Πλετίκοσα: Ηγέτης της Εθνικής Ελλάδος ο Καραγκούνης

11:40 10/10/2011 - Πηγή: AEK365

Ηγέτη της Εθνικής Ελλάδος χαρακτήρισε τον Γιώργο Καραγκούνη ο τερματοφύλακας της Εθνικής Κροατίας, ο Στίπε Πλετίκοσα, ο οποίος είχε μόνο καλά λόγια να πει για την αξία του αρχηγού της ελληνικής ομάδας.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα "ΠΡΑΣΙΝΗ" ο Πλετίκοσα τόνισε: "Τι να πω για τον Καραγκούνη; Ειλικρινά σου μιλάω είναι ο αληθινός ηγέτης της Εθνικής σας ομάδας. Όλο το παιχνίδι περνάει από το μυαλό και τα πόδια αυτού του τύπου. Τρέχει, πασάρει, εμπνέει και δημιουργεί. Κάνει τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο και είστε τυχεροί που τον έχετε. Εμείς στην Κροατία, λυπάμαι που

το λέω, δεν έχουμε ηγέτη αυτή την στιγμή όπως τον Καραγκούνη. Παρασέρνει και τους υπόλοιπους στον ρυθμό του αγώνα και κυριολεκτικά παίζει για την ομάδα. Πιστέψτε με, αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είναι τόσο απλά τα πράγματα!".

Για το παιχνίδι της Παρασκευής στο "Γ. Καραϊσκάκης" ο Πλετίκοσα δήλωσε: "Ενώ δουλεύαμε στις προπονήσεις πάνω στον τρόπο παιχνιδιού της Ελλάδας, εντέλει δεχθήκαμε δυο γκολ από σέντρες. Δεν αντιδράσαμε στον αγωνιστικό χώρο. Είχατε πάθος και μέταλλο που, όπως ξέρουμε καλά, κρίνουν τέτοια ματς. Δεν αρκεί μόνο να γυρίζουμε την μπάλα έξω από την περιοχή, αλλά να δημιουργούμε και ευκαιρίες. Εμείς σπάνια πατήσαμε τη περιοχή του Τζόρβα και έτσι το πληρώσαμε. Παίξατε όμως παθιασμένα και μπράβο σας. Και πριν από το ματς λέγαμε πως δεν πρέπει να δώσουμε χώρους στους παίκτες σας να μπουν στην περιοχή, είτε από κόρνερ, είτε από σέντρες σε δεύτερες επιθέσεις. Τελικά δεχθήκαμε δυο γκολ μέσα στην περιοχή από το πόδι του Καραγκούνη που μας έκανε τρελή ζημιά. Πλέον είμαστε πεσμένοι".

Για τις πιθανότητες πρόκρισης της Κροατίας στα τελικά του EURO 2012, ο διεθνής τερματοφύλακας δήλωσε: "Η πρόκριση δεν είναι στο χέρι μας και πρέπει να βρούμε το μέταλλο να σηκώσουμε το κεφάλι. Ξέρουμε ότι χρειαζόμαστε νίκη δική μας και ήττα της Ελλάδας, για να πετύχουμε την πρόκριση. Στην Γεωργία εμείς χάσαμε και γνωρίζω καλά πως είναι δύσκολο πια για εσάς να μην πάρετε το εισιτήριο για το EURO. Ελπίζουμε σε γκέλα σας, αλλά... είστε το φαβορί πια! Διαχειρίζεστε την κατάσταση στον όμιλο και παίζετε στην Τιφλίδα για δυο αποτελέσματα".

Keywords
Τυχαία Θέματα