Ο Α.Ο. Πεύκης τίμησε την ιστορία της ΑΕΚ

16:38 18/12/2013 - Πηγή: AEK365

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΟΥΡΤΖΗΣ

Μπορεί το βράδυ της Δευτέρας 16 Δεκεμβρίου το θερμόμετρο στο γραφικό γήπεδο της Πεύκης, να έδειχνε επτά βαθμούς κελσίου, όμως η εκδήλωση που οργάνωσαν οι βετεράνοι της αθηναϊκής ομάδας, με επίτιμους καλεσμένους τους αντίστοιχους της ΑΕΚ, ήταν τόσο ζεστή, που θα νικούσε και συνθήκες ...υπό του μηδενός. Η εκδήλωση οργανώθηκε για να βοηθηθεί οικονομικά ο παλαίμαχος άσος των γηπεδούχων Νικόλαος Δήμιτσας, που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας. Και όπως είναι

γνωστό, πρωταρχικός σκοπός της λειτουργία του Συνδέσμου παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, είναι να συμμετέχει σε φιλανθρωπικού χαρακτήρα αγώνες. Και στην Πεύκη, προσήλθαν 35 παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ! Από τον 82χρονο Κώστα Νεστορίδη και τον 79χρονος Στυλιανό Σεραφείδη, τους "under 90", όπως με χίουμορ έλεγε ο Απόστολος Τόσκας, που στην Πεύκη ένοιωθε σαν το σπίτι του, αφού έχει υπηρετήσει για 15 χρόνια το σωματείο των βορείων προαστίων. Μέχρι τους νεότερους Λεωνίδα Δαδίτσο, Χρυσόστομο Μιχαηλίδη, και Ντανιέλ Μπατίστα, που με τις ενέργειές του στο τελευταίο 20λεπτο της συνάντησης, ξεσήκωσε τους περίπου 300 θεατές, που βρέθηκαν στην εξέδρα με αποτέλεσμα να ακουστεί και το «Έκανες το γήπεδο μπ..., ρε Ντανιέλο, ρε Ντανιέλο»!!

Στην Πεύκη όμως, ίσως λόγω του κλίματος των ημερών και της σημασίας που είχε η εκδήλωση, είδαμε και παρουσίες εκπλήξεις.

Ήταν εκεί οι συνήθεις ύποπτοι, που χαρακτηρίζονται η «ραχοκοκαλιά» της ομάδας παλαιμάχων της ΑΕΚ. Δηλαδή οι Γιώργιος Καραφέσκος, Παναγιώτης Στυλιανόπουλος και Γεώργιος Βλαντής, που αγωνιζόμενοι ως χαφ, δίνουν ηρεμία στον τρόπο ανάπτυξης του παιχνιδιού της ΑΕΚ. Και ακόμη οι Απόστολος Τόσκας, Λάμπρος Γεωργιάδης, Μανόλης Παπαδόπουλος, Δημήτριος Ζήσης, Θωμάς Λαγινάς, Μιχάλης Καρούσης Αναστάσιος Αγγελόπουλος, Αθανάσιος Σαρκίρης, Ανδρέας Καρακίδης, Στυλιανός Κωνσταντινίδης, που με τον προπονητή Μιχάλη Σιμιγδαλά και τον πρόεδρο Στέλιο Σεραφείδη, δεν λείπουν πότε από εκδήλωση των παλαιμάχων

Στο γήπεδο της όμορφης συνοικίας των βορείων προαστίων, όμως είδαμε τον Χρυσόστομο Μιχαηλίδη, που άφησε τα γάντια του τερματοφύλακα, για να ξεδιπλώσει τις ικανότητές του ως αμυντικό χαφ στο α μέρος του αγώνα και ως κεντρικός αμυντικός στην επανάληψη!

Ήταν μια από τις πολλές εκπλήξεις, που μας επεφύλασσε η προχθεσινή εκδήλωση, αφού δεν βλέπει κάποιος κάθε μέρα τον Χρυσόστομο Μιχαηλίδη-που εκτός από πολύ καλός τερματοφύλακας, το πέρασμά του από την ΑΕΚ συνοδεύτηκε με την ανάδειξη και του μαλαματένιου και χρυσοποίκιλου χαρακτήρα του-να μη παίρνει θέση κάτω από τα δοκάρια. Και επειδή ένας αγώνας παλαιμάχων, είναι πρώτα και πάνω απ' όλα γιορτή και χαρά, εφ' όσον ο αγώνας ήταν βραδινός και ο Στέλιος Σεραφείδης, δεν μπορούσε να καθίσει ελέω προβολέων κάτω από τα δοκάρια.

Ως τερματοφύλακας στην ΑΕΚ, αγωνίστηκε ο 15χρονος και πολλά υποσχόμενος για το μέλλον Μάριος Αρδίζογλου! Ο γιος του «Χουαντορένα» της Ελλάδος Χρήστου Αρδίζογλου, που δικαιολογημένα καμαρώνεις για τον διάδοχό του.

Και άλλες παρουσίες «έκπληξη» όμως. Όπως του πρώην προέδρου στον Σύνδεσμο Γιώργου Κεφαλίδη,που φορώντας καπελάκι, επεδίωκε να προφυλάξει το κεφάλι του από το κρύο και φυσικά του Θωμά Μαύρου, που ήταν και από τιμώμενα πρόσωπα στην εκδήλωση. Και από αγωνιστικής πλευράς, του Λάκη Νικολάου, που ξεκίνησε τον αγώνα ως δεξί χάφ(!) και του νεαρού Λεωνίδα Δαδίτσου-είχε να αγωνιστεί με την ομάδα περίπου δύο μήνες-που χρησιμοποιήθηκε στο β΄ ημίχρονο. Η ακόμη των Καραγκιοζόπουλου και Μπατίστα. Ο Ντανιέλος, παρ' ότι άργησε να έρθει στην Πεύκη, κατάφερε να αγωνιστεί στο τελευταίο 20λεπτο της συνάντησης, παίρνοντας τη θέση του Λάμπρου Γεωργιάδη και για ακόμη μια φορά, «μάγεψε» με τις ενέργειές του, τους περίπου 300 θεατές που βρέθηκαν στην εξέδρα.

Θεατές, που στην πλειοψηφία τους ήταν οπαδοί της ΑΕΚ και προέρχονταν από το τοπικό club «Original 21»και άντεξαν το κρύο για να θαυμάσουν το ζηλευτό θέαμα που προσέφεραν οι συνολικά 46 ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιήθηκαν.

Ακόμη στις εκπλήξεις του αγώνα, ότι τους γηπεδούχους ενίσχυσε με την παρουσία στα πρώτα 30΄ της συνάντησης ο διεθνής βετεράνος άσος των «ερυθρολεύκων» Νικόλαος Τσιαντάκης! Όπως και ότι για 36΄ φόρεσε την μπλέ φανέλα τους ο Χαράλαμπος(Μπάμπης) Ζαρωτιάδης, που την δεκαετία του 1980, είχε αγωνιστεί σε εφηβική και ερασιτεχνική ομάδα της ΑΕΚ έχοντας μάλιστα και μια συμμετοχή ως «επαγγελματίας» με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα. Ο Μπάμπης, είχε να πει πολλά τόσο με τον πρώην συμπαίκτη του στην ΑΕΚ Μιχάλη Καρούση, όσο και με τον 'κόουτς' Γιώργο Καραφέσκο, ενώ έδωσε την υπόσχεση, ότι στο μέλλον θα ενισχύει και τις προσπάθειες των βετεράνων της «Ένωσης»

Το ρεσιτάλ Νικήτα Γαβαλά και οι τιμητικές διακρίσεις

Η γιορτή των παλαιμάχων στην Πεύκη ξεκίνησε με πρώτη έκπληξη τον δημοσιογράφο Νικήτα Γαβαλά. Ο πάντα ενεργός-και ποτέ παλαίμαχος-ρεπόρτερ, για ακόμη μια φορά, απέδειξε ότι έχει... ερωτική σχέση με το μικρόφωνο. Ήταν ο παρουσιαστής της εκδήλωσης και με το ζηλευτό-και σε κάποια σημεία χιουμοριστικό- στιλ του, μας προδιέθεσε για το επρόκειτο να διαδραματιστεί στον αγωνιστικό χώρο. Αναφέρθηκε μέχρι και στο ότι υπήρξε ποδοσφαιριστής στην εφηβική ομάδα της ΑΕΚ, στις αρχές της δεκαετίας του 1960 με συμπαίκτες τους Καραφέσκο, Σιμιγδαλά, Σεβαστόπουλο και έφορο τον αείμνηστο Δημήτρη Τράγο, στην κηδεία του οποίου πέρσι στον Διόνυσο, είχε παραβρεθεί. Και φυσικά παρουσίασε με μοναδικό τρόπο κάθε ένα από τους παλαίμαχους της ΑΕΚ, που οι διοργανωτές είχαν αποφασίσει να τιμήσουν. Η αρχή έγινε με τον 'Νέστωρα' των ελληνικών γηπέδων, Κώστα Νεστορίδη, που πήρε την τιμητική πλακέτα από τον πρώτο πολίτη της Πεύκης, τον Δήμαρχο Δημήτρη Φωκιανό. Ο Νέστωρας όταν πήρε το μικρόφωνο για να μιλήσει ήταν συγκινημένος. «Η αλήθεια είναι ότι είναι από τις λίγες φορές στη ζωή μου, που έχω τράκ. Σας ευχαριστώ όλους . Και πιο πολύ θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου, που με βοήθησαν να γίνω αυτό που έγινα» είπε. Και ο Νικήτας Γαβαλάς, συνέχισε το...σοου του: «Ο ποδοσφαιριστής που θα τιμηθεί στη συνέχεια, είναι αυτός, που νίκησε το νόμο της βαρύτητας γιατί όταν σηκωνόταν να πιάσει κεφαλιά, έμενε στον αέρα. Ήταν ζωγράφος στο γήπεδο και ο πρώτος που μας έμαθε τι σημαίνει «fair play», πριν έλθει ως όρος στα γήπεδά μας. Κυρίες και κύριοι, ο Α.Ο Πεύκης, έχει την χαρά να τιμάει τον Μίμη Παπαϊάννου» είπε ο παρουσιαστής. Και κάλεσε τον πρώην πρόεδρο του ΠΣΑΤ και δήμαρχο στην περιοχή, Ιωάννη Θεδωρακόπουλο, να του απονείμει την τιμητική πλακέτα.

Ακολούθησε ο Θωμάς Μαύρος, τον οποίο παρομοίασε με 'παγοθραυστικό' και 'πολιορκητική μηχανή' αφού ήξερε τον τρόπο να 'γκρεμίζει' κάθε αντίπαλη άμυνα: «Δεν ήταν απλά ο Μαύρος ο 'Θεός', αλλά ο κυνηγός, που μπορούσε να διαλύσει με την απρόβλεπτη και αστραπιαία του κίνηση, κάθε αμυντικό που θα είχε την ατυχία να τον μαρκάρει» είπε. Και κάλεσε τον πρόεδρο του Συνδέσμου Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Πεύκης Κωνσταντίνο (Ντίνο) Καραγκιούλη, να του δώσει την τιμητική πλακέτα.

Και τέλος τιμήθηκε ο Απόστολος Τόσκας. Ο 63 χρονος βετεράνος διεθνής άσος των Τρικάλων της ΑΕΚ, του Ατρομήτου έχει αφιερώσει 15 χρόνια από την ζωή του στην ομάδα του Α.Ο Πεύκης. Υπήρξε προπονητής στην ομάδα των βορείων προαστίων από το 1983 μέχρι το 1998, οδηγώντας τους τέσσερις φορές στην Δ Εθνική. Την τιμητική πλακέτα του την έδωσε ο χορηγός του Α.Ο. Πεύκης Τάκης Μονεμβασιώτης. Και ο Απόστολος Τόσκας συγκινημένος ευχαρίστησε όλους όσοι βρέθηκαν στην εκδήλωση, τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων(σ.σ. οι περισσότεροι από τους γηπεδούχους ήταν «δικά του παιδιά», αφού μεγάλωσε τρεις γενιές παικτών στην Πεύκη) και χαρακτήρισε τον Α.Ο. Πεύκης το πιο νοικοκυρεμένο και καλύτερο σωματείο της Αθήνας σε τοπικό επίπεδο.

Αγώνας, φάσεις και σκόρερ

Στη συνέχεια οι βετεράνοι άσοι των δύο ομάδων, ξεδίπλωσαν τις αρετές τους στον αγωνιστικό χώρο, διαφημίζοντας το ποδόσφαιρο και αποζημιώνοντας με πέντε γκολ και το τελικό 3-2 υπέρ της ΑΕΚ, με τον καλύτερο τρόπο τους θεατές.

Μορφές της συνάντησης από πλευράς ΑΕΚ, για ακόμη ένα αγώνα ο Λύσανδρος Γεωργαμπλής που σημείωσε δύο γκολ και ο γκολκίπερ των γηπεδούχων στο β μέρος Ευάγγελος Πουλάκης. Με τις επεμβάσεις του ο Πουλάκης υποχρέωσε τους θεατές να του φωνάζουν ότι αδικεί τον εαυτό του και έπρεπε να παίζει στη...Ρεάλ. Ο πορτιέρο των γηπεδούχων, είπε «στοπ» στην κεφαλιά του Δαδίτσου(44΄΄) και τα σουτ των Καρούση(48΄), Γεωργιάδη(51΄-68΄) Γεωργαμλή (64΄-67΄). Ο αγώνας πάντως ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο, αφού μόλις στο 4΄ την κεφαλιά του Γεωργιάδη σε σέντρα του Λαγινά από δεξιά, απόκρουσε με εντυπωσιακό σπριντ λίγο πριν περάσει η μπάλα την γραμμή ο Καγιάς! Ο Πούλης στο 14΄ «άνοιξε» το σκορ για τους γηπεδούχους, για να ισοφαρίσει στο 19΄με εντυπωσιακή ατομική ενέργεια ο Μάκης Χατζής, που δύο λεπτά αργότερα αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο με τράβηγμα! Με... τράβηγμα όμως αποχώρησε και ο Γιάννης Μουσούρηςστην θέση του μπήκε ο φιλότιμος Καρακίδης- και ο κόουτς Σιμιγδαλάς, άρχισε τις φωνλες, γιατί οι ποδοσφαιριστές του, δεν κάνουν καλό ζέσταμα!

Στο δεύτερο 40λκεπτο της συνάντησης, ο Μιχάλης Σιμιγδαλάς είχε την πολυτέλεια να «φρεσκάρει» την ενδεκάδα της ΑΕΚ. Οι Τάκης Καραγκιοζόπουλος και Μιχάλης Βλάχος πλαισίωσαν τον πολύ καλό Γιώργο Βλαντή ως δημιουργοί του παιχνιδιού από το κέντρο. Ο Λεωνίδας Δαδίτσος με τις ενέργειές του, έδωσε άλο τόνο στην επιθετική λειτουργία των «κιτρινόμαυρων», ο Θωμάς Λαγινάς «αέρα» από την δεξιά πλευρά και ο Μιχάλης Καρούσης, ως κεντρικός μπάκ που εξελίχθηκε σε «Μπεκενπάουερ» με τις επελάσεις και τις μεγάλες πάσες του. Οι γηπεδούχοι πήραν στο 43΄απρόσμενα την πρωτοπορία στο σκορ, με πλασέ του Γκούμα, για να γίνει το 2-2 με πλασέ του Γεωργαμλή στο 55΄ που αξιοποίησε εντυπωσιακή από αριστερά επέλαση του Μανόλη Παπαδόπουλου. Και αφού ο «Κοκος» είδε τα σουτ που είχε κάνει να μην καταλήγουν στο ..πλεκτό, νίκησε τον Πουλάκη με κεφαλιά(!) στο 74΄, αξιοποιώντας ιδανική σέντρα του Καρούση από δεξιά

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Απόστολος Τούλας με βοηθούς τους Ιωάννη Τούλα και Μιχαήλ Τάμαρη

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ Α.Ο. ΠΕΥΚΗΣ(Προπονητής Ιωάννης Γουναρίδης) Ελευθέριος Μερμιγκας, Σπυρίδων Αραβανής, Σπυρίδων Μπίτσικας, Ευάγγελος Κορδάς, Στέφανος Πατηνιώτης, Κωνσταντίνος Καγιάς, Στυλιανός Μπαμπανικολός, Ιωάννης Βλάχος, Νικόλαος Τσιαντάκης, Γεώργιος Λέπουρας(αρχική ενδεκάδα) Χαράλαμπος(Μπάμπης) Ζαρωτιάδης, Χρήστος Πούλης, Ιωάννης Γουναρίδης, Βασίλειος Βλάχος, Βασίλειο Περπιράκης, Πέτρος Σιδέρης, Γεώργιος Ντελέζος, Ηλίας Ανδρουτσόπουλος, Αγγελος Γρίβας, Κωνσταντίνος Κοκκινος, Βασίλειος Βότσης, Παρασκευάς Κούμας, Σπυρίδων Γιαλίνης, Ευάγγελος Τοντζόγλου και Ευάγγελος Πουλάκης

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΑΕΚ (Προπονητής Μιχαήλ Σιμιγδαλάς) Μάριος Αρδίζογλου, Συμεών(Μάκης) Χατζής, Απόστολος Τόσκας, Εμμανουήλ Παπαδόπουλος, Παντελής (Λάκης) Νικολάου, Γεώργιος, Καραφέσκος, Χρυσόστομος Μιχαηλίδης Γεώργιος Βλαντής, Ιωάννης Μουσούρης, Λάμπρος Γεωργιάδης, Λύσανδρος Γεωργαμλής(αρχική ενδεκάδα) Χρήστος Αρδίζογλου, Μιχαήλ Καρούσης, Αναστάσιος Αγγελόπουλος, Αθανάσιος Σαρκίρης, Ανδρέας Καρακίδης, Δημήτριος Ζήσης, Θωμάς Λαγινάς, Μιχαήλ Βλάχος, Λεωνίδας Δαδίτσος, Δημήτριος (Τάκης) Καραγκιοζόπουλος, Ντανιέλ Μπατίστα. Με την αποστολή των βετεράνων της ΑΕΚ παρόντες και οι Κωνσταντίνος Νεστορίδης, Δημήτριος (Μίμης) Παπαϊωάννου, Στυλιανός Σεραφείδης, Θωμάς Μαύρος, Στυλιανός Κωνσταντινίδης, Άρης Τσαχουρίδης, Νικόλαος Σεβαστόπουλος, Νικόλαος Σταθόπουλος, Γεώργιος Κεφαλίδης, , Παναγιώτης Στυλιανόπουλος, Μιχαήλ Πιθαρούλης, Παναγιώτης(Νότης) Σκευοφύλαξ, Κωνσταντίνος Μασουρίδης και ο Σταμάτης (Τάκης)Βουδούρης. Στην Πεύκη, δεν μπόρεσαν πάντως να παραστούν οι Κοσμάς Πεσιρίδης(σ.σ. έπαθε ζημιά με το αυτοκίνητό του στα Καμένα Βούρλα και έτρεχε να λύσει το πρόβλημα) Στέφανος Καλιντέρογλου (επαγγελματικές υποχρεώσεις) Χρήστος Αντωνόπουλος(έτρεχε για να 'κλείσει' τα άτομα για την «εκδήλωση κορυφής», που οργανώνουν οι παλαίμαχοι στις 13 Ιανουαρίου με την κοπή της πίτας τους), αλλά και το επίτιμο μέλος των παλαιμάχων και εκλεγμένο μέλος στη διοίκηση της ΑΕΚ Κώστας Μάρκου, που μια ίωση τον κράτησε στο σπίτι του.

@Μετά τον αγώνα οι γηπεδούχοι παρέθεσαν δεξίωση στο "Café Stretto" επί της Λεωφόρου Ειρήνης και οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων είχαν την ευκαιρία εκτός από ευχές να ανταλλάξουν και παλιές θύμησες

Keywords
ΑΕΚ, σας ευχαριστώ, χαφ, club, original, συμμετοχή, κηδεία, σοου, σημαίνει, play, πσατ, κυνηγός, χρονος, αθηνα, γκολ, σπριντ, αρης, αδωνις γεωργιαδης, λακης γαβαλας, Καλή Χρονιά, Θόδωρος Αγγελόπουλος, αγγελοπουλος, τελος του κοσμου, γιωργος αγγελοπουλος, ειρήνη παπαδοπούλου, τι σημαινει, αυτοκινητο, γηπεδα, εθνικη, εξεδρα, ευχες, θωμας μαυρος, ιωση, ρεαλ, αγωνες, αμυνα, απλα, ατυχια, βετερανος, βλαχος, βραδυ, γαβαλας, γαντια, γκολ, γινει, γηπεδο, γριβας, δ εθνικη, δευτερο, διοικηση, δωσει, εγινε, ευκαιρια, ειπε, εμμανουηλ, ενεργεια, επρεπε, επτα, ζεστη, ζημια, ζησης, ζωη, ζωη μου, κηδεία, ηρεμια, θωμας, ημιχρονο, καμενα βουρλα, κελσιου, κινηση, κυνηγός, κωνσταντινιδης, λειτουργια, λεωνιδας, μηνες, μιχαηλιδης, μπλε, ρεπορτερ, νικητας, ομαδα, παντα, ορος, ποδοσφαιρο, πευκη, πιτας, πιο πολυ, πρωτοπορια, πσατ, ρεσιταλ, σας ευχαριστώ, σεντρα, σιδερης, συνεχεια, συμμετοχή, σοου, σπιτι, σπριντ, σωματειο, φυσικα, φορα, χατζης, χαφ, χιουμορ, χρηστος, χρονος, χαρα, ιωαννης, κωνσταντινος, αγωνας, club, γιορτη, κωστας, μαυρος, μια φορα, σημαίνει, θελω να, θερμομετρο, υγειας, θωμα, ξεκινησε, ζωγραφος
Τυχαία Θέματα