Ό,τι άξιζαν ήταν η γκολάρα και το… πέναλτι

16:08 11/5/2014 - Πηγή: AEK365

Άλλη μία νίκη για την ΑΕΚ, άλλη μία δύσκολη επικράτηση για τους «κιτρινόμαυρους». Η Ένωση κέρδισε, σε ένα κακό ματς, με ανατροπή 2-1 στο Πέραμα τον Περαμαϊκό, αφού πρώτα χρειάστηκε ο Δέλλας να προχωρήσει σε αλλαγές στην επανάληψη. Μία τραγική ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο βρέθηκε να χάνει 1-0 από το 21' χάρη στο γκολ του Χατζηγιαννακού, με αρκετούς και πάλι ποδοσφαιριστές που έδωσε σήμερα ο Δέλλας την ευκαιρία να παίξουν,

να την πετούν στα σκουπίδια. Στην επανάληψη με τις αλλαγές του προπονητή η ΑΕΚ έγινε πιο δημιουργική (χωρίς πάντως και πάλι να πείσει με την εικόνα της) και αφού αρχικά ισοφάρισε στο 67' με ένα εκπληκτικό σουτ του Πεταυράκη, γύρισε το ματς και πήρε τη νίκη με (επιτέλους!) εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ράμα στο 85'.

Πολλές αλλαγές ξανά από τον Δέλλα, έδωσε την ευκαιρία σε αρκετούς παίκτες να δείξουν κάτι θετικό. Και πάλι όμως αρκετοί πέταξαν αυτή την ευκαιρία στα σκουπίδια. Είδαμε μία ενδεκάδα της ΑΕΚ σήμερα για πρώτη φορά και αν θα την ξαναδούμε, θα συμβεί στα επόμενα δύο ματς που απομένουν και μόνο... Ο προπονητής αναγκαστικά χρησιμοποίησε τον Ράμα στην κορυφή της επίθεσης, τον Μούργκα δεξί εξτρέμ, τον Πεταυράκη αριστερό και τους Κέζο (κόφτη), Γροντή και Παληαρούτα στην τριάδα των χαφ. Η αλήθεια είναι πως μόνο οι Γροντής και Παληαρούτας έκαναν κάτι θετικό. Από τα πόδια του δεύτερου έφυγαν δύο καλά σουτ στο πρώτο ημίχρονο, με τον εξαιρετικό τερματοφύλακα του Περαμαϊκού, Μώτο, να σώζει εντυπωσιακά την ομάδα του. Από την άλλη, ο αρχηγός σήμερα Γροντής, έδειχνε κάπως κινητικός, προσπάθησε να μοιράσει παιχνίδι, αλλά χωρίς ουσία και δυναμική. Αντίθετα ο Μούργκα φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο όταν έκανε ένα λάθος (αφού ήρθε μόνο σε μία φορά σε επαφή με την μπάλα!), ενώ ο Πεταυράκης είχε κάποιες σπασμωδικές εξάρσεις και ως εκεί. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι και ο Ράμα ήταν κλεισμένος και όποτε έπαιρνε τη μπάλα δεν έπαιζε απλά, προσπαθώντας να κάνει το... φαντεζί, είχαν ως αποτέλεσμα να βλέπουμε μία κουραστική ΑΕΚ, που γύριζε τη μπάλα έξω από την περιοχή και έπειτα την έχανε!

Αμυντικά μία φορά κατέβηκε μπροστά με αξιώσεις ο Περαμαϊκός και έκανε το γκολ στο 21', όταν η άμυνα της Ένωσης (Τσουκαλάς, Τσουμάγκας στα άκρα, Σταθάκης, Τζανετόπουλος στόπερ) αδράνησε και με συρτό καλό σουτ του Χατζηγιαννακού έκανε το 1-0, σκορ που «σφράγισε» το πρώτο ημίχρονο.

