Ο ...μύθος της Φρέιζερ

22:03 12/8/2013 - Πηγή: AEK365

Σήμερα δεν έχανε από καμία. Ήταν σε τέτοια κατάσταση, που η μόνη θέση που της...αναλογούσε ήταν η πρώτη του βάθρου. Η Σάλι Αν Φρέιζερ με το που άκουσε το έναυσμα του αφέτη έφυγε με τέτοια ταχύτητα από τον βατήρα, που από τα πρώτα κιόλας μέτρα αποσπάστηκε από τις αντίπαλες της. Το 10.71 (-0.3)με το οποίο στέφθηκε νικήτρια είναι η κορυφαία επίδοση στον κόσμο και η δεύτερη καλύτερη επίδοση της καριέρας της. Η Τζαμαϊκανή απέκτησε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο, καθώς ήταν πρώτη το 2009 στο Βερολίνό, ενώ είναι και δις

χρυσή ολυμπιονίκης. Η δεύτερη θέση (10.93) πήγε στη Μουριέλε Αχουρέ, που στα 26 της χρόνια σημείωσε την μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας της. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2011, Καρμελίτα Τζέτερ ήταν τρίτη με 10.94.

Χρειάστηκε να περάσουν λίγα δευτερόλεπτα μέχρι το φώτο φίνις να δείξει τη νικήτρια των 400 μέτρων και τελικά η Κριστίν Οχορουόγκου να πανηγυρίσει για την κατάκτηση του δεύτερου χρυσού μεταλλίου της σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η Βρετανίδα πήρε τη νίκη πάνω στο νήμα, στο 14ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αφού στα τελευταία μέτρα έκανε επίθεση στην προπορευόμενη Αμαντλί Μόντσο, που προηγούνταν για κάτι λιγότερο από...400 μέτρα! Ο χρόνος της Οχορουόντου ήταν 49.41, όσο και της αθλήτριας από την Μποτσουάνα με την διαφορά τους να είναι μόνο τέσσερα χιλιοστά του δευτερολέπτου, με την νικήτρια να σημειώνει 49.404 και την δεύτερη 49.408.
Τα τελευταία πέντε χρόνια βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές ψηλών εμποδίων. Αυτό που έλειπε όμως από το βιογραφικό του και θα επισφράγιζε την δυναμική του ήταν το χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση. Ο Ντέιβιντ Ολιβερ ένα χρόνο από την Τρίτη θέση στο Λονδίνο, στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στη Μόσχα. Ο Αμερικανός τερμάτισε τα 110 μ. εμπ. Σε 13.00 (0,3)και βελτίωσε τη δική του κορυφαία επίδοση στον κόσμο. Ο τελικός των εμποδίων έγινε με τη συμμετοχή τεσσάρων αθλητών από τις ΗΠΑ. Ο Ράιαν Γουίλσον ήταν δεύτερος με 13.13 και ο Ρώσος Σεργκέι Σουμπένκοφ κατάφερε με 13.24 να φτάσει τους Αμερικανούς, καθώς ακολούθησε ο νικητής του Νταεγού Τζέισον Ρίτσαρντσον με 13.27. Ο ολυμπιονίκης και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ, Αρις Μέριτ έμεινε έκτος με 13.31.

Keywords
Τυχαία Θέματα