Ο Ταραντίνο ετοιμάζεται να βγει στη σύνταξη!

18:50 16/11/2012 - Πηγή: AEK365

Σε λίγο καιρό κυκλοφορεί η επόμενη ταινία του Κουεντίν Ταραντίνο, Django Unchained, την οποία περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία, τη χαρά όμως μας κόβει ο ίδιος ο Ταραντίνο!

Ο σκηνοθέτης που φέτος κλείνει 20 χρόνια... δράσης από το 1992 και το θρυλικό Reservoir Dogs, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό περιοδικό Playboy δήλωσε ότι σκέφτεται να βγει σύντομα...

στη σύνταξη!

«Απλά δε θέλω να γίνω σαν όλους αυτούς τους ηλικιωμένους σκηνοθέτης. Θέλω να σταματήσω εγώ πριν είναι αργά», δήλωσε ο Ταραντίνο και πέταξε τη βόμβα!

«Οι σκηνοθέτες δεν γίνονται καλύτεροι με τα χρόνια. Συνήθως οι χειρότερες ταινίες τους είναι αυτές οι 4-5 στην φιλμογραφία τους. Εγώ υπολογίζω πολύ στην υστεροφημία της φιλμογραφίας μου - μία κακή ταινία μπορεί να καταστρέψει 3-4 καλές!»

Σε ερώτηση πότε υπολογίζει να αποσυρθεί απαντα: «Δέκα ταινίες είναι ένα καλό νούμερο για να σταματήσει κανείς». Αυτό σημαίνει πώς μετά το «Django Unchained» μένουν δυο μόνο ακόμα ταινιες για να ολοκληρωθει η δεκάδα!

«Αν μία συγκλονιστική ιστορία που θα ήθελα να διηγηθώ έρθει στο δρόμο μου, τότε μπορεί να κάνω come back. Ομως πιστεύω ότι στις 10 θα σταματήσω. Οι 10 ταινίες είναι ένα ΟΚ καλλιτεχνικό επίτευγμα...»

Μάλιστα κάτι ανάλογο είχε δηλώσει και το 2009 μετά το «Inglourious Basterds»:

«Νομίζω ότι ένας κινηματογραφιστής πρέπει να θεωρεί τη φιλμογραφία του ζήτημα ζωής και θανάτου. Αν την ξεχειλώσεις τότε αδυνατίζεις το καλλιτεχνικό σου στίγμα στην ιστορία. Θαυμάζω τους σκηνοθέτες που αποσύρθηκαν σε μία ορισμένη ηλικία, και μ' αυτό τον τρόπο δεν έφθειραν την φιλμογραφία τους με 4-5 γεροξεκούτικες ταινίες στο τέλος...»

Keywords
Τυχαία Θέματα