Πολυτάρχου - Φαλέκας: Θα τους κοιτάξουμε στα μάτια

16:39 14/2/2015 - Πηγή: AEK365

Τις προσεχείς ημέρες η ΑΕΚ θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους παραδοσιακούς της αντιπάλους. Στις 16 Φεβρουαρίου θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και στις 19 του ίδιου μήνα θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Δύο από τους «υπερασπιστές» της Βασίλισσας στα... χρόνια της υπομονής, ενθυμούμενοι τι έζησαν τις τελευταίες σεζόν, είναι

κατάλληλοι να μιλήσουν για τα επερχόμενα ματς. Το aek365 δίνει τον λόγο στον πρώην αρχηγό και νυν συνεργάτη του Ντράγκαν Σάκοτα, Αλέξη Φαλέκα, και τον αρχηγό της ΑΕΚ, Μιχάλη Πολυτάρχου.

Κόουτς, τα τελευταία τρία χρόνια, τέτοιες μέρες, αντιμετώπισες τους Ίκαρους Σερρών, τη Χαλκίδα και το Παγκράτι, αντίστοιχα...

Φαλέκας: «Την πρώτη σεζόν στην Α2 έγινε μια προσπάθεια με πολύ καλή ομάδα και η άνοδος χάθηκε για λεπτομέρειες. Την επόμενη σεζόν έγινε μια νέα προσπάθεια, με την αλλαγή διοίκησης και την οικειοθελή πτώση της ομάδας. Έγιναν πολλά για να είμαστε τώρα εδώ. Όμως το προπονητικό τιμ, ο Βαγγέλης Ζιάγκος και ο Παναγιώτης Χατζηελευθερίου, κράτησαν την ομάδα στις δυσκολίες. Όλοι οι παίκτες αντιλήφθηκαν την αποστολή τους και πέρυσι, σε αντίθεση με την Β' Εθνική, είχαμε εντυπωσιακή στήριξη από τον κόσμο».

Πόσο διαφορετικοί είναι ρόλοι σας τώρα σε σχέση με τις περασμένες σεζόν;

Πολυτάρχου: «Ο δικός μου ρόλος δεν είναι και τόσο διαφορετικός. Και τις δύο προηγούμενες σεζόν και τώρα στόχος μας είναι η νίκη σε κάθε ματς. Πρωταθλητισμό κάνουμε, και τότε και τώρα. Ήταν πολύ δύσκολα τα χρόνια που περάσαμε, όμως τα καταφέραμε όλοι μαζί: παίκτες, προπονητικό τιμ και στελέχη του τμήματος. Πέρυσι, βέβαια, λέγαμε "ερχόμαστε", τώρα έχουμε τη δυνατότητα με την παρουσία του κυρίου Αγγελόπουλου και του κυρίου Αλεξίου να λέμε "επιστρέψαμε και έχουμε έρθει για τα καλά"».

Φαλέκας: «Ο ρόλος μου πλέον είναι τελείως διαφορετικός, με άλλες απαιτήσεις. Όμως, όπως επί τρία χρόνια, ως παίκτης της ΑΕΚ, κοίταγα να κάνω σωστά τη δουλειά μου, έτσι και τώρα, ως μέλος του προπονητικού τιμ, κοιτάζω το ίδιο πράγμα. Αυτό δεν αλλάζει».

Ποια είναι η στιγμή που δεν θα ξεχάσετε απ' όλη τη διαδρομή;

Φαλέκας: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη λήξη του αγώνα στην Βέροια. Ήταν πολύ μεγάλη η ανακούφιση και η συγκίνηση. Ήταν μαζί μας τουλάχιστον 500 ΑΕΚτζήδες, ενώ, απ'ότι ακούσαμε, υπήρχε κόσμος και έξω από το γήπεδο».

Πολυτάρχου: «Τον αγώνα στη Βέροια κι εγώ, εκεί όπου οριστικοποίηθηκε η επιστροφή μας στη μεγάλη κατηγορία. Δύο χρόνια περίμενα για αυτή τη στιγμή και είναι χαρά και τιμή ότι βάλαμε κι εμείς ένα "λιθαράκι" για να αρχίσουν να γράφονται καινούριες σελίδες δόξας στην ιστορία της ΑΕΚ».

Μιχάλη, κάτι αγώνες σαν τους προσεχείς ονειρευόσουν όταν αποφάσισες να αφήσεις την Α1 και να αγωνιστείς με την ΑΕΚ στην τρίτη κατηγορία;

Πολυτάρχου: «Φυσικά, τέτοια παιχνίδια είχα στο μυαλό μου. Ήθελα να δω την ΑΕΚ πάλι γρήγορα στην μεγάλη κατηγορία να διεκδικεί τη νίκη απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους, όπως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Δεν αγωνίστηκα στην Β' Εθνική ή την Α2, αγωνίστηκα, όπως όλοι μας, στην ΑΕΚ».

Ξέρεις, είσαι ο μόνος που έχεις αγωνιστεί με την ΑΕΚ και στις τρεις κατηγορίες του μπάσκετ και... δεν προβλέπεται να υπάρξει άλλος.

Πολυτάρχου: «Αυτό δεν το είχα προσέξει, δίκιο έχεις».

Τι να περιμένει ο κόσμος της ομάδας σε αυτά τα δύο ματς;

Φαλέκας: «Μια ΑΕΚ ανταγωνιστική, που δεν θα έχει καμία σχέση με τον αγώνα του α' γύρου κόντρα στον Παναθηναϊκό. Περιμένουμε μεγάλη συμπαράσταση του κόσμου σε αυτόν τον αγώνα. Ο επόμενος με τον Ολυμπιακό είναι τελείως διαφορετικός και συνολικά στα δύο αυτά παιχνίδια θα μετρήσουμε δυνάμεις κόντρα σε δύο από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης».

Πολυτάρχου: «Ότι περιμένει από κάθε αγώνα, να περιμένει και κόντρα σε δύο μεγάλους αντιπάλους. Μια ομάδα που δίνει τα πάντα για τη νίκη. Προηγείται ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό, όπου δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε και με τη βοήθεια του κόσμου μας μπορούμε να κοιτάξουμε κατάματα τον αντίπαλο. Οι φίλοι της ΑΕΚ είναι τεράστια δύναμη και δημιουργουν μοναδική ατμόσφαιρα. Θέλουμε να τους δώσουμε χαρά και θα ήταν υπέροχο συναίσθημα να αγωνιστούμε σε ένα γεμάτο γήπεδο».

Keywords
Τυχαία Θέματα