Αστρική Ισλανδία, πάτησε τους Ολλανδούς!

20:51 13/10/2014 - Πηγή: AEK365

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2016-1ος ΟΜΙΛΟΣ-3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΙΣΛΑΝΔΙΑ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ: 2-0
Γήπεδο: Laugardalsvöllur

Ποιος θα το πίστευε όταν έγινε η κλήρωση των ομίλων, πως μετά από τα πέρας των τριών πρώτων αγωνιστικών, η Ισλανδία θα βρισκόταν στην πρώτη θέση του ομίλου και πως θα κέρδισε τους Ολλανδούς με 2-0. Κι όμως στ ποδόσφαιρο όλα γίνονται και οι απίστευτοι Ισλανδοί, πάτησαν τους

«οράνιε» που έχουν πλέον μπελάδες.

Οι καταπληκτικοί Ισλανδοί μπήκαν δυνατά στο ματς και στο 10ο μόλις λεπτό, ο Μπιάρνασον κέρδισε πέναλτι από τον Ντε Φρι και ο Γκ.Σίγκουρντσον από τα 11 μέτρα έκανε το 1-0. Η Ολλανδία ανέβασε στροφές σιγά σιγά και στο 26ο λεπτό ο Χάλντορσον αναγκάστηκε σε μεγάλη επέμβαση μετά από σουτ του Φαν Πέρσι, ενώ στο 29' το σουτ του Ρόμπεν έξυσε το δοκάρι των γηπεδούχων. Ωστόσο στο 42ο λεπτό, οι Ισλανδοί πέτυχαν και δεύτερο τέρμα. Ο Σίγκθορσον εκτέλεσε το κόρνερ η άμυνα της Ολλανδίας κοιμήθηκε και ο Γκίλφι Σίγκουρντσον με δυνατό σουτ έκανε το 2-0.

Στην επανάληψη η Ολλανδία προσπάθησε να πιέσει, ωστόσο ήταν πάρα πολύ φλύαρη και άχρωμη, με αποτέλεσμα να μην απειλήσει ουσιαστικά

ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Χάλντορσον, Ρ.Σίγκουρντσον, Άρνασον, Σκούλασον (46' Σέβερσον), Μπιάρνασον, Γκούναρσον, Γκ.Σίγκουρντσον, Μπιάρνασον, Χάλφρεντσον, Μπόβνταρσον (89' Γκίσλασον), Σίγκθορσον.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Σίλεσεν, Φαν ντερ Βιλ, Ντε Φρι, Μάρτινς Ίντι, Μπλιντ, Ντε Γιονγκ, Σνάιντερ (46' Χούντελααρ), Αφελάι (78' Φερ), Λενς (68' Πρόουμς), Φαν Πέρσι, Ρόμπεν.

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ-ΤΣΕΧΙΑ: 2-4
Γήπεδο: Άστανα Αρένα

Χωρίς καμία απώλεια συνέχισε η Τσεχία, που κέρδισε και το Καζακστάν (4-2) και σε τρία ματς μετρα 9 βαθμούς.

Η Τσεχία μπήκε δυνατά στο ματς και στο 13ο λεπτό ο Ντόκαλ δοκίμασε από αρκετά μακριά ένα σουτ, με την πάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Σιντέλνικοφ για το 1-0. Το ματς δεν είχε πολύ καλό ρυθμό στη συνέχεια, αλλά οι Τσέχοι κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με δύο γκολ προβάδισμα. Συγκεκριμένα στο 44ο λεπτό, ο Καντεράμπεκ έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, η άμυνα του Καζακστάν είχε τραβηχτεί και ο Λάφατα πετάχτηκε κι έκανε το 2-0.

Στο 56ο λεπτό ο Λογκβινενκο έχασε μεγάλη ευκαιρία για το Καζακστάν σημαδεύοντας το δοκάρι του Τσεχ και στην επόμενη φάση οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 3-0. Ο Λιμπερσκί έβγαλε όμορφη μπαλιά και ο Κρέιτσι με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καζακστάν. Στο 61ο λεπτό, ο Τσεχ σταμάτησε εντυπωσιακά τον Ταγκιμπέργεκεν, ενώ στο 65' ο Ισλαμακάν αστόχησε από ιδανική θέση. Ο Ταγκιμπέργκεν έχασε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία στο 79ο λεπτό και στο 84' μετά από κόρνερ, η μπάλα κόντραρε και ο Λογκβινένκο από κοντά μείωσε σε 3-1. Το 4-1 διαμόρφωσε στο 88ο λεπτό ο Νέτσιντ με πλασέ μετά από ασίστ του Λιμπερσκί και στις καθυστερήσεις ο Λογκβινένκο με το 2ο προσωπικό τυ τέρμα, έκανε το 4-2.

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ: Σιντέλνικοφ, Βοροτνικοφ, Αμπντούλιν, Μιροσνιτσένκο, Λογκριβένκο, Κάρποβιτς (58' Κονισμπάεφ), Ισλαμκάμ, Ταγκιμπέργκεν, Νουσερμπάγεφ, Σόμκο, Κιζινιτσένκο (70' Νουργκαλίγεφ)

ΤΣΕΧΙΑ: Τσεχ, Καντεράμπεκ, Κάντλετς, Λιμπερσκί, Σίβοκ (81' Προχάτσκα), Ντοκάλ, Κολάρ, Βάτσα, Κρέιτσι (69' Πιλάρ), Νταριντά, Λάφατα (79' Νέτσιντ)

ΛΕΤΟΝΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ: 1-1
Γήπεδο: Σκόντο

Χωρίς νίκη παραμένουν Λετονία και Τουρκία, που κόλλησαν στο 1-1 και βγήκαν και οι δύο χαμένες.

Η Τουρκία έφτασε μια ανάσα από το γκολ, στο 9ο μόλις λεπτό, καθώς ο Μπουλούτ σημάδεψε το δοκάρι της Λετονίας, ενώ στο 20' ο άσος της Τουρκίας βρέθηκε σε καλή θέση κι έκανε το σουτ, αλλά ο Κολίνκο του είπε όχι. Στο 35ο λεπτό ο Κολίνκο σταμάτησε εκ νέου τον Μπουλούτ.

Οι Τούρκοι μπήκαν πιο δυνατά στην επανάληψη κι έφτασαν στο γκολ στο 47ο λεπτό με τρομερό σουτ του Κίσα. Ωστόσο στο 53ο λεπτό η Λετονία κέρδισε πέναλτι και ο Σαμπάλα από τα 11 μέτρα έκανε το 1-1. Στο 64ο λεπτό ο Κολίνκο κατέβασε εκ νέου τα ρολά, σε σουτ του Αντέμ, ενώ στο 72' το σουτ του Κίσα, έξυσε το δοκάρι της Λετονίας και στο 85' ο Αρντά έχασε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία για τους Τούρκους. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Φρεϊμάνις των γηπεδούχων.

ΛΕΤΟΝΙΑ: Κολίνκο, Γκαμπόβς (38' Φρεϊμάνις), Ντούμπρα, Γκορκς, Κουράκινς, Α.Βισνιακόβς, Ζιούζινς (83' Μορόζ), Ικάουνιεκς, Φερτόβς, Σάμπαλα, Ε.Βισνιαβόνς (80' Ράκελς).

ΤΟΥΡΚΙΑ: Βολκάν Μπαμπακάν, Σεμίχ Καγιά, Γκιονούλ, Τουφάν, Αρντά, Οζιάκουπ (40' Κίσα), Τόρε (70' Άλτιντοπ), Τοπάλ, Ερκίν, Μπουλούτ, Σαχάν (59' Αντέμ).

Keywords
Τυχαία Θέματα