Ο ορισμός της απόγνωσης

21:20 26/3/2013 - Πηγή: AEK365

Για την... ατελείωτη ιστορία με τον Βιντιάδη τα έχουμε πει πολλές φορές. Ποτέ δεν τη θεώρησα αξιόπιστη, διότι απλώς δεν μας έδωσε ποτέ έστω μία ένδειξη προς αυτή την κατεύθυνση. Μόνο λόγια, επικοινωνιακά τρικ, διαρροές της πλάκας και κινέζικοι... δράκοι εμφανίζονται κατά καιρούς από το "περιβάλλον" Βιντιάδη. Από πράξεις, μηδέν!

Σχεδόν έναν χρόνο κρατάει αυτό το σίριαλ και τίποτα από όλα όσα (δεν) έχει κάνει ο φερόμενος ως υποψήφιος επενδυτής δεν έχουν δημιουργήσει μία προοπτική για την ΑΕΚ. Τίποτα δεν έχει δώσει στον ΑΕΚτσή έναν

(χειροπιαστό) λόγο να αισιοδοξεί ότι ο νεαρός επιχειρηματίας μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα της ομάδας. Τίποτα δεν έχει δημιουργήσει την αίσθηση ότι μιλάμε για μία υπόθεση που βασίζεται σε υπαρκτή χρηματοδότηση και όχι σε... ελπίδες ότι λεφτά... υπάρχουν κάπου εκεί έξω και θα βρεθούν στην... πορεία. Τίποτα δεν μας έπεισε όλους αυτούς τους μήνες της αναμονής ότι ο Βιντιάδης είναι... αυτοφυής και λειτουργεί αυτοβούλως και όχι σε συνεργασία με "παρεάκια" που έφτασαν στην ΑΕΚ στο χείλος του γκρεμού (κι ακόμα παραπέρα).

Και εντάξει, να δεχτώ ότι οι τέως κουμανταδόροι της ΠΑΕ θέλουν να εξιλεωθούν και να γλιτώσουν και οι ίδιοι τις (νομικές) συνέπειες των πράξεων και των παραλείψεών τους στο διάστημα που άσκησαν διοίκηση στην ΑΕΚ (κατά το οποίο... ξέχασαν να πληρώσουν το "44" και τους φόρους, με τα γνωστά αποτελέσματα). Να δεχτώ δηλαδή ότι είχαν λόγο να ψάξουν για επενδυτή προκειμένου να σώσουν και τον εαυτό τους. Τόσον καιρό, ωστόσο, δεν έχει συμβεί το παραμικρό που θα καθιστούσε πιστευτή την "ύπαρξη" Βιντιάδη.

Από εκεί και πέρα, όμως, χίλιες φορές να περιμένει ο ΑΕΚτσής το... θαύμα (διότι περί θαύματος θα πρόκειται) να ρίξει αύριο - μεθαύριο στο τραπέζι ο Βιντιάδης καμιά 15αριά εκατομμύρια και να σώσει την ΠΑΕ από τη χρεοκοπία παρά να αρχίσουν την... παρέλαση οι Ανατολιωτάκηδες και οι "επαγγελματίες" μικρομέτοχοι - θαμώνες των "τηλεπαράθυρων". Αυτοί, δηλαδή, που φροντίζουν μονίμως να διατηρούν από... μία μετοχή ώστε να έχουν δικαίωμα παρουσίας στις γενικές συνελεύσεις της ΠΑΕ και να μπορούν να κάνουν το κομμάτι τους ως "ΑΕΚάρες".

Είναι προτιμότερο για την ΑΕΚ να δέσει μόνη της μια πέτρα στον λαιμό της και να πάει να φουντάρει περήφανα στο Φάληρο, μπροστά στο Καραϊσκάκη, παρά να την... περιλάβουν οι "σωτήρες" μικρομέτοχοι που έχουν μαράζι να διοικήσουν... τσάμπα, εκπονώντας διάφορα μεγαλοφυή σχέδια του τύπου "650.000 ΑΕΚτσήδες να βάλουν από 30 ευρώ", σε μία διοίκηση Πρωτοδικείου.

Διότι στην πρώτη περίπτωση, η ΑΕΚ θα έχει πέσει διατηρώντας τουλάχιστον την αξιοπρέπειά της. Στη δεύτερη, η καταστροφή της θα συνδυαστεί με την πλήρη διαπόμπευσή της.

Οι γνωστοί αυτόκλητοι εκφραστές και "αυτοδιορισμένοι" εκπρόσωποι του κόσμου της ΑΕΚ δεν έχουν δώσει μέχρι στιγμής κανέναν λόγο για να τους πάρουμε στα σοβαρά. Κάθε άλλο.

Ούτε τη δική τους πρόταση για ΑΜΚ με δημόσια εγγραφή και αλλαγή καταστατικού δεν πήγαν να υποστηρίξουν στην τελευταία Γ.Σ. της ΑΕΚ!

Αφήστε που έφτασαν, πέντε - δέκα νοματαίοι όλοι κι όλοι, να τσακωθούν μεταξύ τους αμέσως μόλις... κατόρθωσαν, έπειτα από... κόπους ετών, να βάλουν δύο δικά τους μέλη στο Δ.Σ. (με τα οποία μέλη... διαφώνησαν αμέσως για θέματα... "τακτικής", όπως ανακοίνωσε ο ένας εκ των δύο).

Συνέντευξη Τύπου έκαναν οι άνθρωποι για να παρουσιάσουν το πλάνο για μία ΑΕΚ... λαϊκής βάσης (σε μία εποχή που από τον κοσμάκη λείπουν τα 99,9 για να φτάσει το 100άρικο και ενώ τα χαΐρια της "Συμμαχίας" στον ΠΑΟ είναι ακόμη φρέσκα...) και ουδείς ασχολήθηκε. Δύο (αριθμός 2) δημοσιογράφοι, δέκα μικρομέτοχοι (ούτε καν όλοι, δηλαδή) και οπαδοί που γέμιζαν άνετα ένα... ταξί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και παρέστησαν στην... ιστορική πρες κόνφερανς, στην οποία παρουσιάστηκε το σημείο - "κλειδί" του εν λόγω "πλάνου": ηστήριξη του... Νίκου Νοτιά!

Λες και υπήρχε περίπτωση να μη στήριζε ο μεγαλομέτοχος τη... διαφυγή του από την ΑΕΚ. Σαν μάννα εξ ουρανού περιμένει, α λα Παππάς, την απεμπλοκή του από την ΠΑΕ ο Νοτιάς. Κι ας είναι και μέσω του... Ανατολιωτάκη (που... εκτόξευσε την Ερασιτεχνική επί των ημερών του), μια και τους Supporters τους πρόλαβε άλλος.

Μιλάμε για τραγελαφικές και γραφικές καταστάσεις που αναγκάζουν τον ΑΕΚτσή να πιστεύει ακόμη και στο... μπάσιμο Βιντιάδη. Ο ορισμός της απόγνωσης...

# Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 26-3-2013 στην εφημερίδα LiveSports

Keywords
Τυχαία Θέματα