Τη διέλυσε ο Ετό’ο

17:39 19/1/2014 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE-22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΤΣΕΛΣΙ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: 3-1
Γήπεδο: Στάμφορντ Μπριτζ

Βίοι αντίθετοι για Τσέλσι και Γιουνάιτεντ... Οι Λονδρέζοι ήταν εκείνοι που πήραν τα ντέρμπι (3-1), έμειναν σε τροχιά τίτλου, την ώρα που οι «κόκκινοι διάβολοι» βρίσκονται στο -14 από την κορυφή.

Μόλις στο 2ο λεπτό ο Γιανγκ έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Τσεχ έδιωξε σε κόρνερ, ενώ η Γιουνάιτεντ έδειχνε να πατά καλύτερα στο γήπεδο στο πρώτο τέταρτο του αγώνα. Ωστόσο στο 17ο λεπτό και κόντρα στη ροή του αγώνα.

Η Τσέλσι άνοιξε το σκορ. Ο Ετό'ο, έκανε όμορφη ενέργεια, άδειασε τον Τζόουνς κι έκανε το σουτ, με την μπάλα να κοντράρει στον Κάρικ και να κρεμά τον Ντε Χέα. Στο 28ο λεπτό το σουτ του Εβρά σταμάτησε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Τσεχ, ενώ στο 39' ο Γιανουζάι έκανε το γύρισμα από αριστερά, η μπάλα πέρασε από τον Τέρι, ο Γουέλμπεκ βρέθηκε φάτσα με τον Τσεχ, όμως ο κίπερ της Τσέλσι μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Τρία λεπτά αργότερα ο Αζάρ έκανε όμορφη ενέργεια και έδωσε στον Ετό'ο, ο Καμερουνέζος έκανε τη σέντρα αλλά ο Όσκαρ με γυριστό από κοντά έστειλε τη μπάλα άουτ και στο 45' ήρθε το 2-0 για τους «μπλε». Ο Ραμίρες έδωσε στα δεξιά στον Κέιχιλ, ο Αγγλος έκανε συρτή σέντρα και ο Ετό'ο ξεχασμένος από τη μικρή περιοχή δεν είχε πρόβλημα να νικήσει τον Ντε Χέα.

Η ομάδα του Μουρίνιο μπήκε δυνατά και στην επανάληψη και έκανε το 3-0 στο 49ο λεπτό. Μετά το κόρνερ του Γουίλιαν, ο Κέιχιλ πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Ντε Χέα απέκρουσε και ο Ετό'ο από κοντά δεν είχε πρόβλημα να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 69ο λεπτό η κεφαλιά του Γουέλμπεκ έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 78ο λεπτό η Γιουνάιτεντ μείωσε σε 3-1. Οι Γουέλμπεκ, Τζόουνς συνδυάστηκαν και ο Τσιτσαρίτο καλυπτόμενος σκόραρε από κοντά. Η Γιουνάιτεντ έμεινε με 10 παίκτες στο 90ο λεπτό λόγω αποβολής του Βίντιτς για δολοφονικό τάκλιν στον Αζάρ.

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίς, Κέιχιλ, Τέρι, Γουίλιαν (86' Μάτιτς), Ραμίρες, Ετό'ο (79' Τόρες), Όσκαρ (68' Μίκελ), Αζάρ

ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Ράφαελ, Εβρά (51' Σμόλινγκ), Κάρικ, Έβανς, Βίντιτς, Βαλένσια, Τζόουνς, Γουέλμπεκ, Γιανουζάι, Γιάνγκ (57' Τσικαρίτο).

ΣΟΥΟΝΣΙ-ΤΟΤΕΝΑΜ: 1-3
Γήπεδο: Λίμπερτι

Στην 4η θέση της Πρέμιερ Λιγκ μαζί με τη Λίβερπουλ βρέθηκε η Τότεναμ που πέρασε νικηφόρα 3-1 από την έδρα της Σουόνσι με τον Αντεμπαγιόρ να πετυχαίνει δύο τέρματα.

Με άνετο τρόπο κατάφερε να περάσει από το «Λίμπερτι» η Τότεναμ η οποία επικράτησε 3-1 της Σουόνσι για να αναρριχηθεί στην 4η θέση της βαθμολογίας όπου είναι στην ισοβαθμία με την Λίβερπουλ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «πετεινούς» ήταν ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ. Ο Τογκολέζος φορ στο 35' άνοιξε το σκορ για τους Λονδρέζους με το αυτογκόλ του Χαβιέ Τσίκο στο 54' να κάνει το 2-0.

Ο Αντεμπαγιόρ στο 71' με το δεύτερό του προσωπικό τέρμα έκανε το 3-0, με τους «κύκνους» το μόνο που κατάφεραν, ήταν να μειώσουν με τέρμα του Βίλφριντ Μπονί στο 78΄.

ΣΟΥΟΝΣΙ: Τρεμέλ, Ράνγκελ, Ντέιβις, Μπρίτον, Τσίκο, Γουίλιαμς, Ποθουέλο, Αμάτ, Μπονί, Σέλβεϊ (51' Λαμά), Ράουτλετζ.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γιορίς, Γουόλκερ, Ρόουζ, Ντεμπελέ, Ντόουσον, Κίρικες, Λένον (79' Νόουτον), Μπενταλέμπ, Αντεμπαγιόρ, Έρικσεν, Τσαντλί (67΄Σίγκουρντσον).

Keywords
Τυχαία Θέματα