Άλωσε και το Ολίμπικο η Γιούβε (VIDEO)

15:30 11/5/2014 - Πηγή: AEK365

SERIE A'-37η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΡΟΜΑ-ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: 0-1
Γήπεδο: Ολίμπικο

Τεράστιο διπλό γοήτρου πέτυχε η Γιουβέντους με 1-0 μέσα στην έδρα της Ρόμα και πιάνει 100αρα.

Στο 15ο λεπτό το σουτ του Τέβες έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 17' ακυρώθηκε σωστά, γκολ της Ρόμα. Στο 23ο λεπτό ο Τότι δοκίμασε από μακριά το πόδι του με την μπάλα να περνά μόλις άουτ, ενώ στο 26' ο Γιορέντε απέφυγε τον Μπενατιά, έκανε το σουτ αλλά ο Σκορούπσκι είπε όχι. Το ίδιο σκηνικό και στο

30' με τον κίπερ της Ρόμα να αποκρούει την κεφαλιά του Γιορέντε, ο οποίος στο 34' αστόχησε από καλή θέση. Στο 38' ο Στοράρι είπε όχι σε σουτ του Ζερβίνιο ενώ στο 4' το διαγώνιο σουτ του Πογκμπά, σταμάτησε στο δοκάρι της Ρόμα.

Στο 50ο λεπτό το σουτ του Τοροσίδη δυσκόλεψε τον Στοράρι, που έδιωξε τελικά, ενώ στο 82' ο κίπερ της Γιουβέντους πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Λορέντζι. Ωστόσο στο 90+4' ο Λιχτστάινερ έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Οσβάλντο με πλασέ από κοντά έκανε το 10.

ΡΟΜΑ: Σκορούπσκι, Τοροσίδης, Κάσταν, Μπαστός, Μπενατιά (72' Τολόι), Ντε Ρόσι (54' Ταντέι), Πιάνιτς, Ναϊνγκολάν, Ζερβίνιο, Ντέστρο (80' Λορέντζι), Τότι.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Στοράρι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Μπαρτζάλι (74' Κάσερες), Πογκμπά, Παντοΐν (84' Μαρκίζιο), Λιχτστάινερ, Ασαμόα, Πίρλο, Τέβες, Γιορέντε (75' Οσβάλντο)

ΜΠΟΛΟΝΙΑ-ΚΑΤΑΝΙΑ: 1-2
Γήπεδο: Ρενάτο Νταλ Άρα

Υποβιβασμός σοκ για την Μπολόνια, που γνώρισε την ήττα από την αδιάφορη Κατάνια με 2-1.

Στο 18ο λεπτό μετά από κόρνερ του Χριστοδουλόπουλου, ο Κριν έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ και τελικά στο 22' ο Μονζόν εκτέλεσε συρτά από πλάγια αριστερά ένα φάουλ, το τείχος σηκώθηκε και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα της Μπολόνια. Η Κατάνια όμως έχασε τον Περούστι με κόκκινη κάρτα από το 29ο λεπτό και η Μπολόνια πίεσε με αποτέλεσμα να έχει δύο καλές φάσεις στο 38' και στο 40' με τους Μπιάνκι και Κριν. Μάλιστα στο 43ο λεπτό η Μπολόνια άγγιξε το γκολ, καθώς το σουτ του Κριστάλδο σταμάτησε στο δοκάρι της Κατάνια, ενώ στο 45+3' ο Φρισόν έδιωξε εντυπωσιακά την κεφαλιά του ίδιου παίκτη.

Στο 47' και στο 50' οι προσπάθειες των Μπεργκέσιο και Κονέ δεν βρήκαν στόχο για λίγο, ενώ στο 74' το σουτ του Κάστρο πέρασε λίγο άουτ. Ωστόσο στο 84ο λεπτό ο Μπεργκέσιο με όμορφο γκολ χάρισε τη νίκη στην Κατάνια και υποβίβασε την Μπολόνια.

ΜΠΟΛΟΝΙΑ: Κούρτσι, Μορλέο, Αντονσον, Νατάλι, Γκάρικς, Σόρενσεν (37' Κριστάλδο), Φρίμπεργκ, Κριν (46' Ίμπσον), Χριστοδουλόπουλος, Κονέ, Μπιάνκι (62' Ακουαφρέσκα).

ΚΑΤΑΝΙΑ: Φριζόν, Μονζόν, Γκιομπέρ, Ρολίν, Περούτσι, Ίζκο, Ρινάουντο, Μπαριέντος (56' Πλασίλ), Κάστρο (76' Μπιράγκι), Λέτο (64' Μπελούτσι), Μπεργκέσιο.

ΤΟΡΙΝΟ-ΠΑΡΜΑ: 1-1
Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο Τορίνο

Μάχη ως το τέλος θα δώσουν για την 6η θέση, Τορίνο και Πάρμα που έμειναν στο 1-1.

Στο 15ο λεπτό ο Μπόβο έκοψε όμορφα τον Μαρκιόνι μέσα στην περιοχή, ενώ στο 25' ο Μιράντε είπε όχι σε σουτ του Τσέρτσι. Στο 28ο λεπτό το πλασέ του Ιμόμπιλε πέρασε μόλις άουτ, όπως και οι προσπάθειες των Ελ Καντουρί και Κασάνο στο 29' και στο 30', ενώ στο 38' ο Παντέλι είπε όχι εντυπωσιακά στο σουτ του Παρόλο. Τελικά στο 42ο λεπτό μετά από διαδοχικά λάθη της άμυνας της Πάρμα, ο Ιμόμπιλε με γυριστό σουτ από το ύψος της περιοχής άνοιξε το σκορ για την Τορίνο.

Στο 57' και στο 65' οι Κασάνο και Μπόβο αστόχησαν από καλές θέσεις και τελικά στο 70' η Πάρμα κέρδισε πέναλτι. Ο Παντέλι απέκρουσε με τα πόδια την κακή εκτέλεση του Κασάνο αλλά στην επαναφορά ο Μπιαμπιανί με πλασέ έκανε το 1-1. Η Πάρμα είχε χάσει από το 63 τον Λουκαρέλι με κόκκινη, ενώ και η Τορίνο έχασε τον Ιμόμπιλε στο 73'.

ΤΟΡΙΝΟ: Παντέλι, Μορέτι, Γκλικ, Μπόβο, Νταρμιάν, Ελ Καντουρί (87' Μετζιορίνι), Βίβες (84' Ταχτσίδης), Κούρτιτς, Μακσίμοβιτς, Τσέρτσι, Ιμόμπιλε.

ΠΑΡΜΑ: Μιράντε, Μολινάρο (46' Σκελότο), Λουκαρέλι, Παλέτα, Κασάνι, Γκόμπι, Παρόλο, Άκουα, Μπιαμπιανί, Μαρκιόνι (78' Αμάουρι), Κασάνο (84' Όμπι).

ΚΑΛΙΑΡΙ-ΚΙΕΒΟ: 0-1
Γήπεδο: Σεντ Ελία

Τεράστιο διπλό παραμονής για την Κιέβο που κέρδισε με 1-0 την Κάλιαρι κι έσωσε την κατηγορία.

Στο 9ο λεπτό ο Αστόρι παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ, αλλά ο Αβράμοφ έδιωξε, ενώ στο 14' ήταν η σειρά του Αγκάτσι να πει όχι σε κεφαλιά του Περικό μετά από κόρνερ του Κόσου. Στο 30ο λεπτό ο Κόσου αστόχησε από καλή θέση, όπως και ο Ριγκόνι στο 44'.

Σο 58ο λεπτό ο Αβράμοφ είπε όχι σε σουτ του Ντραμέ, αλλά στο 72' ο Νταϊνέλι με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ραντοβάνοβιτς έκανε το 1-0 για την Κιέβο και της χάρισε τη νίκη.

ΚΑΛΙΑΡΙ: Αβράμοφ, Μούρου (74' Αβελάρ), Αστόρι, Ροσετίνι, Πέρικο, Έρικσον )83' Ιμπραΐμι), Ταμπανέλι, Ντεσένα, Κόσου, Σάου (89' Λόι), Ιμπάρμπο.

ΚΙΕΒΟ: Αγκάτσι, Ντραμέ, Νταϊνέλι, Σέζαρ, Σάρδο (15' Φρέι), Γκουάνα, Ραντοβάνοβιτς, Ριγκόνι (74' Γκουαράντε), Χετεμάι, Παλόσκι, Θερό (84' Ρούμπιν).

ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ-ΝΑΠΟΛΙ: 2-5
Γήπεδο: Αρτέμιο Φράνκι

Τη νίκη με 5-2 πήρε η Νάπολι μέσα στην έδρα της Σαμπντόρια, σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς.

Στο 14ο λεπτό ο Σοριάνο αστόχησε από ιδανική θέση, αλλά στο 17' ο Ρέινα είπε όχι σε σουτ του Λόπες. Τελικά στο αμέσως επόμενο λεπτό μετά από κόρνερ ο Φερνάντς έπιασε την κεφαλιά, ο Φιορίλο βρήκε την μπάλα και την έστειλε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Σαπάτα με νέα κεφαλιά εξ επαφής έκανε το 1-0 για τους «παρτενοπέι». Και πριν προλάβει να αντιδράσει η Σαμπντόρια, στο 25ο λεπτό ο Ινσίνιε με όμορφο σουτ εκτός περιοχής, διπλασίασε τα γκολ της Νάπολι. Οι γηπεδούχοι τελικά μείωσαν στο 30ο λεπτό με πανέμορφο σουτ του Έντεερ έξω απ' την περιοχή. Ωστόσο δύο λεπτά αργότερα, η Νάπολι έκανε το 3-1 με όμορφη σκαστή εκτέλεση φάουλ του Καγιεχόν. Στο 28' και στο 43' ο Ρέινα είπε όχι σε προσπάθειες των Λόπες και Σοριάνο.

Η Νάπολι μπήκε δυνατά και στην επανάληψη και στο 46ο λεπτό έγραψε το 4-1. Ο Σαπάτα έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Χάμσικ με προβολή εξ επαφής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Φιορίλο. Μάλιστα στο 60ο λεπτό ο Καγιεχόν έβγαλε τη σέντρα και ο Μουστάφι κατά λάθος έκανε το 5-1. Στο 76ο λεπτό ο Ρέινα είπε όχι σε σουτ του Γκασταλντέλο, αλλά στο 88' ο Βζόλεκ μείωσε σε 5-2.

ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ: Φιορίλο, Ρεγκίνι, Γκασταντέλο, Μουστάφι, Παλόμπο, Ντε Σιλβέστρι, Κρστίσιτς (58' Ρενάν), Εντερ, Σοριάνο, Γκαμπιαντίνι (64' Σανσόνε), Μάξι Λόπες (81' Βζόλεκ).

ΝΑΠΟΛΙ: Ρέινα (79' Ντόμπλας), Ρεβεγιέρ, Φερνάντες, Μάτζιο, Μέστο, Ινλέρ, Ζορζίνιο, Χάμσικ (65' Μέρτενς), Σαπάτα, Ινσίνιε, Καγιεχόν (72' Σουνίγκα).

ΛΙΒΟΡΝΟ-ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: 0-1
Γήπεδο: Αρμάντο Πίκι

Καθάρισε την 4η θέση η Φιορεντίνα, που κέρδισε με 1-0 τη Λιβόρνο.

Μόλις στο 1ο λεπτό, ο Κουαδράδο έκανε όμορφο γύρισμα στην περιοχή και σούταρε, αλλά ο Ανανία έπεσε κι έδιωξε δύσκολα, ενώ στη συνέχεια το ματς ήταν κακό και δεν υπήρξε άλλη αξιόλογη φάση ως το τέλος του πρώτου μέρους.

Οι «βιόλα» μπήκαν δυνατά στην επανάληψη και αφού είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Βάργκας στο 50', τελικά άνοιξαν το σκορ στο 57'. Οι Ρόσι και Κουαδράδο έκρυψαν την μπάλα με τον τελευταίο να νικά με διπλή προσπάθεια τον Ανανία και να κάνει το 1-0. Στο 69ο λεπτό ο Ροζάτι σταμάτησε εντυπωσιακά το σουτ του Έμερσον, ενώ στη συνέχεια δεν υπήρξε άλλη καλή φάση.

ΛΙΒΟΡΝΟ: Ανανία, Καστελίνι (58' Μπόρχα), Εμερσον, Ρινάουντο, Κετσερίνι (67' Πιτσίνι), Μπιαγκιάντι, Ντάνκαν (62' Μπενάσι), Μοσκέρα, Μεσμπά, Μπελφοντίλ, Σιλιγκάρντι.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Ροζάτι, Βάργκας, Σάβιτς, Ροντρίγες, Τόμοβιτς, Μπόρχα Βαλέρο (85' Φερνάντες), Αμπροζίνι, Ακουϊλάνι, Ίλισιτς (55' Ρόσι), Κουαδράδο, Μάτος (46' Πισάρο).

ΣΑΣΟΥΟΛΟ-ΤΖΕΝΟΑ: 4-2
Γήπεδο: Σίτα ντελ Τρικολόρ

Στη Serie A' θα αγωνίζεται και την επόμενη σεζόν η Σασουόλο που κέρδισε με 4-2 την Τζένοα και κλείδωσε την παραμονή.

Η Σασουόλο μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και άνοιξε το σκορ στο 16ο λεπτό. Μετά από κάθετη μπαλιά του Μπράρντι, ο Φλόρες κατέβασε όμορφα, άδειασε τον προσωπικό του αντίπαλο και με σουτ έκανε το 1-0. Στο 28' και στο 29' ο Μπεράρντι είχε δύο πολύ καλές προσπάθειες που δεν βρήκαν όμως στόχο ενώ στο 33' ακυρώθηκε γκολ του Φλόρο Φλόρες. Κι έτσι φτάσαμε στο 39' όταν η Τζένοα κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Βρσάλικο από τον Μανιανέλι. Ο Πέγκολο απέκρουσε την εκτέλεση του Τζιλαρντίνο αλλά στην επαναφορά ο Καλαϊό με κεφαλιά έκανε το 1-1.

Στο 52ο λεπτό η Τζένοα είχε δοκάρι με τον Μπερτολάτσι, ενώ στο 59' ο Ζάζα αστόχησε από καλή θέση και τελικά στο 67' ο Μπιοντίνι με όμορφη κεφαλιά μετά από κόρνερ έδωσε ξανά το προβάδισμα στη Σασουόλο. Ωστόσο στο 76ο λεπτό μετά από σέντρα ο Καμπράλ έκανε το σουτ από το πέναλτι, ο Τζιλαρντίνο έβαλε λίγο την προβολή κι έκανε το 2-2. Ωστόσο η Σασουόλο πίεσε κι άλλο και στο 86ο λεπτό ο Σανσόνε έκανε από κοντά το 3-2 και μάλιστα στο 89' ο Φλόρες πέτυχε ακόμη ένα γκολ, κάνοντας το τελικό 4-2. Στο 90+2' ο Ζάζα καθυστέρησε πολύ μέσα απ' τη μικρή περιοχή και τελικά το σουτ που έκανε, το έδιωξε ο Περίν.

ΣΑΣΟΥΟΛΟ: Πέγκολο, Τζίγκλερ, Καναβάρο, Αντέι, Ρόζι (61' Μέντες), Μπιοντίνι (84' Μισιρόλι), Μανιανέλι, Μπρίγκι (64' Σανσόνε), Ζάζα, Μπεράρντι, Φλόρες.

ΤΖΕΝΟΑ: Περίν, Αντονίνι, Μπουρδίσο, Γκαμπερίνι (69' Γκαμπερίνι), Αντονέλι, Μπερτολάτσι (70' Ντε Μάιο), Καμπράλ, Βρσάλικο, Σεντκουριόν, Καλαϊό (79' Κονάτε), Τζιλαρντίνο.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ-ΜΙΛΑΝ: 2-1
Γήπεδο: Ατζούρι ντ' Ιτάλια

Δεν μπόρεσε να περάσει από το Μπέργκαμο η Μίλαν, καθώς έχασε με 2-1 απ'την Αταλάντα και πλέον τον πρώτο λόγο για την 6η θέση έχουν οι Πάρμα και Τορίνο.

Το ματς δεν είχε καλό ρυθμό στο πρώτο 20λεπτο, ενώ η μοναδική καλή στιγμή ήταν μια κεφαλιά του Ντένις στο 19', με την μπάλα να περνά ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Αμέλια. Δύο λεπτά μετά, ο Ντένις έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να φεύγει και πάλι άουτ, ενώ στο 24' ο Αμέλια σταμάτησε το σουτ του Αργεντινού φορ της Αταλάντα. Στο 34' και στο 38' οι κεφαλιές των Μοράλες και Κακά δεν κατέληξαν στα δίχτυα, ενώ στο 41' το σουτ του Μπαλοτέλι, τράνταξε το δοκάρι του Κονσίλι. Ο κιπερ της Αταλάντα πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Μπαλοτέλι στο 44ο λεπτό.

Στο 49' και στο 50' οι προσπάθειες των Κακά και Μοντολίβο δεν βρήκαν στόχο, αλλά στο 51' μετά από σέντρα του Μουντάρι, ο Μπελίνι έστειλε κατά λάθος την μπάλα στα δίχτυα τη ομάδας του κι έκανε το 10 για τη Μίλαν. Ωστόσο στο 66ο λεπτό η Αταλάντα κέρδισε πέναλτι και ο Ντένις από τα 11 μέτρα έφερε στα ίσα το σκορ. Στο 77' ο Κονσίλι είπε όχι σε σουτ του Ελ Σααραουί, ενώ στο 79' ο Μοράλες σούταρε ψηλά άουτ από καλή θέση. Στις καθυστερήσεις η Μίλαν άγγιξε το γκολ, καθώς ο Μπαλοτέλι είχε δοκάρι, ωστοσο λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα ο Μπριέντζα με τρομερό σουτ έξω απ' την περιοχή, χα΄ρισε τη νίκη στην Αταλάντα.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Κονσίλι, Ραϊμόντι, Μπεναλουάν, Μπελίνι, Μπρίβιο, Κιγκαρίνι, Καρμόνα, Μπαζέλι (75' Μιλιάτσιο), Μποναβεντούρα (68' Ντε Λουκά), Μοράλες (87' Mπριέντζα), Ντένις.

ΜΙΛΑΝ: Αμέλια, Ντε Σίλιο, Μεσές, Ραμί, Κονστάντ, Ντε Γιονγκ, Μουντάρι (76' Τααράμπτ), Μοντολίβο, Χόντα (46' Ελ Σααραουί), Μπαλοτέλι, Κακά (80' Πατσίνι).

Keywords
Τυχαία Θέματα