ΕΔΕ για τα επεισόδιο στον Βόλο με τον Αχιλλέα Μπέο (VIDEO)

20:19 16/3/2015 - Πηγή: AEK365

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διέταξε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, ώστε να διερευνηθούν τα επεισόδια που προκλήθηκαν στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Αποχέτευσης Μείζονος Βόλου (Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β.) την περασμένη Παρασκευή και τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών αστυνομικών.

Θυμίζουμε ότι το μεσημέρι της 13ης Μαρτίου, στο κτίριο της Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β. είχε προγραμματιστεί συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, με θέμα την έγκριση και εφαρμογή του νέου κανονισμού άρδευσης.

Η προηγούμενη συνεδρίαση για το ίδιο θέμα είχε αναβληθεί

στις 10 Μαρτίου, καθώς συγκεντρωμένα άτομα είχαν εισέλθει στην αίθουσα, διαμαρτυρόμενα για τη συγκεκριμένη ρύθμιση.

Ο δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος, είχε δώσει στην Εισαγγελία λίστα με τα ονόματα που επέτρεπε να μπουν στην επίμαχη συνεδρίαση για το νερό, ωστόσο από τη λίστα απουσίαζαν τα ονόματα πολλών δημοτικών συμβούλων που είχαν ήδη εκφράσει την αρνητική τους στάση για τα προωθούμενα σχέδια της δημοτικής αρχής.

Έτσι, την περασμένη Παρασκευή αναπτύχθηκαν αστυνομικές δυνάμεις στον περιβάλλοντα χώρο, οι οποίες στις 11 το πρωί δέχτηκαν επίθεση με πέτρες, νεράντζια και μπουκάλια, από περίπου 50 άτομα, που επιχείρησαν να διασπάσουν την αστυνομική διάταξη.

Στις 12.30 το μεσημέρι ακολούθησε δεύτερη επίθεση κατά των αστυνομικών δυνάμεων, αυτή τη φορά από 200 άτομα, που επιχείρησαν και πάλι να διασπάσουν την αστυνομική δύναμη.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι συγκεντρωμένοι απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς με χημικά, ενώ από τις επιθέσεις τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Το βίντεο από τα γεγονότα δείχνουν ότι έξω από το κτίριο έπεσε ξύλο και πολλά χημικά από την πλευρά των αστυνομικών, ενώ και ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος «στόλισε» τους διαδηλωτές με διάφορα κοσμητικά επίθετα.

Keywords
Τυχαία Θέματα