Προ των πυλών ο αποκλεισμός για το ελληνικό ποδόσφαιρο

09:11 22/4/2015 - Πηγή: AEK365

Τη Τρίτη η κυβέρνηση κατέθεσε το νέο αθλητικό νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο καταργείται το άρθρο 29 της παραγράφου 12 που αφορά στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ. Η Ομοσπονδία έκανε αμέσως καταγγελία σε FIFA και UEFA και όλα δείχνουν πως ο αποκλεισμός των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι πολύ κοντά.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, δεν αποκλείεται η "καμπάνα" να ανακοινωθεί ακόμα και σήμερα ή με το που ψηφιστεί το νομοσχέδιο.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, έχει ραντεβού με FIFA και UEFA στις 30 Απριλίου , αλλά θα επιδιώξει να συναντηθεί νωρίτερα μαζί τους.
Σε περίπτωση που το σενάριο του ποδοσφαιρικού Grexit γίνει πραγματικότητα, θα μπει πρόωρο τέλος στην προσπάθεια της Εθνικής Ανδρών για πρόκριση στα τελικά του EURO 2016 ενώ οι Εθνικές Παίδων και Νέων δεν θα συμμετέχουν στην τελική φάση των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων που θα γίνουν σε Βουλγαρία και Ελλάδα. Δεν θα επιτρέπονται καν διεθνή φιλικά για τις ελληνικές ομάδες, εθνικές και συλλόγους!
Οι ελληνικές ομάδες δεν θα μπορούν να αποκτήσουν από ομάδες του εξωτερικού ξένους ποδοσφαιριστές ή ακόμη και να πουλήσουν Έλληνες παίκτες σε ξένες ομάδες. Παράλληλα, οι ξένοι ποδοσφαιριστές θα αποκτήσουν δικαίωμα προσφυγής στη FIFA και μέσω αυτής θα εξασφαλίσουν τη λύση του συμβολαίου τους, με συνέπεια την αποδυνάμωση των ελληνικών συλλόγων.
Επιπλέον, η ΕΠΟ δεν θα έχει λόγο στα κέντρα αποφάσεων του ποδοσφαίρου σε διεθνές επίπεδο, τα μέλη της δεν θα μπορούν να έχουν ρόλο ή συμμετοχή σε επιτροπές υπερκείμενων ποδοσφαιρικών αρχών, ενώ η Ομοσπονδία θα τεθεί εκτός όλων των διεθνών προγραμμάτων, πολλά εκ των οποίων περιλαμβάνουν και οικονομική βοήθεια για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου. Τα σύνορα θα κλείσουν ακόμη και για τους Έλληνες διαιτητές, αφού δεν θα υπολογίζονται στους ορισμούς για διεθνείς διοργανώσεις, εθνικές ή διασυλλογικές.

Keywords
Τυχαία Θέματα