Ο Έλληνας που «δραπέτευσε» από την Ουκρανία

13:36 4/3/2014 - Πηγή: AEK365

Ο Αντώνης Ξαγοράρης είναι από την περασμένη σεζόν ο φυσιοθεραπευτής στην Ταβρίγια ωστόσο μετά τα τελευταία γεγονότα κατάφερε να... δραπετεύσει από την Ουκρανία και να περιγράψει την εμπόλεμη κατάσταση που βίωσε και να ξεκαθαρίσει δεν θέλει να επιστρέψει εκεί.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο φυσιοθεραπευτής Αντώνης Ξαγοράρης, στον SENTRA FM 103.3
-Για το πώς έφυγε από την Ουκρανία και τι γίνεται στην ομάδα: "Ευτυχώς είμαι σπίτι μου από το βράδυ της Κυριακής. Το Σάββατο θα ξεκινούσε το

πρωτάθλημα, εμείς είχαμε ντέρμπι με την Σεβαστούπολη, αλλά είχαν πει από μέρες ότι θα αναβληθεί. Με όσα έβλεπα λοιπόν την τελευταία εβδομάδα, πήγα την Παρασκευή το πρωί και ζήτησα άδεια. Στους δρόμους υπήρχαν τανκς, αλλά ήταν ήρεμα τα πράγματα. Μου έδωσαν λοιπόν άδεια και είχα εισιτήρια για την Παρασκευή. Αλλά έκλεισαν το αεροδρόμιο και έμεινα εκεί. Το Σάββατο το μεσημέρι είχαμε φιλικό, αλλά εγώ έκανα τηλεφωνήματα από νωρίς για να βρω τρόπο να φύγω. Μίλησα με γνωστούς και μου είπαν να πάω στο Κίεβο και να πετάξω από εκεί. Είπα λοιπόν στον προπονητή πως βρήκα ένα αυτοκίνητο να πάω στο Κίεβο, 15 ώρες δρόμος. Έφυγα στις 12 το μεσημέρι και πέρασα εύκολα το πρώτο μπλόκο, όπου υπήρχαν στρατιώτες με καλάσνικοφ. Μετά το φιλικό, ειδοποίησαν τους πάντες πως πρέπει να αδειάσουν την πόλη".
-Για το αν έφυγαν τα μέλη της ομάδας: "Τα περισσότερα παιδιά έφυγαν προς το Ντόνετσκ, 6-7 ώρες απόσταση. Αλλά κάποια παιδιά, όπως δυο Πορτογάλοι και ένας Σουηδός, έμειναν κλειδωμένοι στο προπονητικό κέντρο. Είναι ασφαλείς καθώς δεν υπήρχαν οδομαχίες και φασαρίες, αλλά όλοι φοβούνται για το τι θα γίνει. Σήμερα το πρωί με πήρε ο προπονητής, που είναι Βούλγαρος, και μου είπε πως είναι Κωνσταντινούπολη με αρκετούς από την ομάδα και θα συνεχίσουμε την προετοιμασία από αύριο στην Αττάλεια. Λογικά θα πάω στην Τουρκία να δω τι θα γίνει, αλλά δεν νομίζω να γυρίσω στην Ουκρανία. Θέλω να πάρω τα πράγματα μου από εκεί. Έχω συμβόλαιο για τρία χρόνια, αλλά ήρθε η ώρα της επιστροφής...".
-Για το τι θα γίνει με την Ταβρίγια: «Η ομάδα έχει πλέον πρόβλημα ύπαρξης. Θα παίξουμε στο ουκρανικό πρωτάθλημα; Ποιος μου λέει πως δεν θα έρθουν 100 νεοναζί να τα σπάσουν; Σκεφτείτε να παίξουν Σεβαστούπολη με Καρπάτι. Μπορεί να έχουμε νεκρούς. Στην Κριμαία υπάρχουν 150.000 Έλληνες. Εκεί όλοι, ακόμα και οι Ουκρανοί, νιώθουν Ρώσοι. Μπορεί να λυθεί διπλωματικά το ζήτημα, αλλά επί της ουσίας είναι πρόβλημα μεγάλο. Ο διευθυντής της ομάδας έλεγε πως ο αθλητισμός δεν έχει σχέση με την πολιτική και εμείς θα συνεχίσουμε στο πρωτάθλημα, αλλά αυτό είναι μια κουβέντα...»
-Για το τι λέει ο απλός κόσμος: «Στην ουσία το θέμα είναι αν είσαι με τους Ρώσους ή με τους Γερμανούς. Κάθε οικογένεια έχει τουλάχιστον έναν νεκρό από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Αυτή τη στιγμή ένα 10%, που είναι νεοναζί, προσπαθεί να γίνει κυβέρνηση στη χώρα. Πόλεμος δεν θα γίνει, αλλά θα μοιραστεί μάλλον η Ουκρανία».

Keywords
Τυχαία Θέματα