Χρειάστηκαν οι αλλαγές

Η ΑΕΚ έπρεπε να αλλάξει ριζικά το αγωνιστικό της πρόσωπο στην επανάληψη προκειμένου να γυρίσει το παιχνίδι. Ο Δέλλας άφησε την ίδια 11άδα μέχρι το 57' δίνοντας ακόμα μια... ευκαιρία. Είδε πως δεν υπήρχε καμία βελτίωση και ξεκίνησε τις αλλαγές. Πρώτη κίνηση από τον πάγκο: Έξω ο τραγικός και άφαντος Μούργκα μέσα ο Ανάκογλου. Μικρή βελτίωση για την Ένωση και δύο νέες μαζεμένες αλλαγές από τον Δέλλα. Έβγαλε τους Κέζο και Τσουμάγκα, περνωντας τους Πλατέλλα και Ρόβα, αντίστοιχα στο γήπεδο. Και ένα λεπτό μετά τις δύο τελευταίες αλλαγές, η ΑΕΚ έφερε το ματς στα ίσια με ένα εκπληκτικό μακρινό σουτ του Πεταυράκη, έκανε το 1-1.

Με την είσοδο των πιο έμπειρων η ΑΕΚ έδειξε πιο ουσιαστική στο παιχνίδι της, ήρθε και η κούραση για τους παίκτες του Περαμαϊκού, ο Ανάκογλου με τον Πλατέλλα έχασαν δύο καλές ευκαιρίες και φτάσαμε στο 85' για να γίνει μία περίεργη φάση: Σέντρα του Γροντή από τα αριστερά με τον Ερρίκο του Περαμαϊκού να σηκώνει αψυχολόγητα το χέρι μέσα στην περιοχή, να έρχεται σε επαφή με τη μπάλα και τον διαιτητή να δίνει σωστά το πέναλτι.

Η είδηση από εδώ και πέρα είναι πως η ΑΕΚ ευστόχησε στο πέναλτι! Ο Ράμα ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, έκανε το 1-2 και έβαλε τέλος σε μία κατάρα που βαραίνει φέτος τους «κιτρινόμαυρους» με τα 9 συνολικά χαμένα πέναλτι.

Κατάφερε λοιπόν, να γυρίσει το ματς η ΑΕΚ και μετά το 1-2 τα υπόλοιπα λεπτά ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα, μέχρι να τελειώσει ο αγώνας και η Ένωση να πάρει ακόμα μία νίκη στη Γ' Εθνική.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΠΕΡΑΜΑΪΚΟΣ: Μώτος, Καραγιάννης, Ντούμπερετ, Σαμαράς, Ερρίκος, Κωνσταντίνου (31' Λαμπρινάτος), Νταλάκος, Χατζηγιαννάκος, Δημγκιόκας, Δεμερτζής (65' Ιατρού), Ανδριανόπουλος (59' Σεβάι)

ΑΕΚ: Ντούνης, Τσουκαλάς, Τσουμάγκας (65' Ρόβας), Τζανετόπουλος, Σταθάκης, Κέζος (65' Πλατέλλας), Γροντής, Μούργκα (58' Ανάκογλου), Παληαρούτας, Πεταυράκης, Ράμα

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

17.02 Στο Πέραμα βρίσκονται και οι Νεστορίδης, Σεραφείδης, Συμιγδαλάς

16.56 Ενός λεπτού σιγή θα κρατηθεί στη μνήμη της Βασιλικής Καραγιάννη

16.33 Με τον Αλέκο Κακλαμάνο που ανήκει στον Περαμαϊκό τα είπαν οι Δέλλας, Μπορμπόκης, αλλά και Μπουρουτζίκας πριν το ματς

16.20 Στο γήπεδο από πλευράς είναι ο γενικός διευθυντής της Ένωσης, Αλέξης Δέδες και η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων και Αναπληρώτρια Γ. Διευθύντρια, Αγγελική Αρκάδη.

16.15 Αρκετή είναι η ζέστη στο Πέραμα και σε αυτά τα γήπεδα που είναι από καουτσούκ ο αγωνιστικός χώρος η ζέστη γίνεται με τον ήλιο ακόμα μεγαλύτερη

16.10 O Περαμαϊκός έχει βγει για ζέσταμα, ενώ από την ΑΕΚ για την ώρα μόνο ο Ντούνης

16.00 Ισχυρά είναι τα μέτρα ασφαλείας από την Αστυνομία. Ακόμα και σε απόσταση μακρινή από το γήπεδο γίνεται έλεγχος στους περαστικούς, τσεκάροντας αν υπάρχουν εισιτήρια για το ματς και που πηγαίνουν.

15.58 Σε τραγική κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος...

15.54 Η ΑΕΚ έχει φτάσει στο γήπεδο με τους παίκτες της να κάνουν την πρώτη αναγνωριστική βόλτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα