Οι προτάσεις Σαρρή για το ελληνικό ποδόσφαιρο

13:53 27/9/2012 - Πηγή: AEK365

Στις εκλογές της ΕΠΟ τον Οκτώβριο, ο Γιώργος Σαρρής θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της Ομοσπονδίας με την παράταξη "Για Πρόοδο στο Ελληνικό ποδόσφαιρo" και σήμερα έκανε γνωστές τις προτάσεις του αλλά και τις προγραμματικές θέσεις της παράταξης του.

Ακολουθούν οι θέσεις της παράταξης του Γιώργου Σαρρή:
Α.Η ΘΕΣΜΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ

1.Ενίσχυση και επέκταση του αυτοδιοίκητου του ελληνικού ποδοσφαίρου σε όλο το εύρος των

δραστηριοτήτων του σε στενή συνεργασία με την Πολιτεία για θέματα δημόσιου συμφερόντος και δημόσιας τάξης.
2.Σαφής και θεσμικά κατοχυρωμένη διαδικασία (και πλαίσιο) επιχορήγησης όλων των μορφών του ποδοσφαίρου απευθείας από την Ο.Π.Α.Π. Α.Ε σε ανταποδοτική βάση με κεντρικό σχεδιασμό.
Η επιχορήγηση θα αφορά είτε ποσοστό από τα έσοδα των ποδοσφαιρικών παιχνιδιών είτε ετήσια πάγια αποζημίωση,με βάση σχέδιο της Ε.Π.Ο.
3.Αμεση έναρξη του σχεδιασμού αναδιόρθωσης των εθνικών κατηγοριών, σύμφωνα με το σχέδιο της Ε.Π.Ο., με αιχμή τις κατηγορίες Γ ‘ και Δ' Εθνική.
4.Κεντρικός σχεδιασμός και σύγχρονες μέθοδοι ανάπτυξης των ειδικών μορφών ποδοσφαίρου (Γυναικείο, Σάλας και Αμμου) και χρηματοδότηση τους από την Πολιτεία αλλά και την αγορά και τις εταιρείες.
5.Πλήρης εκμετάλλευση όλων των οικονομικών και πολιτικών δυνατοτήτων που προσφέρουν οι υπερεθνικοί ποδοσφαιρικοί οργανισμοί (FIFA-UEFA)αλλά και η Ευρωπαική Ενωση δια των οργάνων της και των χρηματοδοτικών της πρωτοκόλλων.
6.Δημιουργία ποδοσφαιρικού Μουσείου Ε.Π.Ο.- ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ.

Β. ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ και ΕΝΩΣΕΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

1.Αύξηση της συμμετοχής και ρόλου των Ενώσεων στις διαδικασίες διοίκησης της Ε.Π.Ο.
2.Σταθερή (ποσότικα και ποσοστιαία) ετήσια χρηματοδότηση τους,με ποσό που θα ανταποκρίνεται στην εξυπηρέτηση των αντικειμενικών πάγιων αναγκών τους.
Η Ε.Π.Ο. θα συμμετέχει στη διαδικασία, κατά το μέρος που υπολείπεται από τις υπόλοιπες πηγές χρηματοδότησης σε μόνιμη βάση.
Σύγχρονα και παραγωγικά κριτήρια κατανομής των επιχορηγήσεων.
Ανάληψη από την Ε.Π.Ο. της μισθοδοσίας των υπαλλήλων των Ενώσεων με την εξής κλίμακα.
Α. Σε ενώσεις εως και 50 σωματεία, κάλυψη μισθοδοσίας ενός υπαλλήλου.
Β. Σε ενώσεις άνω των 50 σωματείων, κάλυψη μισθοδοσίας δυο υπαλλήλων.
3.Βελτιωμένη χρηματοδότηση των ειδικών πρωταθλημάτων υποδομών (Νέοι-Παίδες κ.λ.π) και διεύρυνση τους στις διοργανώσεις Γυναικείου Ποδοσφαίρου και Σάλας.
4.Αναδιάταξη της κατανομής εσόδων από τα παράβολα δελτίων υπέρ των Ενώσεων
Σταδιακή μείωση του ύψους των χρηματικών ποινών των σωματείων.
5.Δημιουργία αθλητικών κέντρων στις Ε.Π.Σ. που δεν έχουν, με την σύμφωνη γνώμη της κάθε Ενωσης και αφού προηγήθει κεντρική συννενόηση με την εταιρεία κατασκευής για την αποπληρωμή, της υφισταμένης οφειλής.
6.Διεκδίκηση κεντρικής χρηματοδότησης από Ο.Π.Α.Π. και λοιπές ιδιωτικές εταιρείες, για κάλυψη μέρους του κόστους διεξαγωγής των τοπικών πρωταθλημάτων (μετακινήσεις, αθλητικό υλικό, δ

Keywords
Τυχαία Θέματα