Ένας Παλαιστίνιος νεκρός από ισραηλινά πυρά στη Γάζα

17:59 23/11/2012 - Πηγή: AEK365

Παρά την ισχύ εκεχειρίας ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, ένα Παλαιστίνιος έπεσε νεκρός από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στο φράχτη που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας με το νότιο Ισραήλ.

Η Χαμάς ανέφερε πως θα έρθει σε επαφή με το Κάιρο, το οποίο και είχε διαμεσολαβήσει για την εκεχειρία, ώστε «να συζητηθεί το περιστατικό».

Στο περιστατικό τραυματίστηκαν

άλλα εννέα άτομα και σύμφωνα με αξιωματούχους στη Γάζα, επρόκειτο για ομάδα Παλαιστινίων που πλησίασε τον φράχτη για να μαζέψει κομμάτια από ισραηλινό τζιπ που είχε υποστεί ζημιές κατά τις εχθροπραξίες.

Ο ισραηλινός στρατός διενεργεί προκαταρκτική έρευνα για το περιστατικό και αναφέρει πως και στο παρελθόν υπήρξαν μεμονωμένες απόπειρες εισόδου στο νότιο Ισραήλ.

Συγγενής του 23χρονου νεκρού, παρών στο περιστατικό, ανέφερε στο Reuters ότι ο νεαρός είχε ανέβει στο φράχτη προσπαθώντας να υψώσει την παλαιστινιακή σημαία. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν πρώτα τρεις φορές προειδοποιητικά στον αέρα.

Ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών, Ριάντ Μάλκι, δήλωσε την Παρασκευή ότι ο θάνατος του Παλαιστίνιου αποτελεί παραβίαση της εκεχειρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα