Ολάντ: Οφείλουμε στην Ελλάδα την υποστήριξη που υποσχεθήκαμε

19:24 13/11/2012 - Πηγή: AEK365

«Η Ελλάδα περιμένει την υποστήριξη της Ευρώπης και του ΔΝΤ, αυτήν την υποστήριξη που της έχουμε υποσχεθεί», είπε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Ολάντ, αφού υπενθύμισε πως η ελληνική κυβέρνηση ψήφισε ένα νέο, σκληρό πρόγραμμα για τη μείωση του ελλείμματος, πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι πέρα από κάποια ακόμα σημεία που αφορούν τεχνικές

λεπτομέρειες, οφείλουμε αυτήν την υποστήριξη στην Ελλάδα για να δώσουμε ένα τέλος σε κάθε αμφιβολία σε ό,τι αφορά στην ακεραιότητα της Ευρωζώνης».

Όπως τόνισε, η λύση της ελληνικής κρίσης παραμένει ένας από τους βασικούς στόχους στην ευρωπαϊκή πολιτική της Γαλλίας σημειώνοντας ότι ο επαναπροσανατολισμός της Ευρώπης ήταν μια από τις μεγάλες επιλογές της πολιτικής του.

Ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε στη συνέχεια την ικανοποίησή του για δύο στάδια που επιτεύχθηκαν με τη δική του συμμετοχή. Το πρώτο, τον Ιούνιο, αφορά στην υιοθέτηση του Σύμφωνου για την Ανάπτυξη, το δεύτερο στις 18 Οκτωβρίου, σχετίζεται με την απόφαση για την τραπεζική ένωση αλλά και τη φορολόγηση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.

Keywords
Τυχαία Θέματα