Ο Μπεκενμπάουερ συνεργάζεται με τη FIFA

00:12 16/6/2014 - Πηγή: AEK365

Την πρόθεση του να απαντήσει στις ερωτήσεις της FIFA στα πλαίσια έρευνας που αφορά στις αναθέσεις των διοργανώσεων Μουντιάλ σε Ρωσία και Κατάρ εξέφρασε, μέσω του εκπροσώπου του, ο Φραντς Μπεκενμπάουερ.
Συγκεκριμένα, ο Μάρκους Χεφλ σε ανακοίνωση σημειώνει τα εξής: «Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ ενημέρωσε την FIFA το Σάββατο (σ.σ) πως θα απαντήσει σε ερωτήσεις

για την έρευνα της επιτροπής το αργότερο έως τις 27 του μήνα. Έτσι, υποθέτουμε πως πλέον δεν υπάρχει καμία «υποψία πιθανής παράβασης» των κανονισμών της παγκόσμιας ομοσπονδίας και κατά συνέπεια θα πρέπει να αποσυρθούν οι κυρώσεις εις βάρος του το συντομότερο δυνατό και χωρίς καθυστερήσεις».
Την περασμένη εβδομάδα ο Μπεκενμπάουερ, πρώην μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA, τιμωρήθηκε με 90 ημέρες αποκλεισμό από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα, λόγω της άρνησης να συνεργαστεί με τον Μάικλ Γκαρσία, επικεφαλής της έρευνας για τα κρούσματα διαφθοράς της FIFA.
Η ποινή αυτή στάθηκε η αιτία ώστε ο Μπεκενμπάουερ να αναβάλλει το ταξίδι του στη Βραζιλία όπου αύριο θα παρακολουθούσε την αναμέτρηση της Γερμανίας με την Πορτογαλία, ωστόσο υπάρχει ενδεχόμενο να μπορέσει να βρεθεί στο πλευρό της εθνικής ομάδας της χώρας του τις επόμενες ημέρες.
Μετά την ανακοίνωση της ποινής, ο Μπεκενμπάουερ είχε δηλώσει πως ο λόγος για τον οποίο δεν συνεργάστηκε με τον Γκαρσία ήταν επειδή δεν κατανοούσε το περιεχόμενο των 130 ερωτήσεων οι οποίες ήταν γραμμένες στα αγγλικά. Όμως το εμπόδιο αυτό θα ξεπεραστεί και έτσι ο Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής θα απαντήσει στις ερωτήσεις γραπτώς και στα γερμανικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα