Ούτε ευρώ πριν το Eurogroup

10:06 9/8/2012 - Πηγή: AEK365
Το πρακτορείο "Dow Jones Newswires" επικαλούμενο Ευρωπαίο αξιωματούχο αποκάλυψε πως η αποστολή της Τρόικας στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο θα παραμείνει στην χώρα για όλο τον μήνα ώστε να υποβάλει την αναλυτική της έκθεση στο Eurogroup του Οκτωβρίου. Μάλιστα ο Ευρωπαίος αξιωματούχος αποκάλυψε πως μέχρι την σύσκεψη του Eurogroup η Ελλάδα δεν πρόκειται να εισπράξει ούτε ένα ευρώ.
Η έκθεση της τρόικας για την
πορεία της ελληνικής οικονομίας και του προγράμματος σταθερότητας θα παρουσιαστεί στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις 8 Οκτωβρίου. Πριν από εκείνη την ημερομηνία, η Ελλάδα θα βάλει στα ταμεία της τα 31 δις. ευρώ που περιμένει από τον... Αύγουστο αλλά πήγε πίσω λόγω εκλογών και καθυστερήσεων.
Ο αξιωματούχος πρόσθεσε, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο, πως η Ελλάδα δεν θα λάβει τη δόση των 31 δισ. ευρώ πριν την παραπάνω ημερομηνία.
Μέχρι την περασμένη εβδομάδα, όταν ακόμη η τρόικα ήταν στην Αθήνα, είχαν βρεθεί στα 7 από τα 11,5 δισ. ευρώ που απαιτούν οι δανειστές έως το 2014. Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο το χρονοδιάγραμμα που προέβλεπε την καταβολή της δόσης έως το τέλος Ιουνίου είχε οριστεί δεν είναι πλέον εφαρμόσιμο.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα