Ο Μπέλεκ του… Σαββάτου

21:25 31/10/2011 - Πηγή: AEK365

Οι δοκιμές πριν το ματς με τον Αρη «φωτογράφιζαν» τον Σιαλμά για την επιλογή του επιθετικού από δεξιά. Ο Ελληνας επιθετικός όμως χθες έμεινε στον πάγκο και ο Στιβ Μπέλεκ έπαιξε βασικός και ήταν παίκτης «κλειδί» για να μπορέσει η ΑΕΚ να «καθαρίσει» το ματς από το πρώτο 45λεπτο. Ο Νίκος Κωστένογλου άλλαξε την απόφαση του το Σάββατο. Μια ημέρα πριν το ματς. Μέχρι τότε βασικός στο πλάνο του ήταν ο Σιαλμάς, αλλά μετά την προπόνηση του Σαββάτου άλλαξε απόφαση.

Ο προπονητής της ΑΕΚ

δούλεψε πολύ στα στημένα εκείνη την μέρα, για να προετοιμάσει την ομάδα του. Ο Μπέλεκ σε συνθήκες άμυνας και επίθεσης σε τέτοιες φάσεις, έδειξε πολύ δυνατός λόγω σωματότυπου. «Προσέθετε» ένα δυνατό κορμί παραπάνω στις μονομαχίες είτε για να μπει γκολ, είτε για να φύγει η μπάλα μακριά από την περιοχή του Αραμπατζή.

Ο Σιαλμάς τέτοια χαρακτηριστικά δεν έχει. Είναι πιο διεισδυτικός επιθετικός. Ο Κωστένογλου μετά την προπόνηση «κατασκόπευσε» ξανά τον Αρη μέσω DVD. Εκεί είδε ξανά ότι ο Τσιώλης στα στημένα έχει τους Λαζαρίδη, Σανκαρέ, Γιάκομπ, ενώ υπήρχε η πιθανότητα να μπει και ο Φατί στην 11αδα. Έτσι, ο «Κωστέ» ήθελε ένα τέτοιο παίκτη βασικό για να βοηθά τους Δέλλα, Κάλα (και Λυμπερόπουλο) στον αέρα.

Η επιλογή του έτσι άλλαξε και ο Μπέλεκ μπήκε βασικός. Και δικαιώθηκε ο Κωστένογλου, μια και ο Καμερουνέζος έκανε άριστα την δουλειά του στις στημένες φάσεις (δεν κινδύνευσε η ΑΕΚ σε τέτοια φάση) και στην επίθεση από δεξιά με την ενέργεια του και τις πρωτοβουλίες του δημιούργησε προϋποθέσεις για γκολ (συμμετείχε στο 2-0 και έκανε την φάση με την ευκαιρία του Λεονάρντο), ενώ πίεζε ασταμάτητα σε όλη την διάρκεια του αγώνα τόσο τον Μισέλ, όσο και τον Σανκαρέ.

Keywords
Τυχαία Θέματα