Παράνομη η πισίνα και το μπάρμπεκιου στον Κορυδαλλό

15:39 23/11/2012 - Πηγή: AEK365

Ευθύνες για τις αυθαίρετες κατασκευές μετά... πισίνας και ψησταριάς στις φυλακές Κορυδαλλού στον αρχιφύλακα των φυλακών Αντώνη Αραβαντινό αλλά και τη διευθύντρια του ψυχιατρείου της φυλακής, κυρία Κωνσταντίνα Γέρου, καταλογίζουν, σύμφωνα με πληροφορίες οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι οποίες ερεύνησαν την υπόθεση, έπειτα από την σχετική αποκάλυψη της εφημερίδας "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" τον περασμένο Ιούλιο. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος

χώρος, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, έχει αποκλειστεί και δεν έχει πρόσβαση κανείς κρατούμενος. Ωστόσο, τα κτίσματα δεν έχουν αφαιρεθεί καθώς σύμφωνα με το υπουργείο, βρίσκονταν σε εξέλιξη η Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Τώρα, στο πόρισμα που συντάχθηκε, προϊόν της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) που διενεργήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης διαπιστώνεται επιπλέον ότι:

- Για την κατασκευή της πισίνας όπως και των υπολοίπων κτισμάτων δεν είχε εκδοθεί οικοδομική άδεια. Κατασκευάστηκαν δηλαδή, αυθαίρετα εντός του χώρου των φυλακών.

- Δεν είχαν ενημερωθεί ποτέ οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου για τις συγκεκριμένες κατασκευές.

Κλιμάκιο του υπουργείου Δικαιοσύνης αμέσως μετά την αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος» για την κατασκευή της πισίνας στον Κορυδαλλό διενήργησε επιτόπια αυτοψία στο χώρο του ψυχιατρείου, κατά την οποία είχε διαπιστώσει ότι: «Στην είσοδο του προαυλίου υπάρχει διακοσμητικός βράχος εν είδει καταρράκτη από τον οποίο ξεκινά ροή νερού που μέσω ενός διαμορφωμένου αύλακα επενδεδυμένου με πέτρα, οδηγείται σε κατασκευή συλλογής νερού ορθογωνικού σχήματος, εξωτερικών διαστάσεων 7,38 Χ 4,17, εσωτερικά επενδεδυμένη με πλακίδια και με εσωτερικά επιτοίχιο φωτισμό. Το βάθος είναι κλιμακωτό και συγκεκριμένα 2 μ. σε τμήμα εσωτερικού εμβαδού 3,28 Χ 4,17, ενώ η υπόλοιπη επιφάνεια χωρίζεται σε δύο αναβαθμούς βάθους 1,25 και 0,70 αντίστοιχα. Στον έναν αναβαθμό έχει τοποθετηθεί αντλία, η οποία μεταφέρει το νερό στον υπερκείμενο διακοσμητικό βράχο και το νερό επανέρχεται με φυσική ροή».

Κατά την αυτοψία, που διενήργησε το κλιμάκιο του υπουργείου Δικαιοσύνης «δεν διαπιστώθηκε στην παραπάνω κατασκευή να πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη λειτουργία κολυμβητικής δεξαμενής, όπως πρόσβαση, μηχανισμός καθαρισμού, περιμετρική αποστράγγιση υπερχείλισης κλπ.». Ακόμη, το κλιμάκιο του υπουργείου είχε επίσης εντοπίσει στον ίδιο χώρο έχει τοποθετηθεί προκατασκευασμένη ψησταριά, ενώ περιμετρικά του κήπου έχουν κατασκευασθεί κλουβιά με διάφορα είδη πουλιών και σε ένα τμήμα του κήπου υπάρχει και ένα μικρό περιβόλι.

Τα όσα είχαν διαπιστώσει τότε, τα μέλη του κλιμακίου του υπουργείου Δικαιοσύνης που επισκέφθηκαν τις φυλακές υιοθέτησαν πλήρως και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης που διενήργησαν την Ένορκη Διοικητική Εξέταση και κατήρτισαν το σχετικό πόρισμα. Τότε, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου είχε ζητήσει από τη Διεύθυνση των φυλακών σε συνεργασία με τη «Θέμις Κατασκευαστική», να προχωρήσει στην άμεση αφαίρεση κτισμάτων

Keywords
Τυχαία Θέματα