Ο ΟΣΦΠ κατέθεσε την ένσταση

15:55 18/12/2013 - Πηγή: AEK365

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός υπέβαλλε πριν από λίγο, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ένσταση κατά της απόφασης της UEFA να κλείσει μέρος της Θύρας 7 για τον αγώνα με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λόγω ρατσιστικών συνθημάτων και χρήση καπνογόνων και πυροτεχνημάτων στον αγώνα με την Άντερλεχτ για το Τσάμπιονς Λιγκ.
Πλέον στον Ολυμπιακό ευελπιστούν να δικαιωθούν στην εκδίκαση της έφεσης και

να ανατραπεί η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της UEFA.
Χθες η ανακοίνωση της UEFA ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής: "Ο Ολυμπιακός τιμωρείται από την UEFA λόγω των ρατσιστικών συνθημάτων των οπαδών του, των καπνογόνων και των πυροτεχνημάτων, αλλά και για την χρήση λέιζερ. Θα υπάρξει μερική τιμωρία του γηπέδου της ελληνικής ομάδας - το χαμηλότερο τμήμα των κερκιδών στη βόρεια πλευρά- για το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας. Επίσης, θα επιβληθεί πρόστιμο 30.000 ευρώ.
(...) Ο Ολυμπιακός, όπως και η Ζενίτ, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν έφεση κατά της απόφασης, εντός των επομένων τριών ημερών, από τη στιγμή που θα λάβουν και γραπτά την απόφαση.
Ο αγώνας ενάντια στον ρατισμό είναι μέσα στις υψηλότερες προτεραιότητες της UEFA. Το ευρωπαϊκό διοικητικό σώμα έχει μηδενική ανοχή ως προς τον ρατσισμό και τις φυλετικές διακρίσεις τόσο στο γήπεδο, όσο και τις κερκίδες. Όλες οι εκδοχές των ρατσιστικών συμπεριφορών τιμωρούνται κατηγορηματικά. Σύμφωνα με τους νέους πειθαρχικούς κανονισμούς της UEFA, που ψηφίστηκαν την 1η του Ιουνίου, ο αγώνας ενάντια στον ρατσισμό έχει ανανεωθεί και η καταπολέμησή του έχει ανέβει ακόμα ένα επίπεδο ψηλότερα, κάτι που οδηγεί σε ακόμα περισσότερες τιμωρίες που θα καταδικάσουν τέτοιες συμπεριφορές".

Keywords
Τυχαία Θέματα