Πανίσχυρη ΠΑΕ στα πρότυπα της Δικέφαλος 1924

08:54 3/4/2014 - Πηγή: AEK365

Συνέχεια στα δημοσιεύματα του aek365 για την δημιουργία και την στελέχωση της νέας ΠΑΕ που θα δημιουργηθεί σε λίγους μήνες δίνει σήμερα η εφημερίδα ΩΡΑ των ΣΠΟΡ. Συγκεκριμένα αναφέρει πως θα ακολουθηθεί και στην νέα ΠΑΕ κατά ένα τρόπο το μοντέλο της Δικέφαλος 1924. Αναλυτικά το ρεπορτάζ:
«Η ΑΕΚ από το καλοκαίρι

θα γίνει και πάλι ΠΑΕ, μιας και η εκκαθάριση της προηγούμενης έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί και απομένει μόνο το τυπικό κομμάτι της διαδικασίας, που σύντομα θα τελειώσει. Έτσι λοιπόν από το καλοκαίρι θα συσταθεί μια νέα ΠΑΕ, η οποία και θα είναι απαλλαγμένη από τα χρέη του παρελθόντος και θα ετοιμάζεται για ένα νέο ξεκίνημα, με στόχο την άμεση επιστροφή στην φυσική της θέση, την κορυφή.

Ο πρώτος στόχος του Δημήτρη Μελισσανίδη δεν είναι άλλος από το γήπεδο και την διευθέτηση όλων των γραφειοκρατικών θεμάτων που απομένουν, ώστε να ξεκινήσουν μέσα στην Άνοιξη τα έργα και η «Αγιά-Σοφιά» να πάρει «σάρκα και οστά». Ωστόσο η σύσταση της νέας ΠΑΕ ΑΕΚ αποτελεί επίσης προτεραιότητα για τον «Τίγρη», γι' αυτό και ο ηγέτης της «Ένωσης» έχει ήδη ξεκινήσει την μελέτη του εν λόγω ζητήματος.

Η ΠΑΕ που θα δημιουργηθεί το καλοκαίρι λοιπόν αναμένεται να είναι πανίσχυρη και να στελεχώνεται από προσωπικότητες που διαθέτουν και κύρος αλλά και... πορτοφόλι. Το πλάνο που μελετά ο «Τίγρης» και που σκοπεύει να εφαρμόσει στην ΠΑΕ ΑΕΚ, θα αφορά ένα σχήμα με αρκετές ισχυρές προσωπικότητες, που θα τον πλαισιώνουν και θα κατέχουν και ένα σημαντικό ποσοστό μετοχών.

Φυσικά ο ηγέτης και το απόλυτο αφεντικό θα είναι ο ίδιος, ωστόσο όχι με ένα ποσοστό της τάξεως του 51%, όπως έχουμε συνηθίσει να ισχύει στις περισσότερες ΠΑΕ. Και αυτό γιατί θα υπάρχουν 3-4 ακόμα μεγαλομέτοχοι, που θα κατέχουν ένα σεβαστό ποσοστό και θα πλαισιώνουν τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Μιλάμε για άτομα της απόλυτης εμπιστοσύνης του και τα οποία θα είναι δίπλα του και στο πρότζεκτ του γηπέδου, όπως ο Πέτρος Παππάς.

Παράλληλα, υπάρχει ο στόχος σταδιακά να έχει λόγο και ο απλός ΑΕΚτζής, με τους φιλάθλους να μετέχουν ενεργά και στα της ΠΑΕ, όπως γίνεται και με το χτίσιμο του γηπέδου μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924» Α.Ε.. Φυσικά δεν μιλάμε για εταιρία λαϊκής βάσης αλλά για κάτι το εντελώς διαφορετικό και καινοτόμο, που θα συνδυάζει την ύπαρξη στα διοικητικά του Συλλόγου ισχυρών επιχειρηματιών και απλών φιλάθλων.

Η νέα ΠΑΕ ΑΕΚ θα είναι πανίσχυρη λοιπόν και σε επίπεδο στελέχωσης, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να έχει κάνει ήδη τις κατάλληλες κινήσεις γύρω από αυτό το ζήτημα, το οποίο αμέσως μετά την έναρξη εργασιών κατασκευής της «Αγιάς-Σοφιάς» θα αποτελέσει την Νο1 προτεραιότητα του ηγέτη του Δικεφάλου».

Keywords
Τυχαία Θέματα