Ο αστικός μύθος της Atari επιβεβαιώθηκε!

14:32 28/4/2014 - Πηγή: AEK365

Ένας από τους πιο διαδεδομένους αστικούς μύθους που κυκλοφορούσε εδώ και 30 χρόνια μόλις επιβεβαιώθηκε!

Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, η εταιρεία το 1983 -όταν κυκλοφόρησε το video game «Ε.Τ. ο Εξωγήινος» που βασιζόταν στην ομώνυμη ταινία- αντιμετώπισε μια από τις χειρότερες κρίσεις της, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να της μείνουν απούλητες, χιλιάδες κόπιες του αμφιλεγόμενου παιχνιδιού για την κονσόλα ATARI

2600. Τότε, η εταιρεία είχε πληρώσει εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει τα δικαιώματα χρήσης τίτλου της πολύ επιτυχημένης ταινίας του Στίβεν Σπίλμπεργκ, όμως το video game που παρήγαγε θεωρήθηκε το πιο αποτυχημένο όλων των εποχών.

Η εταιρεία αποφάσισε τότε να θάψει σε απροσδιόριστη περιοχή της Ερήμου του Νέο Μεξικό, μια τεράστια ποσότητα των παιχνιδιών και των διαφημιστικών που συνόδευσαν την αποτυχημένη κυκλοφορία.

Ο μύθος αυτός κυκλοφορούσε 30 χρόνια και τελικά ένα ντοκιμαντέρ με χρηματοδότηση της Microsoft που πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα επιβεβαιώνει το μύθο.

Το ντοκιμαντέρ που θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά για το Xbox, με το χαρακτηριστικό τίτλο «ATARI: Game Over». Η Microsoft εντόπισε το σημείο της ταφής και με τη βοήθεια συνεργείων εκσκαφής έφερε στην επιφάνεια όλο αυτό το εμπόρευμα που είχε θαφτεί.

Τo ντοκιμαντέρ, θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα