Πρώην χρηματιστής αρνείται να πάει φυλακή για απάτη 4,9 δισ. ευρώ!

21:29 17/5/2014 - Πηγή: AEK365

Στην Ιταλία βρίσκεται ο πρώην διαπραγματευτής της Société Générale Ζερόμ Κερβιέλ, ο οποίος αναμενόταν να επιστρέψει το Σάββατο στη Γαλλία προκειμένου να εκτίσει ποινή τριετούς φυλάκισης για τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή απάτη όλων των εποχών.
Ο Κερβιέλ δηλώνει ότι δεν θα επιστρέψει στη Γαλλία εάν δεν υπάρξει παρέμβαση του Φρανσουά Ολάντ.
Δύο μήνες μετά την οριστική του καταδίκη για την απάτη που προκάλεσε την απώλεια 4,9 δισ.

ευρώ στη Société Générale, η γαλλική δικαιοσύνη τού έδωσε προθεσμία μέχρι το βράδυ της Κυριακής για να παρουσιασθεί στην αστυνομία του Μαντόν.
Η απάντηση του Ολάντ
Το βράδυ του Σαββάτου η γαλλική προεδρία δήλωσε έτοιμη να εξετάσει ενδεχόμενο αίτημα χάρης του Κερβιέλ. «Αν ο κ. Κερβιέλ ζητήσει προεδρική χάρη, το αίτημά του θα εξεταστεί σύμφωνα με τη συνήθη διαδικασία, δηλαδή έπειτα από μία οδηγία και κρίση της γραμματείας», ανακοίνωσε η προεδρία. «Κάθε άλλο αίτημα τροποποίησης της ποινής του θα πρέπει να υποβληθεί στη δικαστική αρχή σύμφωνα με τον νόμο», πρόσθεσε η προεδρία.
Ο Κερβιέλ, ο οποίος είχε ξεκινήσει πεζός για να καλύψει την απόσταση Ρώμη - Παρίσι, είχε πει σε δημοσιογράφους ότι θα περιμένει στην ιταλική πλευρά των συνόρων για την απάντηση του Φρανσουά Ολάντ στην αίτηση για χορήγηση ασυλίας σε πιθανούς μάρτυρες που θα θελήσουν να καταθέσουν υπέρ του.
Ο πρώην χρηματιστής, ο οποίος βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα γαλλικά σύνορα, δηλώνει ότι αποτελεί πρόσωπο που μπορεί να δώσει νέα στοιχεία για την υπόθεση.
«Εάν αυτοί (η αστυνομία) θέλουν να έρθουν να με βρουν, ας έρθουν» είπε.
«Καταλαβαίνει, αυτός που όλα τα καταλαβαίνει, ότι δεν είμαι τίποτε στην υπόθεση αυτή, μόνο το θύμα του εχθρού του;», είπε αναφερόμενος στη δήλωση του Φρανσουά Ολάντ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας το 2012, σύμφωνα με την οποία εχθρός του (γάλλου προέδρου) «είναι το χρηματοοικονομικό σύστημα».
Ο Κερβιέλ δεν έχει αρνηθεί τις πράξεις του, ωστόσο, δηλώνει ότι οι κινήσεις του έγιναν εν γνώσει των στελεχών της Société Générale, κάτι που η εταιρεία απορρίπτει.

Πηγή: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα