Προϊόντα χωρίς μεσάζοντες στο Αιγάλεω και τη Ν. Σμύρνη

21:56 23/5/2013 - Πηγή: AEK365

Την Κυριακή 2 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στο υπαίθριο πάρκινγκ του ΤΕΙ Πειραιά μια ακόμη δράση των Εθελοντών Αιγάλεω, με αντικείμενο τη διάθεση προϊόντων στους καταναλωτές απευθείας από τους παραγωγούς, χωρίς μεσάζοντες. Επίσης, η Δημοτική Κίνηση Στροφή Νέας Σμύρνης διοργανώνει 3η διανομή προϊόντων χωρίς

μεσάζοντες το Σάββατο 1 Ιουνίου, ώρα 8 πμ με 1 μμ στο κτήμα Δέγλερη.

Η δράση αυτή είναι η πέμπτη που σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και αναμένεται να υλοποιηθεί από εθελοντική ομάδα στην πόλη, μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες τέσσερις προηγούμενες ανάλογες δράσεις που υλοποιήθηκαν στις 16 Δεκεμβρίου 2012, στις 20 Ιανουαρίου 2013, στις 3 Μαρτίου 2013 και στις 7 Απριλίου 2013.

Τα προϊόντα που θα διατεθούν, κατά κατηγορίες, είναι τα ακόλουθα: αλεύρι, προϊόντα ελιάς (ελαιόλαδο, ελιές, πάστα ελιάς), λαχανικά (πατάτες, όσπρια), εσπεριδοειδή, ρύζι διαφόρων τύπων, παραδοσιακά χειροποίητα ζυμαρικά, ξύδι, κρασί, τυροκομικά προϊόντα, ξηροί καρποί, μέλι-πετιμέζι, γλυκά κουταλιού, δημητριακά, υγρά πιάτων, υγρά γενικού καθαρισμού-πατώματος, υγρά τζαμιών, μαλακτικό ρούχων, χαρτί κουζίνας και πολλά άλλα προϊόντα ατομικής υγιεινής και φροντίδας (σαμπουάν, αφρόλουτρα, πάνες παιδικές και ενηλίκων κ.λπ.).

Αυτή τη φορά άλλαξε ο τόπος παράδοσης των προϊόντων (αντί για το ΤΕΙ Αθηνών, η δράση των Εθελοντών Αιγάλεω θα πραγματοποιηθεί στο ΤΕΙ Πειραιά), ενώ επίσης δεν είναι απαραίτητη η προηγούμενη υποβολή παραγγελίας, όπως συνέβαινε τις προηγούμενες τέσσερις φορές.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παίρνουν πληροφορίες για τη δράση στους αριθμούς τηλεφώνου 210 5903518 (από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ), 6944269359 και 6971913112.

Όσοι επιθυμούν, θα έχουν τη δυνατότητα να αφήσουν στο χώρο της δράσης ορισμένες ποσότητες από τα προϊόντα που θα αγοράσουν, για την ενίσχυση της Εθελοντικής Τράπεζας Αλληλεγγύης που διαχειρίζονται οι Εθελοντές Αιγάλεω. Τα προϊόντα αυτά θα διατεθούν από την ομάδα σε τρεις ενορίες της πόλης του Αιγάλεω (Εσταυρωμένου, Αγίου Σπυρίδωνος και Αγίας Τριάδας) για την ενίσχυση των συσσιτίων που σε καθημερινή βάση προσφέρονται από τις Εκκλησίες αυτές σε περισσότερους από 300 αναξιοπαθούντες πολίτες του Αιγάλεω, καθώς επίσης και στο Χριστοδούλειο ίδρυμα προστασίας παιδιών που έχει την έδρα του στο Χαϊδάρι και φιλοξενεί περισσότερα από 30 κορίτσια, τα οποία αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα οικογενειακά προβλήματα.

Χωρίς μεσάζοντες και στην Νέα Σμύρνη

Η Δημοτική Κίνηση Στροφή Νέας Σμύρνης διοργανώνει 3η διανομή προϊόντων χωρίς μεσάζοντες με στόχο όχι μόνο την επίτευξη χαμηλότερης τιμής, αλλά και την ποιότητα των προϊόντων, τη στήριξη νέων και μικρών παραγωγών ή συνεταιρισμών, την τοπικότητα της παραγωγής, τη δίκαιη τιμή τόσο για τον καταναλωτή όσο και για τον παραγωγό, την οικοδόμηση προσωπικών σχέσεων με τους παραγωγούς.

Εκτός από ελαιόλαδο, μέλι, ρύζι, όσπρια, θα διατεθούν επίσης πατάτες από την Ηλεία προς 5,5 ευρώ τα 10 κιλά, ενώ θα υπάρχουν καφές, κακάο και ζάχαρη δίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου από τον Συνεταιρισμό Συν.Αλλ.Οις.

Η διάθεση των προϊόντων θα γίνει το Σάββατο 1 Ιουνίου, ώρα 8 πμ με 1 μμ στο κτήμα Δέγλερη (Ευξείνου Πόντου και Σωκίων, Άνω Νέα Σμύρνη) κοντά στην ταβέρνα του «Κατσιού».

Οι ηλεκτρονικές παραγγελίες θα γίνονται στις διευθύνσεις http://strofi-ns.gr/apologismos_horis_mesazontes_1/ και http://strofi-ns.gr/2_diathesi_horis_mesazontes/

Keywords
Τυχαία Θέματα