερ, Μπόκα (81' Τραορέ), Μαξίμ (73' Κεντίρα), Κακάου (87' Βέρνερ), Χάρνικ
Μπράουνσβαϊγκ: Νταβάρι, Κέσελ, Μπίκακιτς, Κορέια, Ρέιχελ (78' Βράντσιτς), Πφίτζνερ (68' Πέρτχελ), Τόιερκαουφ, Μπελαραμπί, Χοχσέιντ, Νίλσεν (67' Αντέμι), Κουμπέλα

Νυρεμβέργη-Βέρντερ Βρέμης 0-2
Γήπεδο: Grundig Stadion
Νίκη που την απομακρύνει ακόμα περισσότερο από την ζώνη του υποβιβασμού πέτυχε η Βέρντερ Βρέμης που κέρδισε εκτός έδρας την Νυρεμβέργη με 2-0. Στο 39ο λεπτό ο Άαρον Χαντ με βολίδα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Αργεντινός στράικερ Φράνκο Ντι Σάντο πέτυχε το γκολ που έδωσε το προβάδισμα στην Βέρντερ Βρέμης. Νωρίτερα, στο 22', ο ίδιος παίκτης είχε δοκάρι.
Το τελικό 0-2 χάρη στο οποίο η Βέρντερ παρέμεινε αήττητη για τέταρτη σερί αγωνιστική σημείωσε ο Φίλιπ Μπαργκφρέντε με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 68ο λεπτό. Η Νυρεμβέργη είναι τρεις θέσεις πάνω από την 16η θέση που οδηγεί στο μπαράζ παραμονής έχοντας μόλις δυο νίκες εντός έδρας.

Νυρεμβέργη: Σάφερ (45' Ρακόφσκι), Άνγκα, Πετράκ, Πινόλα, Πλάτενχαρντ, Φραντζ, Καμπάνα (76' Μίρκο Κόλακ), Μακ (63' Πέκχαρτ), Χλούσεκ, Κιγιοτάκε, Ντρμιτς
Βέρντερ Βρέμης: Βολφ, Ιγκνόφσκι (80' Φριτζ), Προντλ, Λουκιμίγια, Καλντιρόλα, Μπαργκφρέντε, Ομπράνιακ (72' Γκεμπρέ Σελασιέ), Γιουνούζοβιτς, Χαντ, Ντι Σάντο, Πέτερσεν (60' Μακιάντι)

Η 24η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Κυριακή με τα παιχνίδιαΦράιμπουργκ-Μπορούσια Ντόρτμουντ (16:30) και Μάιντς-Χέρτα Βερολίνου (18:30).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα