Πάει Άρσεναλ ο Σίλβα

21:44 15/4/2015 - Πηγή: AEK365

Τον Ιανουάριο του 2011 η Άρσεναλ «έσκασε» σχεδόν 4 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει από τη Φλουμινένσε τον Γουέλινγκτον Σίλβα, έναν πιτσιρικά τον οποίο παρακολουθούσε επί μία τριετία, με τον Αρσέν Βενγκέρ να έχει μεγάλη εκτίμηση στις δυνατότητές του.

Οι αυστηροί περιορισμοί όμως που ισχύουν στην Αγγλία σχετικά με τις μεταγραφές παικτών που δεν προέρχονται από χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν του επέτρεψαν να πάρει άδεια εργασίας αφού δεν είχε τον απαραίτητο σε αυτές τις περιπτώσεις αριθμό συμμετοχών με την εθνική Βραζιλίας.

Κάπου εκεί ξεκίνησε και η...

Οδύσσειά του αφού θα έπρεπε να πάρει άλλη υπηκοότητα ώστε να δηλωθεί από την Άρσεναλ ως κοινοτικός και να έχει δικαίωμα να αγωνιστεί. Επιλέχθηκε η Ισπανία όπου ο Σίλβα έπαιξε ως δανεικός διαδοχικά σε Λεβάντε, Αλκογιάνο, Πονφεραντίνα, Μούρθια και Αλμερία που είναι και ο τελευταίος σταθμός του.

Πλέον, είναι κάτοχος ισπανικού διαβατηρίου και ετοιμάζεται για τη μεγάλη επιστροφή στην Αγγλία στα 22 του χρόνια και το καλοκαίρι θα προσπαθήσει να πείσει τον Βενγκέρ ότι όλη αυτή η αναμονή άξιζε τον κόπο.

Ο Σίλβα αγωνίζεται ως δεύτερος επιθετικός αλλά και στα άκρα της γραμμής κρούσης και είναι διεθνής με τις «μικρές» εθνικές ομάδες της Βραζιλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα