Ο κόσμος γίνεται όλο και πιο χαζός...

18:52 23/11/2012 - Πηγή: AEK365

Σε αντίθεση με τα όσα ορίζει η θεωρία της εξέλιξης, ο άνθρωπος φαίνεται να γίνεται όλο και πιο... χαζός σύμφωνα τουλάχιστον με μια νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Τrends in Genetics» με επικεφαλής τον Gerald Crabtree.

Σύμφωνα με την έρευνα, η εξέλιξη μας κάνει στην πραγματικότητα πιο χαζούς και ότι η ευφυία του ανθρώπινου είδους κορυφώθηκε λίγο πριν οι κυνηγοί πρόγονοί μας εγκαταλείψουν την Αφρική αναζητώντας άλλες πατρίδες.

«Η ζωή εκείνη την

εποχή ήταν πραγματικά δύσκολη και τα γονίδια των προϊστορικών προγόνων είχαν συνεχώς την πίεση να αναπαραχθούν πιο επιλεκτικά, ώστε να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους. Αυτό, για το ανθρώπινο είδος σήμαινε να γίνουν εξυπνότεροι», αναφέρει ο καθηγητής αναπτυξιακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ Crabtree,.

Η εξέλιξη των ανθρώπων έφτασε σε ποσοστό πάνω από 99% όταν εκείνοι ζούσαν σε κοινότητες που συντηρούνταν από το κυνήγι καθώς τότε έπρεπε να είναι εύστροφοι για να επιβιώσουν.

Όταν άρχισαν όμως να ζουν σε πυκνοκατοικημένες αγροτικές εκτάσεις, η πίεση για εξέλιξη μειώθηκε και από τότε υπάρχει αργή και πτωτική τάση στις νοητικές ικανότητές τους.

Μάλιστα παρά τα φαινόμενα σ' αυτή την τόσο τεχνολογικά αναπτυσσόμενη κοινωνία που ζούμε τα πράγματα για την νοημοσύνη γίνονται ακόμα χειρότερα, αφού οι ευκολίες που παρέχει η τεχνολογία μειώνουν κατά πολύ τον κόπο και την σκέψη που πρέπει να καταβάλει ο άνθρωπος.

Ωστόσο, δεν είναι όλοι οι επιστήμονες σύμφωνοι με τα αποτελέσματα της έρευνας καθώς πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι με την πάροδο των χρόνων η ευφυΐα των ανθρώπων αυξήθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα