Ο Αμερικανός μεγιστάνας που αποδείχθηκε σίριαλ κίλερ

20:50 16/3/2015 - Πηγή: AEK365

Ο Ρόμπερτ Νταρστ αποτελεί απόγονο μιας εκκεντρικής οικογένειας μεγιστάνων της νεοϋορκέζικης αγοράς ακινήτων, ωστόσο το γεγονός ότι το είχε όλα δεν τον σταμάτησε από το να διεκδικήσει και ζωές...

Εδώ και πολλά χρόνια υπήρχαν οι υποψίες ότι ο Νταρστ είχε δολοφονήσει τουλάχιστον δύο συζύγους, ωστόσο μέχρι τώρα δεν είχε μπορέσει να αποδειχθεί τίποτα. Ώσπου χάρη σε ένα ντοκιμαντέρ όλα αποκαλύφθηκαν.

Η ιστορία του Νταρστ ξεκινά πίσω στο 1982 όταν η σύζυγός του είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς και δεν είχε βρεθεί ποτέ, ενώ είχε κηρυχθεί στη συνέχεια νεκρή. Η σύζυγός του Καθλίν Νταρστ εξαφανίσθηκε

έπειτα από ένα Σαββατοκύριακο στην εξοχική κατοικία του ζεύγους στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Ο Νταρστ έχει αρνηθεί ότι δολοφόνησε την Σούζαν Μπέρμαν.

Στη συνέχεια, το 2000, βρίσκεται νεκρή η τότε φίλη του Σούζαν Μπρέναν με μία σφαίρα στο κεφάλι.

Αργότερα, το 2001, ένας γείτονάς του δολοφονήθηκε και το πτώμα του βρέθηκε διαμελισμένο. Ωστόσο, ο μεγιστάνας απαλλάχθηκε το 2003 για την δολοφονία του 71χρονου γείτονά του Μόρις Μπλακ, αφού έπεισε τους ενόρκους ότι όσο ζούσε στο Τέξας μεταμφιεσμένος σε γυναίκα και υποδυόμενος τον μουγγό, πυροβόλησε τον γείτονά του, διαμέλισε το πτώμα του και το πέταξε στο Γκάλβεστον Μπέι, ευρισκόμενος σε... νόμιμη άμυνα.

Ο Νταρστ κατάφερνε πάντα να ξεφεύγει, όμως δεν τα κατάφερε να ξεφύγει και από το ντοκιμαντέρ Η κακοτυχία: η ζωή και οι θάνατοι του Ρόμπερτ Νταρστ». Το ντοκιμαντέρ μεταδόθηκε σε μέρη από το τηλεοπτικό δίκτυο HBO και στο τελευταίο επεισόδιο επεφύλασσε μια μεγάλη έκπληξη ακόμα και στον ίδιο τον Ντάρστ.

Στο τελευταίο επεισόδιο ακούγεται ο 71χρονος Νταρστ να μονολογεί ψιθυριστά: «Τι στο διάολο έκανα; Τούς σκότωσα όλους, φυσικά», αγνοώντας ότι το ασύρματο μικρόφωνο που είχε στερεωμένο επάνω του για τα γυρίσματα παρέμεινε αναμμένο όταν πήγε στην τουαλέτα.

Αμέσως μετά την προβολή του επεισοδιου, ο Νταρστ συνελήφθη σε ξενοδοχείο της Νέας Ορλεάνης.

Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, οι αρχές δεν έχουν δώσει πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη που οδήγησε στη σύλληψη του Ρόμπερτ Νταρστ, αλλά σύμφωνα με πληροφορημένες πηγές, η μετάδοση του ντοκιμαντέρ έπαιξε κάποιον ρόλο.

Οι πράκτορες του FBI θεωρούν ότι ο Νταρστ επεδίωκε να φύγει από τις ΗΠΑ διότι διέμενε με ψεύτικο όνομα στο ξενοδοχείο της Νέας Ορλεάνης όπου συνελήφθη, είχε πληρώσει με ρευστό και είχε πλαστά πιστοποιητικά ταυτότητας, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το ABC News.

«Δηλώνει αθώος εδώ και 10 χρόνια. Τίποτε δεν έχει αλλάξει» διαβεβαιώνει από την άλλη ο δικηγόρος του, Τσιπ Λούις στην Washington Post.

Keywords
Τυχαία Θέματα