Επιτέλους με το δεξί η Γαλλία!

23:52 15/6/2014 - Πηγή: AEK365

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2014-5ος ΟΜΙΛΟΣ-1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΓΑΛΛΙΑ-ΟΝΔΟΥΡΑ: 3-0
Γήπεδο: Estadio Beira-Rio

Ακριβώς 16 χρόνια χρειάστηκε η Γαλλία, για να κερδίσει σε πρεμιέρα της σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Το 2002 έχασε από τη Σενεγάλη, το 2006 και το 2010 έμεινε στο 0-0 με Ελβετία και Ουρουγουάη

αντίστοιχα, αλλά απόψε η Γαλλία κέρδισε με 3-0 την Ονδούρα. Οι «τρικολόρ» είχαν να κερδίσουν αλλά και να σκοράρουν σε πρεμιέρα από το 1998 κόντρα στη Νότιο Αφρική. Μεγάλο ματς από τον Καρίμ Μπενζεμά που πέτυχε 3 γκολ ουσιαστικά αν και του χρεώθηκαν μόνο τα δύο.

Η Γαλλία μπήκε δυνατά στο ματς και στο 15ο λεπτό άγγιξε το γκολ. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε από δεξιά το φάουλ, η άμυνα της Ονδούρας έδιωξε λανθασμένα και ο Ματουϊντί έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι, με τον Βαγιαδάρες να βρίσκει λίγο την μπάλα και να τη στέλνει στο δοκάρι, ενώ στο 24' ο Εβρά ανέβηκε κι έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Γκρισμάν έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα σταμάτησε και πάλι στο δοκάρι της Ονδούρας. Η Γαλλία έσφιξε τον κλοιό γύρω από τα καρέ της Ονδούρας και στο επόμενο λεπτό ο Βαλμπουενά έβγαλε από δεξιά τη σέντρα, ο Μπενζεμά έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 44' ήρθε η λύση για τους «τρικολόρ». Ο Παλάσιος πήγε άγαρμπα στον Πογκμπά, τον γκρέμισε μέσα στην περιοχή και ο Ρίτσι τον απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα κι έδωσε το πέναλτι, Έτσι ο Μπενζεμά από τα 11 μέτρα έκανε το 1-0 για τη Γαλλία.

Και με την έναρξη του 2ου μέρους η Γαλλία διπλασίασε τα γκολ της. Συγκεκριμένα στο 47' ο Μπενζεμά από πλάγια αριστερά έκανε το πλασέ, ο Βαγιαδάρες στην επαναφορά βρήκε λίγο την μπάλα και την έστειλε προς την εστία. Προσπάθησε να βγάλει στη συνέχεια αλλά δεν πρόλαβε με το Goal Line Technology να δείχνει πως είναι καθαρό γκολ. Οι «τρικολόρ» ήταν κυρίαρχοι στο ματς και στο 55ο λεπτό ο Γκρισμάν έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Μπενζεμά στόπαρε κι έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Βαγιαδάρες έδιωξε εντυπωσιακά, ενώ στο 56' το σουτ του Βαλμπουενά πέρασε μόλις άουτ. Στο 64ο λεπτό ο Εβρά έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Ματουϊντί πλάσαρε από το ύψος της περιοχής, με την μπάλα να ξύνει το δοκάρι της Ονδούρας και να περνά άουτ, ενώ στο 75' ήρθε το 3-0. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε με πάσα έξω ένα φάουλ από αριστερά και ο Ντεμπισί έκανε το σουτ στα σώματα. Η μπάλα στρώθηκε στον Μπενζεμά που με κεραυνό από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα τους Βαγιαδάρες.

ΓΑΛΛΙΑ: Γιορίς, Ντεμπισί, Εβρά, Σακό, Βαράν, Ματουϊντί, Καμπάιγ (65' Μαβουμπά), Πογκμπά (57' Σισοκό), Βαλμπουενά (77' Ζιρού), Γκρισμάν, Μπενζεμά.

ΟΝΔΟΥΡΑ: Βαγιαδάρες, Φιγκερόα, Μπερνάντεθ (46' Ο.Τσάβες), Ισαγκίρε, Παλάσιος, Μπένγκτσον (46' Μπ.Γκαρθία), Κόστλι, Εσπινόσα, Νάχαρ (58' Κλάρος), Γαρίδο, Μπέκελες

Keywords
Τυχαία Θέματα