Ο Λευκός Οίκος αρνείται ότι ο Βαρουφάκης θα συναντήσει τον Ομπάμα!

22:28 15/4/2015 - Πηγή: AEK365

Ο Λευκός Οίκος διέψευσε αμέσως τον Γιάνη Βαρουφάκη και το υπουργείο Οικονομικών αναφέροντας ότι δεν έχει προγραμματιστεί καμία συνάντηση του υπουργού με τον Μπαράκ Ομπάμα.

Νωρίτερα, το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία ανέφερε: «Την Πέμπτη 16/04/2015: Στις 16.15 μ.μ (τοπική ώρα) θα παραστεί στη δεξίωση στο Λευκό Οίκο για τον εορτασμό της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας, όπου θα έχει και κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο κ. Μπαράκ Ομπάμα».

Ωστόσο, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg

το οποίο επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους, αναφέρει ότι δεν έχει προγραμματιστεί να γίνει καμία συνομιλία μεταξύ Μπαράκ Ομπάμα και Γιάνη Βαρουφάκη.

«Αργότερα αυτή την εβδομάδα, το σκηνικό του δράματος με το ελληνικό χρέος θα μεταφερθεί στην Ουάσινγκτον, όπου θα βρεθεί ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Ο κ. Βαρουφάκης θα παραστεί σε δεξίωση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στο Λευκό Οίκο, όπου, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, δεν έχει προγραμματιστεί συνομιλία με τον Μπαράκ Ομπάμα», αναφέρει χαρακτηριστικά το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Μάλιστα, ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal Ιαν Τάλεϊ σε μήνυμά του στο Twitter αναφέρει: «ο Βαρουφάκης μπορεί να πει ένα «γεια» στον Ομπάμα στη δεξίωση του Λευκού Οίκου για την ελληνική ανεξαρτησία αλλά δεν υπάρχουν σχέδια για συζητήσεις περί την οικονομία. Αντίθετα ο Βαρουφάκης θα συζητήσει τα της οικονομίας με τον υπουργό Οικονομικών Λιού την Παρασκευή».

Keywords
Τυχαία Θέματα